מסעדות ליד הכנרת

לא מסתפקים בסנדוויצ’ים מהבית - יצאנו למצוא מסעדות שמספקות חוויה קולינרית שווה באזור הכנרת.

אנחנו, הישראלים, אוהבים לטייל. אבל אפילו יותר משאנחנו אוהבים את הטיול עצמו, אנחנו אוהבים לעצור במסעדה, בין אם זה לנשנש איזו פיצה או מנת צ’יפס צנועה או לפתוח שולחן ולאכול ארוחה רצינית.

עד היום, הטיולים שלנו לכנרת היו מאופיינים בכריך חביתה ביתי לא מספק או, במקרה הטוב, בארוחה במסעדה אקראית באחת מתחנות הדלק שבדרך.

החגים של שנת 2019 הביאו אותנו להחלטה – אנחנו הולכים לשים לזה סוף.

לא עוד כריכים מהבית ולא עוד התפשרות על אוכל בינוני, אנחנו רוצים לאכול אוכל טוב אחרי טבילה בכנרת.

אז מה עשינו? הלכנו ושאלנו, חיפשנו וחקרנו ובעיקר טעמנו.

התוצאה? 4 מסעדות באזור הכנרת שמגישות אוכל איכותי וטעים, כזה שראוי לקנח את הטיול המשפחתי שלכם.

אז תפתחו את הוויז ותכינו את בלוטות הטעם שלכם – יוצאים לדרך!

אל סולטאן


במסעדת אלסולטאן שבפורייה תאכלו אוכל מזרחי אוריגנלי, בלי קישוטים מיותרים ובלי מניירות.
המסעדה שוכנת במיקום יפהפה ומאפשר לסועדים לבחור בין ארוחה באווירה מודרנית, חמה ונעימה בתוך המסעדה או בארוחה באווירה של טבע וחופש במרפסת של המקום שמספקת את הנוף מהמם של הכנרת המרהיבה.
מה בתפריט?
כמיטב המסורת הערבית, את הארוחה שלכם תתחילו עם סלטים וראשונות, והרבה מהם.
חומוס טרי שמוגש לבדו או עם צנוברים, חציל בלאדי קלוי המוגש עם טחינה סמיכה, סלט גרגיר נחלים מרענן, סלט פטריות מעולה ועוד הרבה סלטים שיפתחו לכם את התיאבון.
אם נשאר לכם מקום, שווה לעצור לרגע במנות הביניים של אלסולטאן – מנות אותנטיות של ירקות ממולאים ומנות מיוחדות כמו צוואר טלה ממולה וקובה חריפה הממולאת בצנוברים ובשר טחון.
אנחנו מקווים שאתם אוהבים בשר. ההתמחות של המקום היא בשרים צלויים מעולים ועבור קרניבורים ארוחה כאן היא חוויה טעימה במיוחד.

מגוון הבשרים כאן אדיר – קבב טלה עסיסי במיוחד, צלעות טלה שומניות ומתקתקות, מעורב שנצלה על הגריל ומתובל כמו שצריך, שיפודים של פרגיות, בשר טלה, כבד ולבבות, נתחים מעולים כמו סטייק סינטה וסטייק אנטריקוט ברמה הכי גבוהה שיש וגם מנות של דגים טריים כמו מושט, לברק, דניס וברבוניה שנצלים עד שלמות על הגריל של אלסולטאן.

צל תמר


ממש ליד נהר הירמוך מסתתרת לה מסעדה כפרית מקסימה לצד שדה אבטיחים ומטע תמרים. למסעדת צל תמר לא באים רק בשביל לאכול – באים בשביל לחוות את הטבע ולנשום אוויר ירוק.

המסעדה נבנתה במו ידיו של דני זאבי, קיבוצניק מסור שרצה ליצור גן עדן עלי אדמות וגם הצליח לעשות עבודה לא רעה בכלל.

המסעדה בנויה ברובה מעץ ומלאה באווירה חמה וביתית שתגרום לכם להרגיש נינוחים, רגועים ושלווים.
אם באתם עם הילדים, הם הולכים להנות אפילו יותר מכם – עם גשר עץ שחוצה נחל קסום ומשחקייה מאובזרת היטב, אתם יכולים להגיע לצל תמר בראש שקט ולדעת שלילדים שלכם יהיה הרבה מה לעשות.

מה בתפריט?

בין הראשונות של צל תמר תוכלו למצוא המון מנות מעולות - קרפצ’יו מבשר בקר איכותי המוגש עם שמן זית מעולה, חומץ בלסמי מצומצם ופירורי גבינת פרמז’ן איטלקית לצד ברוסקטות קלויות ולביבות בטטה ביתיות ברוטב של שמנת ועירית המוגשות בליווי ירקים טריים.

אבל אם קר בחוץ, אנחנו ממליצים להתחיל דווקא ממנות חורפיות שיחממו אתכם במהירות כמו תבשיל גולש מעולה ומרק שמשתנה על בסיס יומי.

בגזרת הסלטים תמצאו סלט ירוק עם גבינה כחולה, פרי טרי ושקדים ברוטב ויניגרט סיידר, סלט קפרזה איטלקי עם מוצרלה איכותית וסלט קיסר לא קונבנציונלי עם קרוטונים מפיתה ורצועות עוף ברוטב המסורתי.

את הארוחה תוכלו ללוות עם מנות חלוקה של אנטיפסטי איכותי כמו פלפלים קלויים עם גבינת פטה, כרוב אפוי עם טחינה, בטטה וקוביות בולגרית המוגשות עם פוקאצ’ה טריה וכנפיים שמוקפצות ברוטב מתקתק.

התפריט כולל לא מעט עיקריות וכל אחד ימצא את מה שמתאים לו.

מנות שנאפות בטאבון עצים אמיתי כמו קנלוני תרד וריקוטה עם רוטב רוזה וגבינת מוצרלה ומבחר גדול של פיצות עם תוספות שונות וגם מנות פסטה כמו רביולי שממולא בגבינות מעולות ברוטב של שמנת פטריות.

מנה של קציצות טלה ביתיות המוגשות על מצע של פירה ובצל מטוגן עם בליווי טחינה ירוקה, כבדי עוף ביין אדום עם פטריות ובצל המוגשים גם עם עם פירה מעולה, סטייק אנטריקוט ברטבים של צ’ימיצ’ורי, שמנת ופלפל שחור ושמנת פטריות, סלמון אפוי בתנור ברוטב של חרדל ודבש המוגש עם פירה, מנ של שרימפס ברוטב של שמנת סרטנים המוגשים לצד אורז ואפילו צ’יזבורגר עם גבינת צ’דר או מוצרלה.

אל ראנצ’ו


במסעדת אל ראנצ’ו הטבריינית מתמחים בעישון בשרים וצליית אותם הבשרים על גריל פחמים ממש מול הסועדים שזוכים לראות את הדרך שהבשר שלהם עובר עד שמגיע אל הצלחת שלהם.

המסעדה כשרה לחלוטין ומגישה סלטים מזרחיים טריים לצד אוכל דרום אמריקאי מעולה שמשתלבים מעולה עם הבריזה של הכנרת.

מה בתפריט?

באל ראנצ’ו פותחים שולחן עם סלטים מעולים כמו כרובית מטוגנת המוגשת לצד מטבלים, מנה של חומוס רגיל או חומוס פטריות, סלט ירוק וסלט קצוץ וראשונות של אמפנדס, צוריסוס, קבבוני טלה ופלטה של ירקות אנטי פסטי.

אחרי שבלוטות הטעם שלכם התחממו, הגיע הזמן לאוכל האמיתי – דגים טריים טריים שמגיעים היישר מהכנרת ונצלים על הגריל במקצועיות ומבחר בשרים אינסופי.

אם אתם שואלים אותנו, הכי שווה ללכת על המיקסים הזוגיים של המקום. אחד מהמיקסים כולל נתח קצבים, סטייקים של אנטריקוט ופילה בקר וצלע עגל שכולל 800 גרם בשר, אחר כולל אנטריקוט, פרגית וקבב שכוללת 700 גרם והשניים האחרים משלבים סוגי בשרים נוספים.

אם לא בא לכם לחלוק את המנה שלכם, תוכלו לאכול את הבשרים המשובחים של אל ראנצ’ו גם כמנה עיקרית שמגיעה עם סלטי הבית, לחם כפרי, רטבים ותוספת לבחירתכם.

אם בחרתם בעיקרית, אנחנו ממליצים על מנת הכבד אווז, על סטייק האל ראנצ’ו, על קבב הכבש ועל מנת האסאדו.

מגדלנה


מסעדת מגדלנה היא מסעדת שף בסטייל ים תיכוני שמשלבת בין טעמיים גליליים אותנטיים לבין עיצוב מודרני ואווירה יוקרתית.

עם עיצוב יפהפה שלא נופל מאף מסעדה במרכז, נוף מהמם לכנרת ואוכל מתוחכם ואיכותי שעשוי מחומרי הגלם הכי משובחים שאפשר למצוא – אין ספק שהחוויה שלכם כאן תהיה מיוחדת מאוד.

מה בתפריט?

במגדלנה תוכלו להנות מארוחת טעימות מלאה במחיר הוגן לגמרי של 300 שקלים בלבד.

אם בחרתם בתפריט הרגיל - כמו תמיד, מתחילים בראשונות.

מנה של שישברק, כיסוני בצק שממולאים בתערובת של בשר טלה וצנוברים ומתבשלים וביוגורט עזים עם עלי נענע ומנת פלאפל בסגנון איטלקי המוגשת ככדורי ריזוטו עם קראסט פריך לצד רוטב שמנת.

קובה נייה, מנה של טרטר מפילה בקר עם צנוברים ובצל עם חצילים כבושים, מלפפון בלאדי ולחם בסטייל לבנוני וקרפצ’יו מדג ים טרי שחתוך דק ומוגש עם זרעי עגבניות, פירורי גבינת לבנה, שקדים, טוביקו, פרי מרענן ולחמניית בריוש קלויה.

מוכנים לעיקרית? המנות העיקריות כאן לגמרי מרגשות והשף של המקום משלב הרבה טעמים מעניינים.
ריזוטו ים שחור עם כמה פירות ים שונים ברוטב דגים ושומר, פילה דג ים שנאפה בתנור ומוגש עם פולנטה תירס ועלי בקצ’וי, צלעות טלה גליליות המוגשות לצד מג’דרה מבורגול ועדשים, בצלים צלויים ובמיה ערבית, וקבב פח’ר אלדין המוגש עם תבשיל עגבניות, חצילים חרוכים, טורטייה בסגנון לבנוני שנצלית גם היא על הגריל וטחינה גולמית איכותית.