אסייתיות כשרות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

היה לנו חשק לקצת נודלס וסושי – אז יצאנו למצוא 4 מסעדות שמגישות אוכל אסייתי מעולה ומקפידות על כשרות.

בישראל אין מחסור במסעדות אסייתיות שוות. אבל כשמדובר באסייתיות שהן גם שוות וגם כשרות, זה כבר יותר קשה למצוא.

המשימה שלנו הייתה למצוא מסעדות שמגישות אוכל שיזכיר לנו את הטיול הגדול במזרח שמגישות אוכל כשר בלבד ולא פועלות בשבת.
התוצאה, כמו תמיד, לא מאכזבת. הצלחנו למצוא לכם ארבע מסעדות שכל שומר כשרות חייב להכיר.

מקווים שאתם רעבים לפחות כמונו - בואו נתחיל.

נורי נתניה


מסעדת הסושי הנתנייתית המעולה הזו תספק לכם כל מה שאתם צריכים בשביל ארוחה אסייתית מושלמת – מנות מוקפצות בווק של אורז ונודלס, סלטים מרעננים בטעמים לא שגרתיים, באנים מעולים ואותנטיים, מרקים אסייתים מנחמים וקומבינציות מפנקות של סושי טרי ואיכותי.

מה בתפריט?

כמו שאתם מכירים אותנו, אין מצב שנקפוץ ישר לעיקריות בלי לנסות את הראשונות.

ההמלצה שלנו היא להתחיל את הארוחה עם הכנפיים המעולות של נורי, מנה של 8 כנפיים חצויות שמגיעות עטופות ברוטב צ’ילי מלזי ייחודי ועם הטמפורה פטריות, מנה של פטריות שמצופות בבלילת טמפורה ומטוגנות בשמן עמוק עד שהופכות לקריספיות בטירוף. שתי הראשונות האלו מושחתות, אנחנו יודעים. אם אתם מרגישים רגשות אשם כמונו תוכלו לאזן את זה עם קצת ירקות חמוצים יפניים מסורתיים.

לפני שנגיע לעיקריות, נעצור לרגע בשאר המנות של המקום - הבאנים, המרקים והסלטים של נורי. סלט לאב גאי תאילנדי של חסה, מלפפון, רצועות עוף, בצל סגול, טוגראשי וכוסברה עם רוטב חריף של צ’ילי וליים, באן כבד אווז, לחמיות מאודות שממולאות בכבד אווז צלוי, עלי כוסברה וצ’אטני הודי ומרק ראמן יפני על בסיס ציר עוף המוגש עם אטריות ראמן קלאסיות ורצועות עוף.

אחרי שהתחממנו, הגיע הזמן לעיקריות.

ראפא ביף, מנה מיוחדת של אטריות אורז שמגולגלות עם בקר, ברוקולי ופטריות ומוגשות ברוטב של פטריות כמהין, מנת פילה בקר מלזי שהיא פילה בקר שנצלה על הגריל והוקפץ עם ירקות טריים המוגש עם אורז וקומבינציית פוגי שכוללת ארבע יחידות של סושי אינסייד אאוט עם דניס בטמפורה ומלפפון בציפוי של סלמון חם, שמונה יחידות של סושי אינסייד אאוט של רול סלמון טמפורה בציפוי של שומשום לבן ושחור קלוי, ניגירי סלמון וניגירי של דניס צרוב.

אצה בית שמש


רשת אצה המעולה היא אחת השחקניות הכי חזקות בתחום האוכל האסייתי הכשר, ואפשר לומר שעם לא פחות מ-24 סניפים בכל רחבי הארץ – היא עושה שירות לקהל שומרי הכשרות.

הסניף של אצה בבית שמש הוא היא אחת המסעדות שתושבי האזור הכי אוהבים, ובמיוחד כשמדובר באוכל אסייתי. המסעדה ממוקמת במרכז הביג של בית שמש ומציעה המון אוכל אסייתי מעולה במחירים לגמרי שפויים.

מה בתפריט?

בראשונות של אצה תמצאו אגרול ירקות טבעוני מהטעימים שתנסו בחייכם, טרטר סלמון המוגש עם אבוקדו, רוטב סויה ויוזו המוגש עם סלט מלפפונים ברוטב סאטה, אותו רוטב בוטנים מפורסם ואת הכנפיים של אצה המוגשות ברוטב פיקנטי של צ’ילי וקרם קוקוס ומוגשות עם שומשום מלמעלה.

לפני שקופצים לעיקריות, נעבור לרגע בסלטים של אצה כדי לנסות את סלט הדגל של הרשת, סלט ירקות שלכאורה נראה תמים וסטנדרטי, אבל מגיע עם טוויסט - קוביות בטטה בטמפורה ורוטב של ויניגרט וכוסברה. לסלט המעולה תוכלו להוסיף גם אצבעות טופו בטמפורה, רצועות עוף ברוטב טריאקי ואצבעות סלמון בציפוי פנקו פריך.

מכאן נמשיך לעיקריות – מנת פאד קפאו חריפה המורכבת מבשר בקר טחון שמוקפץ עם ירקות טריים בווק עם רוטב סויה תמרהינדי ומוגש עם אורז לבן וביצת עין ונודלס טבעוני ברוטב פיקנטי של חלב קוקוס וקארי אדום המוקפץ עם גזר, בצל ושעועית ירוקה ומוגש עם שברי בוטנים וכוסברה.

בגזרת הסושי, יש הרבה ממה לבחור – רול הספיישל של בית שמש, וולקנו רול של ספייסי טונה, אבוקדו ובטטה מאודה במעטפת של סלמון צרוב, בטטה ועירית, ניגירי סלמון שווה, סאשימי טונה נהדר וקומבינציות מעולות כמו הקומבינאצה עשן המורכבת מ-20 יחידות של רולים וסושי סנדוויץ עם טונה וסלמון מעושנים.

טייק א’ ווק ירושלים


ממש לא מזמן - בקיץ הקודם - נפתחה Take A Wok המעולה, מסעדת הרחוב של מסעדת שיאן הירושלמית המפורסמת.

בשונה מהמסעדות האחרות ברשימה שיהיו מושלמות גם לדייט ראשון, המסעדה הזו תפורה לארוחת צהריים מזינה וטעימה כשאתם ממש ממהרים ותהפוך כבר מהפעם הראשונה לפייבוריטית שלכם במשלוחים לעבודה.

מה בתפריט?

התפריט כאן מכיל שתי מנות מומלצות של מוקפצים קבועים מראש וגם שתי מנות ראשונות, שהן דים סאם וחמוצים אסיתיים - אבל חוץ מזה, שאר התפריט הוא לגמרי בידיים שלכם.

בוחרים בסיס למנה כשהדבר היחיד שקבוע הוא שהמוקפצים מגיעים עם גזר, בצל, נבטים וביצה. הבסיס שלכם יכול להיות אטריות ביצים, אטריות אורז, אורז לבן, אטריות מקמח מלא או סלט של חסה, בייבי חסה, גזר בצל ונבטים.

אחרי שבחרתם בסיס, הגיע הזמן להיות יצירתיים עם התוספות – פטריות, אננס, פלפל חריף ושעועית בתוספת של 4 שקלים, חזה עוף בתוספת של 9 שקלים, טופו בתוספת של 7 שקלים, אנטריקוט בתוספת של 13 שקלים והרשימה ממשיכה.

עכשיו בחרו לכם רוטב: קארי צהוב, חלב קוקוס, סויה (יש גם ללא גלוטן), טריאקי או רוטב חריף וגם תוספות מעל כמו כוסברה, בצל ירוק ותערובת בוטנים.

נגיסה


נגיסה היא הרשת האסייתית הגדולה השנייה ברשימה שלנו, והיא ראויה לציון לא פחות מאצה הנהדרת.

גיסה עקבית מאוד, האוכל כאן תמיד טעים והמנות תמיד מרגישות טריות ומושקעות.

בנגיסה סניף אם המושבות פתח תקווה תמצאו תפריט דיי מגוון, אבל בשורה התחתונה אתם תאכלו כאן הרבה אוכל אסייתי טעים וכשר המורכב מחומרי גלם משובחים וטריים.

מה בתפריט?

אם אתם כבר כאן, אל תוותרו על הגיוזה מיקס האגדית, שלוש גיוזות שממולאות כל אחת במילוי אחר ומוגשות עם רוטב סויה, רוטב טריאקי ורוטב תמר-הינדי, על באן הסלמון שממולא בסלמון מוקפץ עם ירקות טריים, כרוב סיני ורוטב איולי כוסברה, באן הבקר שמגיע עם בקר קצוץ עם אותו רוטב איולי כוסברה וכרוב סיני ומרק מיסו שמגיע עם קוביות טופו, אצות וואקמה ובצל ירוק.

מהעיקריות אנחנו ממליצים על הקוקו קארי פלייקס, חזה עוף ופרגית או טופו המוקפצים עם אטריות אורז וירקות טריים עם רוטב מדהים של קארי אדום וחלב קוקוס ועל העוף בלימון הפופולארי.

גם כאן תמצאו מבחר אדיר של סושי והרבה קומבינציות מפנקות. נסו את הרול נגיסה ספיישל המגיע עם סלמון, אבוקדו ופטריות שיטאקי במעטפת של אבוקדו, סלמון מעושן ולימון, את הפוטומאקי טמגו עם חביתה יפנית, דלעת קמפיו יפנית וירקות רעננים ואת הסושי סנדוויץ’ טופו המגיע עם גזר, מלפפון ואבוקדו.