המטבח של נורה

ביום שרבי של הסתיו הישראלי, נסענו בדרך הציורית והמפותלת של כבישי הכרמל לדליית אל כרמל. הזמנתי איש יקר לשיחה ונהננו מזמן איכות וקולינריה ועל כך בכתבה הבאה.

נורה זה המקום והמקום זה נורה


כשמסעדה נושאת את שמה של בעלת המקום, השם מחייב והציפיה בהתאם.
מי שעושה שיעורי בית לפני ההגעה למקום, מבין שנורה אשת חייל, הנושאת על כתפיה היסטוריה ארוכה של סיפורים, קשרים ומורשת של העדה הדרוזית אותה היא אוהבת לספר לאורחיה כל יום מחדש.
סבה היה זה שראה את העתיד וחתם בביתה על הסכם הנאמנות של העדה למדינת ישראל וצה"ל ועל כך תעדנה תעודות ההוקרה שקיבלה המשפחה מנשיא ישראל. לצד תעודות אילו, יפגשו האורחים במסעדה עוד הרבה תעודות תודה והוקרה על אירוח שקיבלו אורחים מהארץ ומחו"ל. בעת הביקור שלי, שהתה קבוצה של חברי הקונגרס האמריקאיים.
המסעדה ערוכה לקלוט קבוצות גדולות ולה תעודת כשרות, בצמוד אליה מסעדה לא כשרה, פתוחה בשבת למשפחות וטיילים בדליית את כרמל.
לשתי המסעדות אותו הקונספט, הארוחה מוגשת בסגנון בופה, המנות מחוממות, לצד פינה של סלטים ומנות עיקריות יש פינת קינוחים וקפה.

הבופה שלא נח לרגע


בקרב הסלטים מוגשים סלט חצילים, חומוס, עגבניות חריפות עם בצל, סלט ירקות קצוץ דק, כרוב, לפת וזיתים.
בקרב המנות העיקריות, הקלאסיות של המטבח הדרוזי, מוגשים אורז מנסף, עלי גפן וכרוב ממולאים, בורגול עם איטריות, במיה ברוטב עגבניות, פרגית ממולאת וקבב בטחינה (סיניה).
ואחרון חביב, הממתק לסיום הארוחה, הקטאייף, בצק ממולא באגוזים, קינמון וסוכר, חציו אפוי, חציו מטוגן ולסיום סיומת טבול במי ורדים. לצד המתיקות הזאת מוגש קפה מר לאיזון הטעמים.
גם אם יגיעו חמישה או שישה של סבבי קבוצות ביום אחד, תמיד האוכל יהיה טרי, שמור עם כיסוי ומחומם.
האוכל טעים, יחסית קליל, ונאמן למסורת.

חזרה לנורה


כח העזר, החשוב לא פחות, הן האחיות של נורה אשר מלוות אותה בעשייה. בכלל, המטבח והאירוח מבוסס כולו על הכח הנשי שמריץ את העסק כבר 16 שנים. לנגד עיניהן, כל בוקר מחדש, עומד הלקוח שיגיע במהלך היום, שכל מאווייהן הוא שיצא מרוצה ויספר וימליץ לחבריו, כי זהו הפרסום הטוב ביותר, כך מאמינות האחיות.
נורה דמות מוכרת בעולם הקולינריה הישראלית, היא בישלה עם מיטב השפים (אהרוני, רושפלד וחיים כהן), התארחה בתוכניות טלוויזיה ונבחרה לייצג את המדינה והעדה הדרוזית בחו"ל. אם תרצו מתכונים, היא תחלק בכיף וגם תלמד בסדנאות בישול את רזי המטבח הדרוזי.
המנות זהות לאורך כל השנה, הגיוון והשינוי לראייתה היא באורחים, או לדבריה "האוכל קבוע, האורחים מתחלפים". תפקיד האחיות לגרום לאורח לצאת עם חיוך.
לסיכום, המקום של נורה מקום שכולו רצון לארח ולרצות את אחרון הסועדים, מקום שערוך לאירועים וקבוצות גדולות. שילוב של אירוח משפחתי, דרוזי בגובה העיניים.