מסעדות כשרות בצפון

יצאנו למצוא מסעדות כשרות בצפון ששוות את הנסיעה ומצאנו ארבעה מקומות מעולים עם נוף מהמם ואוכל משובח.

בצפון לא חסרות מסעדות, זה נכון – אבל מסעדות כשרות, ועוד כאלו שמספקות ארוחה טעימה באמת, זה כבר יותר קשה למצוא.

הפעם מצאנו עבורכם 4 מסעדות כשרות בצפון שלגמרי ראויות להיכנס לתכנון של הטיול המשפחתי הבא שגם מתאימות לארוחה רומנטית עם בן או בת הזוג שלכם.

מסעדת שף הצוק


בדרך כלל כשממליצים לנו על מקומות לאכול בהם בצפון, זו איזו חומוסיה סודית בקיבוץ קטן או מסעדה עממית בתחנת דלק שקיימת כבר 80 שנה ומגישה מנה אחת מיוחדת.

אתם בטח יכולים לנחש כמה מופתעים היינו כשגילינו שאחת המסעדות הכי שוות בצפון נמצאת דווקא באזור התיירות של ראש פינה.

מסעדת הצוק של השותפים אריק דניארו ומאור מלכה היא מסעדת שף כשרה למהדרין בסגנון ישראלי-ים תיכוני. המסעדה מתמחה בבשרים ודגים, אבל מציעה תפריט מגוון שיספק פחות או יותר כל אחד וכולל אפילו את ההמבורגר הטבעוני המפורסם, ה-Beyond Meat.

מה בתפריט?

בין הראשונות של הצוק תמצאו לא מעט מנות מעניינות שמשלבות אוכל מסורתי עם טוויסטים יצירתיים.

לחמעג’ון מיוחד, שהוא בעצם לחם סאלוף תימני שממולא בבשר טחון איכותי שנצלה יחד עם שקדים ומלווה בחציל קלוי וטחינה מעולה, תבשיל של בשר מוח שתובל היטב ומוגש על מאפה בריוש ביתי, קרואסון הממולא בנתחי סינטה, טריאקי ביתי וירקות טריים בליווי של ריבת בצל וסלט ירוק של כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק וצנוניות עם חתיכות של בשר אסאדו שבושל עד רכות ונימוחות מושלמת.

מבחינת העיקריות, אנחנו לגמרי ממליצים על מנת הדגל של המקום, הטורנדו רוסיני, מגדל שמורכב ממדליונים של פילה אווז, כבד אווז ופטריות פורטבלו ונוטף רוטב עשיר מציר בקר ויין ומוגש לצד פירה מעולה.

חוץ ממנת הדגל, כמה מהעיקריות הכי שוות כאן הן קציצות הדג שמבושלות בכל יום ברוטב עגבניות טרי, צלעות הטלה שמוגשות עם תפוחי אדמה ובטטות שמקורמלות עם בצל ומנה של שלישיית המבורגרי Beyond Meat טבעוניים המגיעות כשלוש קציצות קטנות ועסיסיות בתוך באנים אווריריים עם ירקות טריים.

אלטוס


למרות שקצרין נחשבת בעיני רבים לעיר קטנה ולא מרגשת במיוחד, אנחנו חושבים שיש בה הרבה יותר ממה שנראה לעין.

מסעדת אלטוס שבקצרין ממוקמת באחד האזורים הכי יפים ברמת הגולן והיא המקום המושלם בשבילנו לנעילת הטיולים שלנו באזור.

התחילו בסיור באחד היקבים הפסטורליים באזור כמו יקב בהט המעולה שבקיבוץ עין זיוון הסמוך וקנחו בארוחה משובחת במסעדת אלטוס – אין מצב שתתאכזבו.

אלטוס מציעה תפריט מגוון שמלא בסוגים שונים של מנות שכולן כשרות למהדרין.

מה בתפריט?

באלטוס תוכלו לפתוח שולחן עם מגוון סלטים שמשתנים בכל יום בעלות של 15 שקלים בלבד, או דווקא להתחיל את הארוחה שלכם עם כמה מהראשונות של המקום, ביניהם כנפיים שמוקפצות בתיבול חרפרף וטעים, קבבוני טלה נהדרים שמוגשים לצד טחינה אדומה ומנה של חציל בלאדי שנצלה על הגריל ומוגש על טחינה גולמית וחומץ בלסמי.

באלטוס תוכלו להנות מכריכים מושחתים שמוגשים בתוך לחם פרנה מרוקאי ובהחלט יעשו את העבודה או ממנות עיקריות רציניות יותר.

בכריכים תמצאו כריך חריף של רוסטביף מבשר סינטה עם חלפיניו וירקות טריים וכריך אנטריקוט נוסח ניו יורק עם ירקות טריים, מלפפון חמוץ ובצל צלוי.

בעיקריות של אלטוס תמצאו פילה סלמון ברוטב פסטו שנאפה בתנור או נצלה על הגריל, לבחירתכם, מנה של קבב עסיסי מעולה בליווי טחינה (פשוט, אבל טעים למות) ומנה של אנטריקוט אנגוס מיושן במשקל של 250-350 גרם בליווי צ’ימיצ’ורי איכותי.

אם באתם באווירה קרניבורית, תוכלו להתפרע עם פלטות הבשרים שכוללות קבבים, נתחים של אנטריקוט אנגוס, צ’וריסוס ופרגית. הפלטות מגיעות כפלטה ליחיד במשקל של 400 גרם, פלטה לזוג במשקל של 800 גרם או פלטה לכמה חברים במשקל של 1,000 גרם – קילו של בשר, בקיצור.

איסקנדר


מסעדת איסקנדר המעולה היא מסעדת גריל ים תיכונית שמתמחה במאכלים בסגנון טורקי.

המסעדה ממוקמת ממש לצד נהר הירדן ומשלבת בין הנופים המדהימים של ראש פינה, רמת הגולן והירדן, מה שיוצר חוויה מיוחדת ומהנה של ארוחה מעולה עם נוף מהמם ואווירה טבעית.

במקום תמצאו המון מאכלים מיוחדים, ביניהם כמה מהמאפים הכי שווים ומנחמים שתטעמו בחייכם הנאפים בטאבון ענקי ואותנטי.

מה בתפריט?

בתפריט הראשונות של איסקנדר תוכלו להנות ממאפים כמו הפידה איסקנדר, מאפה שממולא בחצילים ועגבניות ומאפה הפנדק שמיועד לכמה סועדים.
בנוסף למאפים המיוחדים תמצאו גם מנות ראשונות נהדרות כמו מנת המיני מרגז, שמגיעה כ-8 נקניקיות מרגז קטנות ופיקנטיות שנצלות על הגריל ומוגשות עם חסה טרייה ומנת החציל איסקנדר שהיא בעצם חציל שממולא בתערובת של בשר בקר וטלה ונאפה בטאבון.

אם באתם במזג אוויר קר, תוכלו להתחמם עם אחד המרקים של איסקנדר, ביניהם מרק עדשים כפרי עם ירקות שורש המוגש עם מיץ לימון טרי ונזיד אפונה מנחם עם קרוטונים פריכים או מקדירת הבקר של איסקנדר שהיא בעצם תבשיל שהתבשל לאט לאט על בסיס יין אדום ועשבי תיבול עם ירקות שורש טריים ונתחי בקר רכים.

הגיע הזמן לעיקריות – סלט חם של פטריות המוקפצות בשמן זית עם צ’ילי, שום ויין לבן, מנה טבעונית שטעימה לא פחות מהבשר של איסקנדר, נתח קצבים במשקל 300 גרם המוגש עם ירקות קלויים ורוטב צ’ימיצ’ורי, מנת פורל בלאדי המורכבת מדג פורל שממולא בשיני שום, עלי דפנה והרבה שמן זית ונעטף בעלי גפן ופלטת בשרים זוגית - 850 גרם של צלעות טלה, נתח קצבים, פרגיות ואנטריקוט המוגשים על פלטה לוהטת עם ירקות קלויים ורוטב צ’ימיצ’ורי.

הדר’לה


מסעדת השף המעולה הזו הוקמה על ידי סיון והדר אמסלם כבר בשנת 2005 וממש לפני שנה, בשנת 2018, הפכה למסעדה כשרה.

המסעדה קרויה על שם החיבה של הדר בעלת המקום ושוכנת באגם מונפורט שבגליל המערבי.
החוויה כאן מאוד רומנטית ואלגנטית, התפריט מהודק ומקצועי והאוכל המעולה בניצוחו של השף סיון אמסלם, בעלה של הדר, מורכב מחומרי הגלם הכי טריים ואיכותיים שאפשר למצוא.

מה בתפריט?

תפריט הראשונות של הדרל’ה מציע כמה פנינים אמיתיות, כמו מנת הבומב שמפיניון שהיא בעצם פטריות המוקפצות בתיבול אוריינטלי עם נגיעות של סומק, אורגנו ושום וסביצ’ה טרי, סלט של נתחי דג ים בתחמיץ המורכב משמן זית, לימון, מלח ופלפל.

תפריט העיקריות של סיון מציע מנות בסגנון צרפתי כמו סטייק אנטריקוט המוגש עם תפוחי אדמה נוסח פריז וסטייק פרגית צלוי המוגש עם מטבל של חרדל דיז’ון ועשבי תיבול וגם מנות אחרות כמו ריזוטו ברוטב של קרם קוקוס עם הרבה פטריות מיוחדות ואפילו פטריות כמהין שחורות וצלעות טלה שנצלות בגריל פחמים ומוגשות בליווי קונפי שום, פלפל חריף ורוטב צ’ימיצ’ורי.

לזוגות אנחנו ממליצים על תפריט השרינג של המקום, שכולל קנקן לימונענע מרענן, כמה מנות ראשונות כמו חציל קלוי במרינדה אסייתי, שתי עיקריות לבחירתכם וקינוח זוגי מושחת ומפנק.