מסעדות בלוינסקי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הרחוב הכי מגניב בתל אביב מציע כמה מהמסעדות הכי שוות בסצנה, הנה 4 שאתם פשוט חייבים לנסות.

בשנים האחרונות, שוק לוינסקי הפך לאחד המוקדים הקולינריים המרכזיים של תל אביב.
התהליך שהתחיל עם פתיחתן של מסעדות מהשורה הראשונה והקמתם של ברים ובתי קפה צעירים ומרעננים שהחלו לצוץ בכל פינה, הגיע בסוף שנת 2019 לשיא, כשרחוב לוינסקי הפך רשמית למדרחוב.

רק כמה שבועות עברו מפתיחת המדרחוב, והמקום כב הפך הומה יותר מכל שוק אחר בתל אביב - קבוצות תיירים מכל רחבי העולם שמחפשות את התבלין האקזוטי הבא, משפחות שמגיעות לאכול בורקס מסורתי ולקנח עם קוקטייל עדכני, וזוגות צעירים שמגיעים כדי למלא את המזווה וללגום כוס יין.

למקרה שעוד לא ממש יצא לכם לטייל באזור, אנחנו ממש ממליצים לשלב את הפעם הראשונה עם חוויה קולינרית שווה, ואת זה תקבלו בכל אחת מארבע המסעדות המעולות עליהן נדבר היום.

מוכנים? אנחנו מתחילים את המסע שלנו במסעדת אוזריה.

אוזריה


מסעדת אוזריה (Ouzeria) הוקמה על ידי אופיר ואביבית, שבסך הכל רצו להקים מקום שווה שהן היו רוצות לבלות בו בעצמן. את האמת? הן עשו עבודה ממש ממש טובה. אוזריה מגישה אוכל ים תיכוני נהדר, איכותי וטרי, ואיתו מגיעה גם אווירה קלילה, צעירה וכיפית בטירוף.

הוויב פה הוא משהו בין בר טאפאס ספרדי לבין אוזריה יוונית – הרבה מוזיקה שמחה, הרבה בקבוקי אוזו והרבה אוכל משובח.

אז מה אוכלים כאן?

אצל אוזריה תוכלו לפתוח את הארוחה עם מנות קטנות וחביבות כמו חילדה, שיפוד מוחמצים קטנטן וחמוד, הכרובית המעולה של שפית המקום אביבית, מנת דטיל קון בייקון וגם קלמרי מטוגן ופריך המוגש לצד איולי.

בתפריט הצמחוני, תמצאו ריזוטו פריקי המוגש עם נקניקייה טבעונית העשוייה מפטריות, רביולי סלק, שהוא בעצם דפי סלק הממולאים בקרם של גבינת עיזים, סלט המורכב מסוגים שונים של עגבניה שעליו כדור גבינת בוראטה טריה ומשובחת וגם ארטישוק על קרם מתירס, המוגש בליווי חתיכות פרמז’ן דקות.

אוהבים דגים ופירות ים? אתם במקום הנכון. יש כאן מנה של שרימפסים שהוקפצו בפלפל צ'ילי, שמן זית ועגבניות מיובשות מזנים שונים, פסטה שחורה עם סרדינים מעולים, גבינת ריקוטה ביתית, אריסה וקונפי של עגבניות שרי צהובות ומנה של פילה דג שנצלה על הפלנצ'ה ומוגש עם רוטב ויארז'.

ואולי בשרים זה מה שעושה לכם את זה? אם כן, גם זה לא חסר באוזריה – נתחי שייטל המוגשים על אחו בלאנקו עם שמן זית איכותי, פלפל פדרון, פיימינטון ובצלים שרופים, מוסקה המורכבת מארטישוק ירושלמי, ראגו בקר וגבינת פרמז'ן, סינייה מקבב טלה עם עגבניות קונפי וטחינת "הר ברכה" וגם סופלאקי עם ירקות קלויים, ציזיקי או טחינה וסינטה מיושנת.

בימי ראשון עד חמישי מהשעה 12:00 ועד 17:30 מוגשת באוזריה עסקית צהריים במחיר של 65 שקלים הכוללת מנה עיקרית ומנה קטנה.

ומכאן, לדלידה!

דלידה


בקיץ של שנת 2013 הוקמה בלוינסקי מסעדת דלידה, ובמהרה הפכה לאחת המסעדות הכי שוות בעיר. המסעדה, שנקראה על שם דלידה, זמרת השאנסון המצרית-צרפתייה-איטלקייה, מגישה אוכל ברוחה של דלידה – אוכל שמח וכיפי שמשלב טעמים מהמטבח האיטלקי, הצרפתי והערבי.

העיצוב, האוכל, האווירה – הכל כאן נכון, הכי נכון שיש. אז מה אוכלים?

בדלידה תמצאו כמה וכמה תפריטים, ביניהם תפריט הערב הרגיל ותפריט שרינג בשם תפריט ה"מועבט", המציע ארוחות חוויתיות ומעולות עם מיטב האוכל של דלידה והרבה אלכוהול איכותי.

המנות הקטנות כאן נקראות "שבעת המופלאים" ובין המופלאים האלו תמצאו בליני הממולא בסלמון סקין, ברולה מפלפלים חריפים וגבינת פטה וגם חריימה בנוסח אתיופי. בתפריט הבינוניות של דלידה, תמצאו מנות כמו סלט זוקיני נא המורכב מארטישוק רומאי, קרוטוני בריוש, קונפי עגבניות שרי, זיתי קלמטה, לבנה של באפלו העשויה מיוגורט מותסס ורוטב של פלפלים שרופים, סטייק בריוש ומח עצם עם ציר בקר ופרחי היביסקוס המוגש עם קרם של ארטישוק ירושלמי וערמונים וגם כרוב ערבי המוגש עם קצף שמפנייה, אבני ארטישוק ירושלמי, קלמארי ובייקון.

אם באתם רעבים, לכו על הגדולות של דלידה, ביניהן פילה בקר המוגש עם קרם סלרי נהדר, ירקות בחמאה עם חוויאג' וציר עוף, פסטה עם חלקי פנים (יותר טעים משזה נשמע) ופירות ים עם קציצות דגים, קונפי מעגבניות שרי, רוטב צדפות ולחם איכותי.


מקווים שאתם מוכנים לחוויה הקולינרית הכי מיוחדת של השנה, כי מדלידה אנחנו ממשיכים למסעדת Opa!

אופא


למסעדת opa תצטרכו להזמין מקום מראש, מה שיפתיע רבים לנוכח העובדה שמדובר במסעדה טבעונית לחלוטין. אבל על אף שמגישים כאן ירקות ופירות בלבד, אנחנו מבטיחים ששווה להגיע, וגם הקרניבורים שבינינו יודו בכך.

אופא היא מסעדה מיוחדת במינה, מסעדת גורמה אמיתית מהסוג שקשה למצוא בישראל, מדינה שבה תרבות האוכל מבוססת בעיקרה על מנות גדולות. אופא היא לא מקום למלא את מצבורי האנרגיה במהירות בזמן העבודה – זה מקום שאליו מגיעים כדי לחוות חוויה, קולינרית ואמנותית כאחד.

השפית שיראל ברגר עושה כאן פלאים, ולמרות שהתפריט כולל שבע מנות בלבד כל מנה בו היא פשוט פנומנלית. בין המנות של אופא תמצאו מנה מופלאה של פרוסות שזיף עם שזיץ מותסס, ריבה מחרדל שחור וג’ינגר וקרם מבצל לבן ושמיר, מנת פטריות המורכבת מפטריות מלך היער עסיסיות ומעושנות כהוגן, פטריות ירדן שנצלו עד שלמות, קציפה של פטריות שיטאקה, פטריות שימאג’י מוחמצות וצ’יפס טפיוקה, וגם מנה של לחם המוגש עם שמן זית ושום - כביכול מנה פשוטה, אבל מופלאה לא פחות מהשאר.

התיאורים לא עושים חסד עם הטעם – לכו לאופא, תודו לנו אחר כך.


ומכאן, היישר לראמן הכי טעים בתל אביב.

פיפיז'


פיפיז התחילה כאחת מהאסייתיות הכי מדוברות בעיר, והפכה במהרה למקום שידוע כזה שמגיש את הראמן הכי שווה בארץ. עם הזמן, יפעת תבואה, הבעלים והשפית של פיפיז, החליטה לכוון את המקום קצת אחרת, ומאז שינתה את הקונספט כמה פעמים.

נכון לפתיחת שנת 2020, פיפיז פועלת כמרחב קולינרי שבו יפעת מגישה את הראמן הכי טעים ואותנטי שאפשר למצוא בישראל בימים שני, שלישי ורביעי, ומארחת סדנאות קולינריות בזמנים משתנים.

רוצה להתעדכן מתי אפשר לבוא לאכול את הראמן של פיפיז? שווה לעקוב אחרי דף הפייסבוק שלה!