ברים עם אוכל טוב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נמאס לכם לנשנש אדממה? מצאנו ארבעה מקומות שמגישים אוכל מעולה לצד אלכוהול איכותי.


למען האמת - תמיד אמרו לנו לא לשתות על בטן ריקה, ואנחנו אף פעם לא הקשבנו. אבל אחרי ההנגאובר של הסילבסטר האחרון, החלטנו לתת לזה ניסיון. הבעיה היא שהדבר האחרון שאנחנו רוצים לעשות לפני שאנחנו יוצאים לחגוג ולהשתכר כהוגן, היא להתחיל להעמיד סירים על הכיריים.

אז מה עשינו? החלטנו למצוא ברים שלא רק מגישים משקאות שיגרמו לנו להיות הרבה יותר שמחים, אלא גם מכינים אוכל שמלווה אותם נהדר. יש לנו חדשות טובות – מצאנו ארבעה כאלה, והנה הם לפניכם.

ביצ’יקלטה


את הערב שלנו אנחנו מתחילים בביצ’יקלטה, שממוקמת ממש בסמוך למדרחוב של נחלת בנימין בתל אביב.
בביצ’יקלטה תוכלו לבחור בין ישיבה בחצר של המקום ובין הבר הסגור – שני חללים יפהפיים ומלאי אווירה שמתאימים לארוחת ערב בליווי בקבוק יין, כמו גם לערב חברים שמלא באלכוהול ונשנושים איכותיים.

בביצ’יקלטה תמצאו המון מנות קטנות שיושבות מעולה לצד הדרינק, ביניהן כרובית בטחינה ועגבניות, קישואים צלויים המוגשים לצד ציזיקי יווני, צ’יפס מחציל (כן כן, זה אפשרי וזה גם טעים) וגם פוקצ’ה המגיעה בגרסה קלאסית עם שמן זית וסלסה או בגרסת הביאנקה עם רוטב בשמל כמהין, פטריות פורטבלו, עירית, ארטישוק ועלי אורוגולה.

אם באתם רעבים, שווה לנסות את סנדוויץ’ ההודו המעושן שממולא בדבש, גבינת ברי, איולי כמהין ותפוצ’יפס, ואת מנת השרימפס אנד צ’יפס המעולה.

אריא


ממשיכים בנחלת בנימין, והפעם אנחנו באריא. כנראה שאנחנו לא הראשונים שמספרים לכם על אריא, שנחשבת לאחת המסעדות הכי מבוקשות בתל אביב. אבל למקרה שלא ידעתם – לאריא יש שתי קומות, כאשר העליונה היא מסעדת אריא, והתחתונה היא בר האריא.

בבר של אריא תוכלו להנות מאלכוהול מעולה ומכמה מהקוקטיילים הכי שווים בעיר, ולצידם – מנות שלא נופלות מרמת המנות המוגשות במסעדה של המקום. מעבר לאיכות המנות, ראוי לציין שגם המבחר הוא אדיר.

רוצים וויב יפני? לכו על הטאטאקי סלמון, נתח סלמון צרוב המוגש עם רוטב ויניגרט תמהרהינדי, למון גראס ושברי קשיו מקורמל ועל לחמניית השרימפס, לחמנייה הממולאת בשרימפס קצוץ, קרם לימון יפני ותערובת תבלינים פיקנטית.

הגעתם רעבים? נסו את לחמניית הבריסקט, לחמנייה בסטייל אמריקאי הממולאת בחזה בקר רך וכיפי, טורטיליני בטטה, כיסוני בצק שמזוגגים בחמאה חומה ומוגשים על גבי רוטב גבינת פיקורינו ומרווה קריספית, או צלעות טלה שנצרבו על מחבת ברזל עם גזר אורגני בצבעים ומרקמים שונים עם אבקת פיסטוק איראני.

אם לא הבהרנו את זה עדיין - לאריא באים כדי להתפנק.

מונדו 2000


משוק הכרמל, עוברים לשוק לוינסקי, אזור שהפך בשנים האחרונות להרבה יותר מגניב – התמלא בבתי קפה מעולים, ברים שמחים ומגניבים וגם הרבה מסעדות משובחות. אחד מהמקומות הכי מיוחדים בשוק לוינסקי הוא המונדו 2000, בר שמגיש אוכל מצויין ומיוחד, כאשר חלק מהתפריט מבוסס על מתכונים מהמאה ה-19.

לצד תפריט אלכוהול מגוון ורחב במיוחד, במונדו יגישו לכם אוכל הרבה יותר מתוחכם מצ’יפס ואדממה – שייטל צרוב עם מיקס ירוקים שגדל במקום, קרם חציל ותפוח אדמה ראטה שנאפה כהוגן, נקניקייה מבשר בקר המתובלת באניס ומוגשת לצד כרוב שבושל בציר ירקות המונח על לחם קסטן קלוי, וגם מנות מיוחדות שלא תטעמו בשום מקום אחר, כמו קובנה תימנית עם חמאת סמנה מעושנת על דלועים מיובשות.

פטריקס ירושלים


מדרום תל אביב, אנחנו עוברים היישר לעיר הקודש – ירושלים. בר הפטריקס הוא הבר האירי הכי מוכר בארץ, עם כמה סניפים שונים ברחבי הארץ וותק של כמה שנים בסצנת הברים הישראלית. מה סוד ההצלחה של הפטריקס? ובכן, לשם התחלה - אם יש עם שיודע לחגוג, אלו האירים. אבל בנוסף לתפריט אלכוהול מגוון ומבחר אדיר של בירות, תוכלו למצוא בפטריקס גם ארוחת צהריים נהדרת, ותפריט שמלא במנות שהולכות מעולה ליד הדרינק.

בירה עם חברים? אין בעיה, לכם על ההום פרייז המעולים (שבאופן מפתיע, גם כשרים), על הכרובית הקראנצ’ית המוגשת עם טחינה ושקדים קלויים, ועל טבעות הבצל הנהדרות העטופות בבלילת בירה ייחודית.
באתם לארוחת ערב? נסו את מנת הסטייק אנד אגז של הפטריקס, לחם קסטן שבתוכו נתחי סינטה עם ביצת עין, רוטב טרטר וצ’יפס בצד, את מנת הפיש אנד צ’יפס המורכבת מנתחי דג שעטופים בבלילת בירה וצ'יפס פריך להפליא, ואת מנת ה"כל מיני בשרים", פלטת ברזל לוהטת שמלאה בנתחים של נקניקיות איריות, פרגיות, סינטה ואנטריקוט, וגם ירקות קלויים.