יום הפסטה הבינלאומי

למקרה שפספסתם, יום הפסטה הרשמי מתקרב בצעדי ענק ויתקיים ביום שישי הקרוב - והנה ארבעה מקומות מעולים לחגוג אותו.

עבור רוב האנשים, החגים כבר נגמרו ותאריך ה-25/10 הוא לא ממש תאריך מיוחד.

אבל למקרה שלא ידעתם - החגים עוד ממש לא נגמרו. יש לנו עוד חג אחד והוא לא פחות טעים - יום הפסטה הבינלאומי.

יום שישי הקרוב יהיה מוקדש כולו לפחמימה הכי מנחמת, המנה הכי מענגת והארוחה הכי מושחתת שאנחנו מכירים.

הפעם החלטנו שאנחנו לא הולכים לחגוג את החג האהוב עלינו עם פסטה בינונית ברוטב שמנת פטריות באיזה בית קפה שממש לא מתמחה באוכל איטלקי. הפעם החלטנו שאנחנו רוצים לאכול פסטה איכותית ואותנטית.

אז אם גם אתם מחפשים איפה לחגוג את יום הפסטה, הנה 4 מסעדות איטלקיות שיגרמו לכם לשקול לעשות רילוקיישן לפירנצה.

לה רפובליקה די רומינוטי


לה רפובליקה היא מסעדה איטלקית אורבנית שממוקמת ממש במרכז תל אביב, על רחוב מזא"ה היפהפה.

מאמינים כאן באוכל מקומי ועונתי המורכב מחומרי גלם איכותיים וטריים וברגע שתיכנסו בדלת אתם תבינו שלא מדובר רק במוטו שנשמע טוב אלא בערך שמוביל את צוות המסעדה.

עם הנקניקים האיטלקיים המיושנים שתלויים ברחבי המסעדה והריח המשכר של הגבינות המשובחות, תצטרכו לצבוט את עצמכם כי להיזכר שאתם עדיין בישראל.

מה בתפריט?

העסקית של הלה רפובליקה ידועה כאחת העסקיות הכי שוות בעיר, כאשר במחיר המנה העיקרית תזכו גם למנה ראשונה וגם קפה וקינוח.

הגינה האורגנית של המקום מספקת מנות אנטיפסטי עונתיות. בסתיו ובחורף, למשל, תקבלו מנה הכוללת גזרים בכמה צבעים שונים, מיני-סלקים, תרד טורקי, קולורבי סגלגל, פרחי ברוקולי, סלרי ואפילו ענבים.

בראשונות של המקום תמצאו מנות כמו סלט מעולה של חסת אנדיב עם אגסים שמקורמלים ביין עם שקדים מסוכרים וגבינה כחולה מסוג גורגונזולה, מנה של גבינת מוצרלה איכותית עם ירק טרי, ריזוטו המתבשל בציר בקר עם ערמונים, כבדי עוף, חמאה וגבינת פרמז’ן וגם פולנטה טרטופו עם כמהין שחור וגבינת פרמז’ן.

באנו לכאן בשביל הפסטה ולא סתם - התפריט כאן מלא בפסטות איטלקיות קלאסיות ואותנטיות שצוות המקום מכין בעצמו מחיטת דורום איכותית וחלמוני ביצה.

מנת ראגו ציידים מעולה המורכבת מפסטה פפרדלה, נתחי שורט ריבס רכים ונימוחים, עגבניות ועלי פטרוזיליה, רביולי ביתי בעבודת יד עם מילוי משתנה המוגש ברוטב של חמאה ופרמז’ן, מנת פסטה פפרדלה נוסח וורדה ברוטב חמאה וריקוטה עם זוקיני, אספרגוס ועוד כמה ירקות ירוקים וגם מנה מעולה שנקראת סרדין אליו אוליו המורכבת מפסטה בוקטיני, פירורי לחם, כרישה, פפרונצ’ינו וגבינת פרמז’ן.

אל דנטה


מסעדת אל דנטה הירושלמית הוקמה כבר בשנת 1998, אבל רק לאחרונה התחדשה בשף אסי איטח המוכשר, שעבד בעבר גם במסעדת פרימוורה המעולה.

המסעדה זוכה לביקורות מעולות בשנים האחרונות ונראה שהקהל הירושלמי לא מתכוון להפסיק להגיע לכאן בזמן הקרוב.

גם באל דנטה צוות המטבח של המקום מכין את הפסטה בעבודת יד מה שמאפשר לה להגיש מנות פסטה משובחות, אותנטיות וטריות.

מה בתפריט?

מתחילים עם פוקצ’ה איטלקית עם הרבה שמן זית, עשבי תיבול טריים ושום המוגשת עם מטבלים נהדרים, מנת ארנצ’יני מסורתית, שהיא בעצם כדורי ריזוטו שממולאים בפסטו משובח ומוצרלה איכותית המטוגנים עד שהופכים קריספיים ומוגשים על מצע של רוטב עגבניות ובזיליקום וקרפצ’יו זוקיני נהדר המוגש עם עלי אורוגולה, צנוברים, צלפים, רוטב בלסמי מצומצם ופירורי גבינת פרמז’ן.

יש כאן לא מעט מנות קלאסיות שעשויות בצורה אותנטית ומעולה כמו הפפרדלה פטריות המוגשת ברוטב של יין לבן, שמן זית, שום, פטרוזיליה וצ’ילי עם פירורי פרמז’ן מלמעלה והריגטוני נפוליטנה, פסטה ברוטב עגבניות שמגיע גם בנוסח ארביאטה כרוטב עגבניות חריף.

מעבר לפסטות הקלאסיות, יש עוד הרבה מנות כמו דגים וסלטים מעולים וגם מנות פסטה קצת יותר הרפתקניות.

אנחנו ממליצים לנסות את הניוקי שעשוי מדלעת וערמונים המוגש ברוטב של חמאת מרווה עם כרישה קונפי ושקדים ואת הרביולי סלק המוגש עם סלק צלוי, כרישה ואגוזי מלך ברוטב של חמאה, טימין, שמנת וגבינה כחולה.

B2 יהוד


B2 היא רשת מסעדות חלבית וכשרה שכוללת שני סניפים – האחד בקריית גת והשני ביהוד.

הפעם נתמקד בסניף יהוד המעולה שמגיש אוכל איטלקי נהדר ויאפשר לכם לחגוג את יום הפסטה בכבוד גם מחוץ למחוזות הערים הגדולות.

מה בתפריט?

בראשונות של B2 תמצאו מנות מפנקות כמו ברוסקטה חלומי, גבינת חלומי צלויה המוגשת עם פלפל צרוב על לחם קלוי עם פסטו וסלט קיסר המורכב מחסה, בצל סגול, עגבניות שרי, קרוטונים וגבינת פרמז’ן עם רוטב קיסר קלאסי.

למקרה שבאתם עם הילדים, יש כאן כמה ראשונות שיתאימו – לחם שום עם זעתר שגם אתם לא תפסיקו לנשנש, הום פרייז מושחתים ברוטב צ’ילי ופטריות שממולאות בגבינות המוגשות על רוטב שמנת אלפרדו עם בזיליקום.

חוץ מאוכל איטלקי, ב-B2 תוכלו להנות מדגים טריים, פיצות מעולות, טוסטים ומאפים מהטאבון וגם שקשוקות טעימות.

אבל היות ומדובר ביום הפסטה הבינלאומי, הפעם נתמקד בתפריט האיטלקי של B2.

ב-B2 תוכלו להנות ממבחר מנות פסטה כמו רביולי במילוי בטטה או גבינות, פטוצ’יני, פנה, ספגטי וניוקי ברוטב לבחירתכם, ממנות ספיישל כמו רביולי במילוי גבינת ריקוטה ותרד המוגש ברוטב של איולי שום עם עגבניות שרי, עלי בזיליקום וגבינת פרמז’ן וגם מלזנייה ברוטב רוזה עם הרבה גבינת מוצרלה.

גוסטו די נונה


כן כן, גם בצפון הולכים לחגוג את יום הפסטה, ואם כבר פסטה אז למה לא במסעדה האיטלקית הכי שווה בצפון?

מסעדת גוסטו די נונה שבקיבוץ מורן מרגישה הכי איטלקית שיש, עם עיצוב איטלקי כפרי עם הרבה אלמנטים של עץ ואפילו שף איטלקי אותנטי בשם אנטוניו מנסה.

מה בתפריט?

בראשונות של גוסטו די נונה תמצאו מנת אנטיפסטי מופלאה של ירקות שנאפו בתנור עם הרבה עשבי תיבול ושמן זית, פוקצ’ה אמיתית המוגשת עם כמה מטבלים מעולים וגם מנה מיוחדת של בטטה מדורה המוגשת עם גבינת קממבר איכותית וקרם פרמז’ן.

מבחר הפסטות כאן ממש לא מצומצם, ובתפריט הפסטות של אנטוניו תוכלו לבחור בין סוגי פסטות רבים - לינגוויני, פנה, פוזילי, פסטה ללא גלוטן, פסטה מקמח מלא, רביולי במילויים שונים, ניוקי ועוד.

אחרי שתבחרו את סוג הפסטה שלכם, תעברו לבחירת הרוטב שלכם.

בגוסטו מכינים רטבי עגבניות ושמנת בווריאציות שונות כמו רוטב עגבניות עם נתחי סלמון, עלי רוקט, פלפל חריף, פטרוזיליה ושום ורוטב שמנת עם בטטה, פלפל קלוי, אגוזי מלך ופרמז’ן.

בנוסף לפסטות, תמצאו כאן עוד הרבה מנות איטלקיות כמו קנלוני ארבע גבינות ברוטב בשמל, פיצה נפוליטנה וריזוטו פטריות ברוטב יין לבן, חמאה ושמנת.