טבעוניות מומלצות

4 מקומות טבעוניים כל כך טובים שיגרמו גם לקרניבורים מושבעים לשכוח מה זה המבורגר.

טרנד חולף, סגנון חיים או בחירה מוסרית – איך שלא תקראו לזה, הטבעונות הפכה לחלק בלתי נפרד מהקולינריה התל אביבית.

כולנו ניסינו פעם אוכל טבעוני ולא ממש הבנו מה הקטע, אבל תסמכו עלינו - לקולינריה הטבעונית יש הרבה להציע.

אז בין אם אתם מוכנים לתת לטבעונות צ’אנס אחרון או שאתם כבר טבעונים מושבעים שמחפשים את היעד הבא – הנה ארבע מסעדות טבעוניות שמגישות אוכל הרבה יותר מתוחכם וטעים מטופו תפל וספוגי.

משק ברזילי


המסעדה המעולה הזו זכתה לכל כך הרבה שבחים שאנחנו ממש בספק שאנחנו מחדשים לכם כאן משהו.

אבל אל תטעו – לא מדובר במסעדה טבעונית חדשה שמחפשת לרכב על הגל הטבעוני העכשווי.

המסעדה הוקמה כבר בשנת 2003 על ידי מירב ברזילי, בת משפחת ברזילי שייסדה משק חקלאי בשם – איך לא – משק ברזילי.

מירב הגשימה את החלום הכי גדול שלה והקימה מסעדה על טהרת הטבע. היא הגישה אוכל טבעוני ועשתה שימוש בחומרי גלם אורגניים הרבה לפני שזה היה באופנה.

בשנת 2013, אחרי שזכתה להצלחה רבה, מסעדת משק ברזילי עשתה את המעבר המתבקש לתל אביב.

מאז שהיגרה לעיר הגדולה, המסעדה לא הייתה ריקה לרגע והיום היא כבר נחשבת למוקד עלייה לרגל של טבעונים מרחבי הארץ והעולם.

מה בתפריט?

ארוחות בוקר שידאגו לכם ליום אנרגטי במיוחד כמו פנקייק מקמח מלא המוגש עם פירות עונתיים רעננים וסירופ מייפל אמיתי, בורקס טבעוני עם חמוצים ביתיים וסלט טרי וארוחת "בוקר משק" שכוללת חביתה מחומוס עם בצל ועלים ירוקים או חביתת טופו סטייל ביצה מקושקשת עם סלט קטן, לחמים שווים, מאפינס מפנק, ממרחים ביתיים ושתייה חמה וקרה.

העסקית כאן דיי סטנדרטית ותאפשר לכם להנות ממנה ראשונה במחיר המנה העיקרית שתזמינו.

בראשונות תמצאו מנות כמו חומוס אורגני מטחינה אתיופית, מרק שעועית שחורה אסייתי מהמם, סלט המורכב מאורז בר שחור ועלים ירוקים ברוטב של ויניגרט תפוחים ופרחי קישואים הממולאים בקרם משעועית לימה שמצופים במעטה טמפורה פריך.

את העיקריות של משק ברזילי לא תמצאו בשום מקום אחר – מנה של לא פחות מארבעה סוגי פטריות שונים המוגשות על אורז אסור וקרם שעשוי מאגוזי מלך, פיצה מעולה עם גבינות קשיו ותוספות מיוחדות וגם מנה של אטריות אורז שחורות ברוטב של קארי מחלב קוקוס עם טופו ונגיעות של פפאיה ירוקה.

אלגריה


המוטו של מסעדת אלגריה הוא "דברים טובים קורים פה". נשמע מתיימר, אנחנו יודעים, אבל אחרי שתטעמו בעצמכם כנראה שגם אתם תסכימו איתם.

המקום הוקם על ידי מקצוענים אמיתיים, ותיקים מעולם המסעדנות התל אביבי שרצו לפתוח מקום משלהם עם וויב ביתי ואוכל משובח באמת.

בין ביס לביס, תוכלו לפשפש בין המדפים של אלגריה ולמצוא מוצרים יחודיים ואיכותיים במיוחד, פרי יצירתם של מעדניות בוטיק ויצרנים קטנים שמאפשרים לאלגריה להיות גן העדן הטבעוני שהיא.

מה בתפריט?

ארוחות הבוקר של אלגריה יגרמו לכם להבין שביצת עין זה מה זה פאסה – שקשוקה מטופו איכותי עם המון תבלינים שמוגשת לצד ג’בטה טרייה וחמימה, סלט ירקות חתוך גס בשמן זית, טחינה מעולה וממרח לאבנה מאגוזי קשיו וקרואסון טבעוני במילוי סטייל פריקסה טוניסאי של טחינה עם סחוג’ ולימונים כבושים, מלפפון חמוץ, תפוח אדמה וירקות טריים.

התפריט של אלגריה מגוון מאוד ואתם הולכים למצוא בו הרבה דברים מעניינים.

בראשונות תמצאו מיני-המבורגרים טבעוניים בארומה מעושנת המוגשים על עגבניית מאגי עם גבינה מקשיו ופלפלים שנכבשו במקום ושיפודי טופו בסגנון טנדורי במרדינה של יוגורט מקשיו וסלק המוגשים על סלט פריקה.

אם אתם רעבים, תוכלו להתפנק על כריך עיג’ה עם חביתה מקמח חומוס וזוקיני עם טחיננה מחצילים, לימונים כבושים וסחוג’ וירקות טריים ועל חריימה טבעוני מפתיע עם טעמים שנאמנים למקור המוגש כאן בכל יום שישי.

אנסטסיה


האוכל באנסטסיה כל כך טעים ששמענו שהוא גורם אפילו לקרניבורים לתהות אם סטייק זה באמת הדבר הכי טעים בעולם.

מדובר בבית קפה טבעוני, הראשון מסוגו בארץ, שהפך בשנים האחרונות לאחד מהמוסדות הטבעוניים הכי מוכרים בעיר.

באנסטסיה מתמקדים במאכלים בריאים ומשלבים סופר-פודס שמכילים הרבה דברים טובים כמו חלבון ונוגדי חמצון שיחזקו את הגוף שלכם ויכפרו על כל האוכל המושחת שאכלתם בחגים.

אבל יש כאן הרבה מעבר לאוכל – יש גם קפה, ולא רק קפה רגיל – אם אתם מעדיפים להימנע מקפאין, תוכלו להנות מקפה שעשוי מתחליפים נטולי-קפאין כמו אבקת גרעיני תמרים, אבקה של קקאו קלוי ואפילו אבקה מחרובים.

האווירה כאן כיפית ונעימה והמקום מתאים לפחות או יותר כל סיטואציה – קפה לפני העבודה, ארוחת בוקר של שישי ואפילו ארוחת ערב רומנטית עם האדם שאתם הכי אוהבים בעולם.

מה בתפריט?

ארוחות בוקר בריאות במיוחד כמו דייסת שיבולת שועל עם חלב שקדים, סירופ סילאן תמרים, פירות טריים, תערובת אגוזים וחמאה מאגוזי לוז ושקשוקה מכדורי פולנטה וטופו עם רוטב עגבניות ביתי עם המון שום ותרד המוגש לצד לחם פרנה או לחם נטול גלוטן.

כריך עם לבבות ארטישוק צלויים וצ’אטני כוסברה עם הרבה דברים טובים, סלט מאטריות כוסמת עם כרובית, עלי קייל ורוקט, רוטב פיקנטי מקרם קשיו ושמן שומשום וקראמבל שקדים מלמעלה ומנה מהממת של מסאלה דוסה, הגרסה ההודית והבריאה של הקרפ הצרפתי שעשויה מקמח אורז ואורד במילוי של רטבים מעניינים ותבשיל של תפוחי אדמה מתובלים היטב.

באנה


מסעדת באנה הוקמה במטרה להראות שאפשר לעשות מנות שיהיו גם מושחתות וגם בריאות.

התוצאה - אוכל טבעוני טעים כל כך שתתקשו לא ללקק את הצלחת.

בבאנה מעדיפים שלא תקראו למקום מסעדה טבעונית, למרות שהאוכל כאן לגמרי יעבור את המבחנים של הטבעונים הכי מקפידים שיש.

המנות משתנות בכל יום והן מורכבות ממה שיש לשוק להציע. מה שבטוח הוא שתאכלו כאן הרבה ירקות ופירות טריים ושפע של קטניות, דגנים ואגוזים.

מה שהכי יפה בכל הסיפור הזה, הוא שיהיה לכם כל כך טעים ואפילו לא תשימו לב שאתם אשכרה אוכלים אוכל בריא.

מעבר לאוכל, המקום גם מעוצב מעולה וממוקם ברחוב נחמני, אחד הרחובות הקסומים בעיר.

מה בתפריט?

כמו שכבר אמרנו, בבאנה אוהבים לרענן ולשנות את התפריט כל הזמן.

כמה מהמנות המדוברות של באנה הן מנת המנגו-מנגו, מנה שמשלבת בין מנגו בוסר ומנגו מאיה עם סלסה של עשבים וג’ינגר עם נגיעות של כוסברה ואגוז לוז, קיש קשיו כרישה ודלורית שמוגש עם סלט קטן מעלים ירוקים, זיתים, עגבניות וצנונית ומנה של נתח חציל המוגש עם תבשיל לימה ועגבניות לצד טחינה גולמית וגרעיני דלעת.

בתפריט הצהריים תוכלו להנות משני סוגי דילים בהם תקבלו מנה לבחירה כמו מנת הפטריות יער ותפו"א אפוי או מנת פריקה על צזיקי קשיו נענע.

בדיל הראשון תקבלו עם המנה שלכם סלט עלים מרענן ובדיל השני קערית של מנות כמו גספצ׳ו שרי כתומות בצל מקורמל סלרי ועירית - או- שרי זוקיני- זוקיני , שרי מיקס שרי בצל צ׳ילי וזעתר.

בשני הדילים תקבלו גם פרוסת לחם מחמצת מקמח כוסמין, טחינה איכותית ועגבניות צרובות.