מסעדות ביתיות לחורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הקופסאות מאמא נגמרו ואין זמן להעמיד סירים על הגז? קבלו 5 מקומות שימלאו לכם את הקיבה (והמקרר) באוכל ביתי ומנחם שבא טוב בחורף.

הגשם כבר הגיע, המעילים כבר יצאו מהארון ונדמה שהימים הפכו קצרים מתמיד – החורף הגיע, ואיתו גם הרצון העז לאוכל מנחם ומחמם. על פניו, אנחנו כבר אנשים מבוגרים עם בית משלנו, בית בו אנחנו יכולים לבשל לעצמנו את מה שאנחנו אוהבים. אבל במציאות, הסיכוי שנצליח להכין את האוכל הביתי, האמיתי, זה שאמא וסבתא היו מכינות לנו - הוא דיי קלוש.

למזלנו, יש לנו אופציה אחרת, גם אם אמא לא מוכנה לנסוע שלוש שעות רק בשביל לבשל לנו (ובאמת שניסינו) - מסעדות ביתיות, כאלו שמלאות בסירים גדושים בכל טוב שבא לנו לחבק למרות שאסור כי הם חמים.

אז איפה נמצאות המסעדות הביתיות הכי שוות בארץ? איפה הכי כדאי לבקר בשביל לטעום טעם אמיתי של בית? הפעם, יצאנו למצוא 5 מסעדות שיהפכו את החורף שלכם לחמים ונעים, כאלו שמתאימות לארוחת צהריים דשנה כמו גם לחידוש המלאי במקרר הביתי.

גואטה


במיקום הכי לוהט ביפו, על שדרות ירושלים ממש ממול לתיאטרון נגה המיתולוגי, תמצאו את מסעדת גואטה ואת לאה, אם המשפחה, שאחראית על האוכל המעולה של גואטה ושומרת על מסורת הבישול הטריפולטאי הביתי כבר שנים רבות.

מה בתפריט?

אז מה אוכלים כאן? בהתחשב בכך שקר לנו, נתחיל מתפריט החורף המיוחד של גואטה. כיאה למסעדה ביתית, תמצאו כאן כמה מרקים שונים – מרק ירקות עשיר, בריא ומשביע, מרק שעועית מנחם וכיפי וגם את אותו מרק שעועית שמגיע גם עם בשר.

בתפריט מנות הקוסקוס של גואטה תוכלו להנות מקוסקוס מעולה המוגש יחד עם כמה תבשילים טריפוליטאיים שונים, כמו טבחה בלכמון, שהוא תבשיל שעועית אדום עם בשר, טבחה בל קרע, תבשיל גרגירי חומוס עם בשר מבושל ודלעת, טבחה בלטמאטם, תבשיל של כרעיים ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות סמיך ומעולה, וגם מפרום וחריימה נהדרים. ברוב המקרים, תוכלו להחליף את הקוסקוס באורז, ואם תרצו תוכלו לקבל את רוב התבשילים גם ללא קוסקוס או אורז.

למקרה שאתם רוצים להכניס גם לבית שלכם קצת אווירה טריפוליטאית אותנטית - את רוב המאכלים שבתפריט של גואטה תוכלו גם לקחת הביתה.

בכור את שושי


אנחנו רק במקום השני ברשימה, וכבר הגענו למסעדה טריפולטאית נוספת – כנראה שזה מעיד משהו על המטבח הטריפולטאי, לא?

בכור ושושי היא מסעדה משפחתית המנוהלת על ידי בכור וביתו שושי, שהתחילה את דרכה לפני כמה עשורים בשוק של פרדס כ"ץ כדוכן בוריק קטן. עם השנים, המסעדה צברה קהל מעריצים גדול, ובכור הקים את הסניף התל אביבי. מאז, המסעדה מאכילה בכל יום מחדש את קהל הלקוחות שלה, שמורכב מהייטקיסטים רעבים שרוצים להנות מארוחת צהריים אותנטית וטריפוליטאיים אוריגנליים שרוצים לבקר במטבח של סבתא.

מה בתפריט?

ההמלצה שלנו היא לקחת את אחת העסקיות המשתלמות (והממלאות) מאוד של בכור את שושי.

העסקיות כאן מגיעות עם מנה עיקרית לצד תבשיל טריפוליטאי לבחירתכם, אורז או קוסקוס, לחם, חמוצים וגם סלט דלעת טריפולטאי מעולה הנקרא צ'ירצ'י, שמגיע עם רוב המנות.

בעסקית שתעלה לכם 39 שקלים, תוכלו להנות מאחד התבשילים המעולים של המקום (ללא מנה עיקרית) ביניהם תמצאו תבשיל במיה חמוץ מתוק עם תפוחי אדמה או מנה של ירקות מבושלים עם גרגירי חומוס, שאיתה גם תקבלו את סלט הצ’ירצ’י של בכור את שושי.

בעסקית שתעלה לכם 49 שקלים, תקבלו גם תבשיל וגם מנה עיקרית כמו קציצות בקר, הנקראות קציצות שיפטה, ירך עוף גדולה ועסיסית, או מפרום, שהוא גם אחד הדברים שעושים כאן הכי טוב.

בעסקית שתעלה לכם 52 שקלים, תקבלו עסקית מלאה המוגשת גם עם תבשיל לבחירתכם וגם עם מנה עיקרית כמו כרעיים של עוף ובשר בקר, ובעבור תוספת של 7 שקלים, תקבלו כמנה עיקרית חריימה סלמון חריף וטעים למוות.

מסעדת עדנה


מסעדת עדנה התחילה כקיוסק קטן ברמת השרון שנפתח על ידי עדנה נאמן אי שם בשנת 1958. מאז, הקיוסק הקטן הספיק להפוך למסעדת פועלים שמגישה אוכל ביתי, וגם לעבור לידי בנה של עדנה - אבי נאמן. בעינינו, אבי עשה כאן פלאים, ואם אתם מחפשים מקום עם אווירה מוקפדת יותר ממסעדת הפועלים הממוצעת, אך שמגיש אוכל ביתי אמיתי ואותנטי – עדנה זה המקום בשבילכם.

מה בתפריט?

התפריט של עדנה מגוון למדי וכולל גם מנות יוקרתיות כמו ביף סטרוגונוף וסלט רוקפור, אז הפעם נתמקד במנות הכי ביתיות (ושוות כמובן) שיש למקום להציע.

בעדנה תמצאו עלי גפן הממולאים באורז, פירות יבשים ולימון פרסי, קציצות בקר ביתיות הנצלות על הפלאנצ'ה ומוגשות על ספגטי, שניצל גדול ועסיסי מחזה עוף טרי וגם ספיישלים משתנים כמו תבשיל קדירה של קציצות בשר עם ירקות שורש ומוסמה, תבשיל פרסי המורכב מבשר, עגבניות וחצילים.

בנוסף, בעדנה תמצאו בופה ארוחת בוקר בימי שישי ושבת בלבד שבו תוכלו להנות מהמון מאכלים ביתיים כמו סלטים טריים, מאכלי דגים ומאפים בעבודת יד וגם מנקניקים, גבינות, ריבות ועוד.
חשבתם שסיימנו? חכו רגע, יש גם בופה ערב. בכל יום שלישי, מהשעה 19:00, המסעדה מציעה בופה שמלא בסלטים מיוחדים, בשרים משובחים, דגים מעולים והרבה הרבה יין.

פונדק ורדה


אולי אתם לא מכירים את פונדק ורדה, אבל כנראה שאתם מכירים את ורדה עצמה, שנקרא ה"אמא של החיילים" מצומת ראם. אולי גם שמעתם, או אפילו טעמתם, את מנת הפופאי בפיתה המיתולוגית של ורדה.
הפונדק של ורדה הוא המקום האידיאלי לארוחה ביתית בדרכים - עם המון אווירה חמה ואוכל ישראלי אהוב.

ברגע שתיכנסו לכאן, מיד תרגישו בבית, וזה לא משנה אם גדלתם בבית טריפוליטאי, מצרי או פולני.
השילוב בין האוכל האותנטי והכל כך מנחם של ורדה יחד עם היחס החם שמוענק כאן לכל לקוח ולקוח הוא מתכון מושלם למסעדה ביתית מוצלחת.

מה בתפריט?

התפריט של פונדק ורדה מציע ארוחות בוקר נהדרות, כמו מנת הפופאי האגדית, חביתת ירק קלאסית שמגיעה ככריך בתוך פיתה, או בצלחת לצד סלטים וממרחים ביתיים וגם כמובן לחם או פיתות, מנה של שקשוקה חריפה ועשירה וגם מלווח ביתי איכותי המוגש לצד ביצה ורסק, כמיטב המסורת.

בין המנות הראשונות של ורדה, תמצאו ממולאים נהדרים, חצילים מטוגנים מושחתים והמון סלטים ביתיים קלאסיים. בגלל שחורף, מרקים מתאימים לנו בול, וכאן תוכלו למלא את קיבתכם במרק תימני ומרק רגל, וגם ממרק שעועית ומרק ירקות.

אם באתם רעבים באמת, לכו על התבשילים של ורדה המגיעים עם תוספות, פיתות וחמוצים, ביניהם קציצות ברוטב עגבניות ופלפלים, צלי בקר ברוטב, פילה מושט ברוטב ואפילו ריאות.

האותנטית


על מסעדת שף שמגישה אוכל ביתי, כבר שמעתם? מסעדת האותנטית של השף יקיר מסרטי משלבת בין אווירה ותחכום של מסעדת מישלן לבין מאכלים וטעמים אותנטיים של בית ישראלי אמיתי.
התוצאה – אוכל מעולה-מעולה עם הרבה טעמים מוכרים המשולבים בצורה מצויינת עם טוויסטים יצירתיים וחומרי גלם מיוחדים ואיכותיים.

מה בתפריט?

בראשונות של האותנטית תגלו מחדש את אהבתכם לבשרים אקזוטיים עם מנת מח עגל מרוקאית חריפה במיוחד, וגם תטעמו מופלטה עם טוויסט - כבד אווז, רוטב פירות יער ודבש חמים.

כשתגיעו לעיקריות...שם כבר תתחילו לשלוח מתכונים לאמא – קדירת ראש, תבשיל קדירה בבישול ארוך עם טעמים עמוקים וחריפים המוגש על רביולי ארטישוק, שקדי עגל צלויים המוגשים עם רוטב לימוני על מצע של קרם שורשים ורביולי ארטישוק וגם קבב סנייה, המוגש עם ירקות שנצלו בטאבון (כמה חבל שלאמא אין טאבון) עם טחינה איכותית ובצל עם סומק המוגש על גבי טורטייה צרובה.