יום הנאצ’וס הבינלאומי

אסייתיות שוות ופיצריות איכותיות ממש לא קשה למצוא בארץ. אבל ביום הנאצ’וס אנחנו רוצים אוכל מקסיקני, וזה כבר אתגר. אז במיוחד בשבילכם - 4 מקסיקניות כיפיות, טעימות ואותנטיות.

האוכל המקסיקני מתאים לחך הישראלי – הוא מלא בתבלינים מעניינים, בשרים טובים וירקות טריים.

אבל למרות זאת, אם יש מטבח שקשה למצוא בארץ זה המטבח המקסיקני.

גם בשנת 2019, מסעדות מקסיקניות טובות הן עדיין מצרך נדיר במדינה הקטנה שלנו, ולאחר ניסיונות כושלים של לא מעט רשתות ומסעדות מקסיקניות נשארנו רק עם כמה מקומות ספורים שמגישים אוכל מקסיקני איכותי.

אז לקראת יום הנאצ’וס הבינלאומי, הבאנו לכם 4 מסעדות מקסיקניות מעולות שעדיין משאירות לנו תקווה שגם בישראל אפשר למצוא בוריטו ראוי.

מקסיקנה


מקסיקנה היא מהמסעדות הראשונות שהביאו לישראל את המטבח המקסיקני המסורתי ואת אוכל הטקס-מקס האמריקאי.

הרשת הותיקה מגישה לקהל הישראלי אוכל מקסיקני טרי ואותנטי כבר 12 שנים ועושה את זה מעולה.

התפריט מלא במנות מקסיקניות קלאסיות וממנות טקס-מקס בסטייל אמריקאי כמו אלו שמוגשות במסעדות כמו צ’יפטולה וטאקו בל – רק שבמקרה של מקסיקנה, הן מורכבות מחומרי גלם איכותיים וטריים.

מה בתפריט?

בואו נתחיל בזה שהעסקיות כאן משתלמות מאוד – 20% על כל התפריט בימי ראשון עד חמישי עד השעה 17:00.

את הארוחה שלכם במקסיקנה חובה להתחיל עם מנת הנאצ’וס האגדית המגיעה כצלחת נאצ’וס ענקית יחד עם כמה רטבים מקסיקניים קלאסיים ותערובת של צ’דר ומוצרלה.

מעבר לנאצ’וס, יש כאן עוד הרבה ראשונות מעולות, כמו ממרח הגוואקאמולה הנהדר המוגש לצד נאצ’וס ביתי פריך, מנת האליטס דה פויו, 8 כנפיים צלויות המוגשות ברוטב מעושן של ברביקיו וצ’ילי ומוגשת עם סלסת איולי כוסברה ומנת הטוסטדה שרימפס שבה תקבלו שרימפסים ברוטב של חלב קוקוס המוגשים על ברוסקטה בנוסח מקסיקני מטורטיית תירס עם מנגו, צ’ילי אדום וכוסברה מרעננת.

בגזרת הבוריטוס תמצאו את בוריטוס בשריים כמו הבוריטו ברבוקאה המעולה הממולא בבשר בקר רך ומפורק, אורז עם ליים, פריחולס, כרוב בנוסח מקסיקני, פיקו דה גאיו ורוטב צ’ילי וחלפיניו וגם בוריטו צמחוני, הווג’יטריאנו, הממולא בכל הדברים הטובים שמגיעים עם הבוריטו ברבוקאה רק שכאן הבשר מוחלף בארטישוק שנצלה על הפלנצ’ה.

יש כאן כמובן גם טאקוס, אנחנו ממליצים על הפסקאדו, טאקו עם פילה דג בבלילת בירה, קסדייס במגוון וריאציות וגם מנות מיוחדות כמו פלאוטס פריטס, שלוש טורטיות ממולאות ומגולגלות עם סלסה מלמעלה ואנצ’ילדה סטייל סלט קיסר.

אם באתם כזוג, אנחנו ממליצים על ארוחת הטעימות המקסיקנית שכוללת את רוב הבשרים, הסלסות והתוספות שיש למקסיקנה להציע.

סטייק בר


אולי לא שמעתם, אבל בשנת 2017 הוקמה אחת ממסעדות הבשרים המיוחדות בארץ דווקא בחיפה.
את המסעדה הקימו יעקב לבדב, רוסי במקור ואיש פיננסים לשעבר והשף עם השם הכי אקזוטי בתעשייה - פליקס ארמנדו אנדרייד גרסיה לאופר.

הסטייק בר מתמחה בשני סוגי מאכלים שקשה מאוד למצוא בארץ – מאכלים מקסיקניים ובשרים בבישול סו וויד, שיטת הבישול שמספקת את נתחי הבשר הכי רכים, עסיסיים וטעימים שיש.

מה בתפריט?

בסטייק בר מציעים עסקיות בימי ראשון עד שישי בין 11:00-17:00 בהן תמצאו כמה מהמנות הכי שוות בתפריט המוגשות יחד עם צ’יפס ושתייה במחירים מעולים.

ביום הנאצ’וס אוכלים אוכל מקסיקני - ומבחינת אוכל מקסיקני, יש כאן מבחר לא קטן.

פותחים את הארוחה עם ראשונה של נאצ’וס מקסיקנה עם רטבים חריפים או עם מנת הצ’ילי נאצ’וס שמתאימה לזוג וכוללת נאצ’וס מקסיקני עם תבשיל צ’ילי קון קרנה מסורתי, רוטב מעולה מגבינת צ’דר ופלפל צ’ילי חריף. אגב, אותה מנה גם קיימת בגרסה שבה צ'יפס מחליף את הנאצ'וס המקסיקני, והיא לא פחות שווה ממנת הנאצ’וס המקורית.

לעיקרית, תוכלו להתענג על בוריטוס מעולים – בוריטו בשר מושחת הממולא בתבשיל הצ’ילי קון קרנה המעולה של הסטייק בר ובגבינת צדר ובוריטו טבעוני קליל יותר הממולא בשעועית שחורה, ירקות טריים ופטריות ורוטב פיקנטי מקסיקני.

בנוסף לבוריטוס, תאכלו להנות גם מטאקוס מעולים שמגיעים גם הם עמוסים בצ’ילי קון קרנה של המקום וגם בפיקו דה גאיו ורוטב פיקנטי ומהמבורגר מקסיקנה עסיסי שמגיע עם תערובת סודית של פלפל חליפיניו וגבינת צ’דר.

טאקרייה


הטאקרייה היא המקום הכי נכון שמגיש את האוכל הכי כיפי שיש. האווירה כאן נהדרת וכיף לשבת כאן למרגריטה לא פחות מלארוחת צהריים כבדה.

למרות שהטאקרייה התל אביבית קיימת רק כמה שנים ספורות וכבר הספיקה להפוך למוסד אוכל מפורסם וידוע שבשונה מכל כך הרבה מסעדות תל אביביות אחרות, מצליח לגרום לנו לחזור שוב ושוב.

מגישים כאן אוכל מקסיקני שנאמן למקור במחירים שפויים מאוד ויש אומרים שבשביל הבוריטו שלהם שווה להגיע במיוחד אפילו מהצפון הרחוק.

מה בתפריט?

אין ארוחה בטאקרייה בלי הנאצ’וס המעולה, שמגיע כערימת נאצ’וס ביתי עם גבינה, פיקו דה גאיו ופרוסות פלפל חלפיניו ונוטף רוטב גוואקמולי, שמנת חמוצה וסלסה מעגבניות שרופות.

ואם זה לא מספיק, אז הטאקרייה היא גם כנראה המקסיקנית היחידה שתגיש לכם את אותו הנאצ’וס גם במשלוחים ותאפשר לכם, אחרי אפייה של 4 דקות בתנור, להנות מהנאצ’וס הטעים והמנחם שלה.

נסו את הקסדייה קמרונס, טורטיות הממולאות בשרימפס שהושרה במרינדת אדובו, גבינה, עלי כוסברה מרעננים ובצל ירוק ואת הטאקו המעולה המוגש עם מילויים שונים ומגיע עם סלסת פיקו דה גאיו וגוואקמולה.

הבוריטו הוא גולת הכותרת כאן, ויש הרבה ממה לבחור – חביבי הקהל הם הבוריטו ביסטייק שממולא ברצועות של שייטל שנצלו על הפלנצ’ה, אורז לבן, גבינה, חסה ירוקה ושעועית שחורה ומלווה ברוטב פיקו דה גאיו, שמנת חמוצה וסלסה רוחה מעולה והבוריטו פויו ורדה שהוא בוריטו עם עוף צלוי מפורק ונימוח עם אורז, שעועית, גבינה וחסה ורטבי פיקו דה גאיו, שמנת חמוצה, סלסה ורדה וסלסת טומטיות ירוקות.

פבלו – מקסיקני בשוק


שוק מחנה יהודה הוא כנראה המקום הכי מגניב ותוסס מחוץ לתל אביב, ועכשיו כשמסעדת פבלו הגיעה אליו והביאה אליו את האוכל המקסיקני הוא אפילו שווה יותר.

בפבלו מגישים אוכל מקסיקני טרי טרי וטעים מאוד ובמחירים הכי טובים שאפשר למצוא – המקום האידיאלי לארוחת צהריים מהירה, טעימה וקלילה ולבירה ונאצ’וס של אחרי העבודה.

מה בתפריט?

חממו את בלוטות הטעם עם נאצ’וס פריך המוגש לצד סלסת עגבניות מקסיקנית וממרח גוואקמולה מעולה ומנת טבעות הבצל של פבלו עם השם השנון "שם לה טבעת".

משם המשיכו לטורטיות של פבלו – טורטיית האסאדו איטי הממולאת באסאדו רך-רך בבישול ארוך-ארוך, טורטיית 100% אנטריקוט עם רצועות של נתח אנטריקוט איכותי, טורטייה צמחונית עם ירקות מוקפצים ואפילו טורטייה עם רצועות שניצל קריספיות בטירוף שנקראת "קריספי פבלו טורטיה".

לוו את הארוחה עם אורז בתיבול מקסיקני מיוחד וגם עם צ’יפס הבטטה המעולה של פבלו – אמנם לא מקסיקני, אבל טעים בטירוף.