התאילנדיות הכי שוות

תאילנד היא המדינה עם האוכל הכי טעים בעולם, וב-10/12 היא חוגגת עצמאות. רוצים לחגוג איתה? הנה כמה מסעדות שמתאימות לאירוע.

החיך הישראלי הביקורתי ממש לא ממהר להתאהב בכל מטבח - אבל המטבחים האסייתים הם יוצאי דופן. נראה שזה לא ממש משנה מה יגישו לנו, כל עוד זה הגיע מהמזרח הרחוק - אנחנו אוכלים, נהנים וגם חוזרים. אבל מכל המטבחים האסיתיים המוגשים בעשרות מסעדות בכל קצוות הארץ, נראה שאלו שהקהל הישראלי הכי אוהב הם המטבח היפני, המטבח הסיני וזה עליו נדבר היום – המטבח התאילנדי.

אנחנו בטוחים שכבר יש לכם כמה מסעדות תאילנדיות אהובות משל עצמכם, אבל אם יש יום טוב לגוון ולנסות מסעדה אסייתית חדשה, זה ביום שלישי הקרוב, ה-10/12 - יום העצמאות של תאילנד.

ניטן תאי


הרבה לפני שהשף שחף שבתאי נבחר להיות השף הראשי של אל-על, חברת התעופה הישראלית, הוא הקים את אחת מהמסעדות התאילנדיות הכי מיוחדות בארץ - ניטן תאי. אל ניטן תאי שחף הביא הרבה ידע שרכש תחילה בבית הספר פרונדו שבפריז, ולאחר מכך במשך מסעות קולינריים רבים ברחבי יבשת אסיה.

לצד המטבח התאילנדי, בניטן תאי מתמחים בעוד במטבחים של עוד כמה מדינות מהיבשת – סינגפור, מלזיה, וויאטנם, הודו, אינדונזיה וגם קמבודיה.

מה בתפריט?

התפריט של המקום מחולק לחמישה חלקים שהם בעצם טכניקות בישול שונות, כאשר כל חלק כולל כמה מאכלים שהוכנו באותה טכניקת בישול ייחודית. תמצאו כאן לא מעט מנות שכנראה שלא טעמתם מעולם, וגם כאלו קצת יותר מוכרות.

אנחנו אוהבים לפתוח עם מנת הטאם-מה-לה-קו שנמצאת בחלק ה-Sunrise שבתפריט. מדובר בסלט מרענן של פפאיה ירוקה עם עלי קפיר ליים ונענע, מנגו טרי, אגוזי קשיו ורוטב אקאיה צ’אם.

אחרי הסלט, ממשיכים את הוויב התאילנדי עם התאי רול, רול של טונה וסלמון עם פטריות מלך היער ורוטב שומשום אינדונזי, מנת הסי-סי קארי, קארי עם בר-ים מאודה, עלי קפיר ליים, עגבניות תאילנדיות, פלפל צ’ילי וקוקוס טרי ועם ה-5 AM ביף סלט, חתיכות של נתח סינטה המוקפצות על ווק לוהט עם עלי ארוגולה, גלנגל, בצל ירוק, נאם טוגארשי וציר מיסו תאילנדי.

גם אם אתם כבר מעריצים ותיקים של המטבח האסייתי, אין לנו ספק שניטן תאי יכולה לספק כמה מנות שיפילו אתכם מהרגליים.

טייגר לילי


טייגר לילי של השף יניר גרין היא מסעדה תאילנדית ששמה דגש על הגשת מנות אותנטיות. ברגע שתגיעו למקום, תבינו מיד מאיפה הם לקחו את ההשראה – טייגר לילי נראית כאילו היא יצאה היישר מאחד משווקי האוכל שברחובות של בנגקוק, בירת תאילנד.

חומרי הגלם כאן טריים ואיכותיים, חלקם מיובאים מתאילנד וחלק גדלים בארץ במיוחד עבור המסעדה. ההשקעה של המסעדה בחומרים זה מה שמאפשר לצוות של טייגר לילי לספק מנות עם טעמים תאילנדיים אמיתיים.

מה בתפריט?

בראשונות, תמצאו מנות מעולות כמו הפי גאי, כנפי עוף פריכות המתובלות בתערובת תבלינים תאילנדית, יאם גאי, סלט צבעוני של עוף צלוי עגבניות שרי, בצל אדום, כרוב סיני, כוסברה וסלרי ברוטב דגים ,רוטב סרירצ'ה ומיץ ליים ומנת מו קאתייאם, נתחי בשר חזיר פריכים שהושרו במרינדה של וויסקי תאילנדי, סויה וזרעי כוסברה, שמוקפצים עם פרחי ברוקולי, בצלצלי שאלוט, בצל ירוק וכוסברה, רוטב צדפות ושום קריספי.

אם נשאר לכם מקום לפני העיקרית, שווה לנסות את מנת הביניים יאם מקאהה, מנה של חצילים שנקלו על הגריל ומוקפצים עם טופו, באקצ'וי, אגוזי קשיו, אפונת גינה, עלי בזיליקום ובצלצלי שאלוט ברוטב של תמרהינדי ופולי סויה.

לעיקרית, תוכלו להנות ממרק טום יאם מעולה עם פירות ים, עוף או טופו, פטריות, בצלצלי שאלוט, עגבניות שרי, פלפל צ'ילי, גלנגל, למון גראס, קפיר ליים, עלי כוסברה וחלב קוקוס או ממנות כמו ההופ צ’וי, מנה מיוחדת מאוד של אטריות אורז דקות שמוקפצות עם רצועות בשר בקר, ג'ינג'ר, בצל ירוק, בצלצלי שאלוט, עלי בזיליקום וערמוני מים ברוטב צדפות וסויה שחורה עם קינמון, אניס ופלפל סצ'ואני ומנת הפאת פת, תבשיל קארי אדום על בסיס חלב קוקוס עם בשר בקר, בשר חזיר או עוף, עם פלפל אדום, שעועית ירוקה, במבו שוט ועלי בזיליקום, המוגש עם אורז מאודה מעולה.

צ’אנג בה


לצ’אנג בה יש שני סניפים, האחד בחיפה והשני ביקנעם, מה שהופך אותה למסעדה היחידה ברשימה שלנו שממוקמת מחוץ למרכז. בדומה לטייגר לילי, גם כאן תקבלו אוכל תאילנדי אמיתי ולא מתפשר, עם מרכיבים אותנטיים שהגיעו היישר מתאילנד ואפילו כלי בישול תאילנדיים.

מה בתפריט?

אם אתם שואלים אותנו, שווה להתעכב על הראשונות של צ’אנג בה. התחילו את הארוחה שלכם בצורה מושלמת עם סלט לאב גאי תאילנדי, סלט המוגש בתוך עלה חסה אייסברג ומורכב מעוף קצוץ שנצלה בתיבול מסורתי עם עלי כוסברה, בצלצלי שאלוט, עלי נענע ומלפפון עם רוטב לימון, רוטב דגים וצ'ילי ועם מנת היאם פלה, קוביות של פילה דג ים צלוי המוגשות עם סלט עשבי תיבול המורכב מעלי כוסברה, בצלצלי שאלוט, עלי נענע, מלפפון ובצל ירוק ברוטב דגים, רוטב לימון, סוכר דקלים, שום ואורז קלוי.

בעיקריות של צ’אנג בה, שווה לנסות את הפאד קוטייאו, טופו, עוף, בשר בקר או שרימפס שמוקפצים עם אטריות חיטה יחד עם ביצה, באקצ׳וי, בצל לבן, בצל ירוק ונבטים עם רוטב מתקתק, את הפאד קפאו, מנה של בקר קצוץ או פירות ים צלויים המוקפצים בווק עם פלפל צ'ילי, בצל לבן, שעועית ירוקה, עלי בזיליקום, רוטב סויה ורוטב שיטאקי ומוגשים על גבי מצע של אורז עם ביצת עין רכה מעל ואת מנת הגאנג לאונג, קארי צהוב על בסיס חלב קוקוס עם טופו, עוף, שרימפס או דג, בטטה, פפאיה, בצל לבן, בצל ירוק, פרחי ברוקולי, עלי מנגולד, אגוזי קשיו, עלי בזיליקום, שום, לימון וג'ינג'ר.

מינה טומיי


את הרשימה שלנו תנעל מסעדת מינה טומיי הפופולארית. למסעדה המעולה יש כמה סניפים, כאשר זה שבמרכז תל אביב הוא גם שכן של מסעדת ניטן תאי, זו שפתחה את הרשימה. במינה טומיי מתמחים ב-5 מטבחים אסייתים שונים, ונוסחת ההצלחה של המקום הוא מנות נדיבות של אוכל אסייתי איכותי במחירים נוחים, ואפילו מאוד.

מה בתפריט?
בהתחשב בעובדה שמגישים כאן 5 תפריטים שונים, התפריט התאילנדי לא רחב כמו במסעדות אחרות המתמחות במטבח התאילנדי, אבל אל תדאגו - אנחנו מבטיחים שלא תצאו רעבים.

פתחו את הארוחה עם סלט סום טאם תאילנדי, סלט פאפאיה קלאסי עם קרופוקים, בוטנים, עגבניות שרי, שעועית ירוקה, עלי כוסברה ופלפל צ’ילי המוגש עם רוטב דגים ועם מרק טום יאם קלאסי, מרק חמצמץ ומעט חריף עם פירות ים או עוף, עגבניות שרי, פטריות, בצל לבן ועלי כוסברה.

לעיקרית, אנחנו ממליצים על המינה תאי אדום, תבשיל קארי אדום על בסיס חלב קוקוס עם בשר בקר, עוף או טופו עם חציל, עגבניות שרי, שעועית ירוקה ובמבו שוט המוגש לצד אורז ועל התאי תאי פיש, מנה של קוביות דג פריכות עם תבלינים תאילנדים, עשבי תיבול, למון גראס, רוטב תמרהינדי, פלפל צ’ילי ונאם פריק.