מסעדות בדרך לחרמון

החורף כבר כאן, החרמון מלא בשלג, והגיע הזמן להחליף את הגלשן בסנובורד או מגלשי סקי – 4 מסעדות שהופכות כל טיול לחרמון להרבה יותר שווה

השנה, החורף הישראלי רחוק מלהיות רגוע. עם הצפות בתל אביב, חסימות בכביש הערבה ורוחות שהורסות מטריות בלי הכרה – נדמה שבשביל לטייל בארץ היפה שלנו נצטרך לחכות לקיץ.

אז נכון, חוף בוגרשוב הרבה יותר יפה כשהשמש יוקדת, העננים לא עושים טוב לאילת ואין לנו יותר מדי אופציות לטיולים רגליים בשטח – אבל יש לנו את החרמון. ההר הצפוני והיפהפה שלנו מציע אפשרות לטיול קצת אחר, טיול חורפי שמערב קצת אקסטרים.

על אף ההמתנה בתור והנסיעה הארוכה, רובני זוכרים את הטיולים לחרמון לטובה. אבל בשביל להפוך אותם לבאמת בלתי נשכחים, אנחנו צריכים להוסיף לטיול איזה טוויסט. וכן, כמו שאתם מכירים אותנו, הטוויסט שלנו קשור לאוכל.

אם אתם רוצים לפתוח את העשור עם טיול לחרמון ברמה אחרת, נסו להחליף את הסנדוויצ’ים והחטיפים שהבאתם מהבית בארוחה אמיתית, כזו שמוסיפה לטיול רובד קולינרי. אז מה תאכלו? מצאנו עבורכם 4 מסעדות שיהפכו את הטיול שלכם לטיול הכי שווה של השנה.

קלומפוס


מסעדת ההמבורגרים המפורסמת התחילה את דרכה כדיינר אמריקאי קטן וסולידי, אך במהרה הפכה ללהיט, עברה ללוקיישן גדול יותר – והפכה למוסד, מוסד שבו הצפונים (גם אלו שגרים רחוק) אוכלים כשיש להם קרייב להמבורגר איכותי, מושחת ומשובח. אומרים שהבשר של קלומפוס הוא העיקר, ואנחנו לא מופתעים – לקלומפוס יש גם מעדנייה באותו השם הממוקמת בקיבוץ דפנה, וגם המסעדה וגם המעדנייה זוכות לקבל את הנתחים הכי מובחרים בישראל מהקצבייה המעולה של דבאח.

אז מה אוכלים כאן? המבורגרים, והרבה מהם. בתפריט ההמבורגרים של קלומפוס תמצאו המבורגרים בגדלים שונים (180 גרם, 220 גרם ו-300 גרם) המורכבים מבשר טלה או בשר בקר. ההמבורגרים של קלומפוס הולכים נהדר עם התוספות שבאות מעל, ביניהן תמצאו בייקון אמיתי, חזה אווז מעושן, ריבת בצל מתקתקה, חמאת שום עם עשבי תיבול, צ’ימיצ’ורי וחלפיניו וגם הרבה גבינות איכותיות, כמו צ’דר, גבינה כחולה, גבינת גאודה וגבינת עיזים.

חוץ מההמבורגרים המשובחים, תוכלו להנות כאן גם מכנפיים שעטופות ברוטב חריף-מתוק ממכר, חזה עוף צלוי שהושרה במרינדה נהדרת, וגם מהמבורגר צמחוני ופטריית פורטבלה שמחליפה את קציצת הבקר הרגילה – ועושה את זה לא רע בכלל.

מושבוצ


במסעדת מושבוצ מאמינים בגישת ה- Farm To Table – אוכל איכותי המבוסס על חומרי גלם שמגיעים טריים טריים, היישר מהיצרן. המסעדה מגדלת בעצמה את רוב הבשר והירקות שבתפריט, ומגישה גבינות, יינות ופירות שיוצרו על ידי שכנים מרמת הגולן.

תכינו לעצמכם משהו לאכול, כי התפריט של מושבוצ הולך לעשות אתכם רעבים.
יגישו לכם כאן ראשונות מעולות כמו פטה כבדים רך ונימוח המוגש לצד טוסטים קטנים וקראנצ’יים לצד צ'אטני תפוחים עם חריפות מעודנת וקרמל סיידר, ומרק בצל צרפתי שעשוי מציר בקר ויין לבן איכותי ובושל ארוכות, המוגש עם קרוטונים וגבינת פרמז'ן מקומית.

מקווים שנשאר לכם מקום לעיקריות, כי למושבוצ יש עוד הרבה מה להציע. אל תוותרו על קדירת כל הלילה, תבשיל עשיר ועמוק שמלא בטעם וארומה משכרת, שעשוי מנתחים של עגל משובח שהגיעו היישר ממשק שניידר, פטריות טריות וירקות שורש, המתבשלים ביין אדום וציר עגל ומוגשים על גבי פריקה שבושלה בציר של עגל עם חוויאג’. עוד בעיקריות תמצאו רביולי ריקוטה ופרמז’ן מדהים שמגיע ברוטב רוזה מיוחד המורכב מעגבניות, שמנת וודקה (מפתיע, אבל טעים) ומוגש עם סלט טרי ברוטב של ווינגרט תמר, וגם סטייק פרגית עסיסי בטירוף שמתבשל בסו-וויד (מכשיר בישול ייחודי המספק בשרים ברכות בלתי נתפסת) ונצרב על הפלאנצ’ה.

אם אתם אנשי סטייקים, המבחר כאן אדיר – טיבון טלה עסיסי שמלא בשומן, פורטרהאס 600 גרם אימתני וגם מנת הדגל, 800 גרם של אסאדו עגלה בצלייה ארוכה שמלא בטעמים מעושנים.

צ’יז בית הלל


המסעדה האיטלקית הנהדרת הזו התחילה בכלל כפיצרייה ביתית קטנה ואינטימית, אותה הקימו כמה סטודנטים ממכללת תל חי שחיפשו דרך יצירתית להרוויח קצת כסף במהלך הלימודים. עם הזמן ועם ההצלחה, הפיצריה הקטנה הפכה למסעדה איטלקית לכל דבר, והיום צ’יז מציעים ארוחות צהריים וערב מראשון ועד שבת, וגם ארוחת בראנצ’ מעולה בסופ"ש.

את הארוחה בצ'יז אנחנו ממליצים להתחיל עם סלט הסנט מור הנהדר, המורכב מחסה סלנובה, צנונית, פירות טריים, פקאן קלוי וגבינת סנט מור ומוגש עם רוטב של שמן זית ולימון וקרם יוגורט סלק. אל תדאגו, לא סיימנו עם תפריט הראשונות, ואחרי הסלט ממשיכים גם לריזוטו פטריות וערמונים המורכב מערמונים ופטריות מכמה זנים שונים (כולל כמהין), שמבושל בציר של גבינת פרמז'ן, שמנת ויין לבן, ומוגש עם טאצ' של קרם פרש.

קשה לבחור בין העיקריות של צ'יז, אבל מה לעשות – חייבים. בתפריט העיקריות תמצאו מנות כמו מדליוני פילה בקר המגיעים בשלושה משקלים שונים (110 גרם, 220 גרם ו-330 גרם) המוגשים עם מח עצם ופולנטה, פפרדלה טרטופו המורכבת מבצל, פטריות שמפיניון, פורצ'יני ושימאגי ומחית פטריות כמהין ברוטב של ציר גבינת פרמז'ן, יין לבן, שמנת וקרם פרש וגם טליונלה נרו, מנה של פסטה שחורה המקבלת את צבעה מדיו דיונונים עם שרימפסים ומולים ניו זילנדיים עם רוטב של שמנת, יין לבן, חרדל ועשבי תיבול.

יש גם פיצות, וכאן תוכלו לבחור בפיצה בהרכבה אישית או באחת הפיצות השוות של המקום, ביניהן פיצה עם רוטב ביאנקה פלפלת, רצועות של פילה בקר וגבינות פרמז'ן ומוצרלה, סלסת עגבניות, עלי רוקט ורוטב בלסמי מצומצם.

הטחנה


ברגע שתיכנסו למסעדת הטחנה, תריחו את ריח הבשרים, ותבחינו באווירה הייחודית של המקום – תרגישו שהגעתם למסעדת בוקרים אמיתית. כאן מדברים ואוכלים בשר, בלי גינונים מיותרים ובלי פשרות. הבשר כאן כולו מגיע מחווה פרטית מרמת הגולן, כאשר רמת ההקפדה על כל נתח היא אדירה. לא תקבלו כאן סטייק שרק כמעט הגיע לרמת היישון הנכונה, או שעטוף ברוטב שמשתלט על טעמו – אלא בשר איכותי ומיושן היטב שמתובל רק בפלפל ומלח, כמו שבשר צריך להיות.

לפני הכל – ראשונות. רוצים להתחיל קליל? לכו על קרפצ’יו סלק מרענן עם גבינת נענע, בלסמי מצומצם וקרוטונים בעבודת יד, או על כרובית צלויה המוגשת על גבי טחינה בזיליקום.
רוצים להתחיל את חגיגת הבשרים כבר מעכשיו? אל תוותרו על מנת האסאדו על העצם, 400 גרם של אסאדו המגיעים ברוטב ארגנטינאי או ברוטב של דבש ויין, ועל קרואסון האסאדו, קרואסוני חמאה הממולאים בבשר אסאדו מפורק, רוטב של איולי צ’יפוטלה ומיקרו אפונה.

לעיקרית, אנחנו ממליצים להתמקד במה שעושים כאן הכי טוב – שיפוד קצבים, 200 גרם של פילה בקר עסיסי במיוחד, סטייק אנטריקוט 400 גרם משובח, פריים ריב מיוחד במשקל 500 גרם וגם טי בון על העצם במשקל של 600 גרם.

עוד בתפריט העיקריות תמצאו המבורגרים משובחים מבקר, אסאדו וטלה, וגם מנות כמו פרוסות סטייק פרגית המוגש ברטבים לבחירתכם - ברביקיו ביתי, צ’ילי מתוק, או דבש ויין.