דולפין ים

יובל בלנקובסקי יצא לבדוק האם יש דגים בירושלים, וחזר ממסעדת דולפין ים עם תשובה ברורה – יש מסעדת דגים נהדרת בירושלים.

אין הרבה מסעדות דגים בירושלים, ודולפין ים ניצבת בגאון כבר שנים כמסעדת הדגים המובילה של ירושלים. המסעדה ממוקמת במדרחוב היפה של רחוב בן שטח במרכז העיר. השולחנות בחוץ היו מלאים באוכלסייה מקומית ובתיירים. החלל הפנימי של המסעדה היה מרווח נעים ואלגנטי, התיישבנו על שולחן ערוך במפה לבנה בסמוך לבר. דבר ראשון שמתי לב למבחר היינות המסחרר של המקום. בכל יום נתון מציעים בדולפין ים כעשרה יינות מעולים בכוסות, וזה מעיד שדולפין ים היא מסעדה נדירה שמשלבת מסורת עם איכות ומקצועיות בלתי מתפשרת. המחירים של היינות במסעדה אטרקטיבים. אם כבר עוסקים במחירים אטרקטיבים אז כדאי לומר שככל הנראה בדוליפין ים מסתתרת העסקית הכי משתלמת בירושלים. במחיר המנה העיקרית שנע בין 65-90 שקלים תקבלו מלבד המנה העיקרית, שמונה סלטים מעולים הנעשים במקום, משקה קל ושתיה חמה. ואם תרצו להוסיף לארוחה העסקית כוס יין או בירה, זה יעלה לכם חמישה עשר שקלים בלבד. למרות שדולפים ים היא לא השם הראשון שקופץ לראש כשחושבים על ארוחה עסקית בירושלים בגלל האווירה היוקרתית של המקום והמסורת הארוכה שלו, בפועלאני לא מכיר עסקית משתלמת יותר בירושלים מזו שמציעים בדולפין ים.

את הארוחה התחלנו עם פלטת סלטים נהדרת שכללה כמובן סלט איקרה, סלט ביצים, וכמה ואריאציות מעניינות של סלטי חצילים, גזר וסלק. מנה נהדרת ראשונה שטעמנו הייתה סשימי של מוסר ים על תאנים וגבינת רוקפור זו הייתה מנת ספיישל של השף, והיא הייתה נהדרת. הנתחים של דג המוסר היה מוצקים ועשירים בטעם, והשתלבו נהדר עם גבינת הרוקפור והמתיקות של התאנים – המטבח של דולפין עובד יפה עם פירות העונה. לאחר מכן טעמנו כבד אווז אותו אפשר לקבל ברוטב פירות יער או ברוטב שמנת תאנים. המנה הזו הייתה מושלמת. כבד האווז נצלה בדיוק במידה הראויה, הוא היה חרוך כראוי מבחוץ ועסיסי מאוד מבפנים. למרות שמסעדת דולפין ים מפורסמת בראש ובראשונה כמסעדת דגים, חובבי בשר בלבד יכולים ללכת אליה בלב שקט. כך למשל במנות העיקריות טעמנו את מנת ה'מיקס טלה' שיש בה גם קבבונים וגם צלעות כבש. מידת העשייה של הקבב הייתה מדויקת, הקבב היה עסיסי, רך ועשיר בעשבי תיבול שהתשלבו היטב עם הארומות של בשר הטלה. צלעות הכבש היו מעולות, הן הגיעו ישר מהאסכלה אלינו כך שיכולנו להינות מהן באופן מיטבי לצידם אכלנו סלט ישראלי – ירקות קצוצים טריים ומרעננים באיכות מעולה.

בגזרת הדגים ופירות הים דולפין ים מציעה מבחר גדול של צורות עשייה ורטבים. כך למשל אפשר לקבל שרימפס ברטבים שונים כמו יין לבן ושום או שמנת פטריות, או עשויים על שיפוד בגריל או מטוגנים או מטוגנים בטמפורה. בדומה לכך גם את הדגים אפשר להזמין שלמים או פילה, ובצורות עשיית שונות: בגריל או אפוי בתנור או מטוגן. גם את הדגים אפשר לקבל בתנור במבחר רטבים כמו שמנת לימון וצלפים. אנחנו טעמנו לברק שלם בתנור עם יין לבן, שום ועשבי תיבול. זה היה דג מושלם, בשר הדג נפרד מן האידרא בקלות, הארומות של עשבי התיבול והיין הלבן השתלבו היטב עם טעמי הדג העסיסי שנעשה במידה הראויה. ברור שדולפין ים היא גן עדן לחובבי דגים ופירות ים, ויש בה גם מנות שלא תמצאו בשום מסעדה אחרת בירושלים כמו פלטת דגים מעורבת המשלבת שבה שלוש פילטים מדגים שונים, או דגים גדולים וחגיגים המתאימים למספר סועדים. קניחנו בטרמיסו שענה על כל הציפיות שלנו – מתוק עם מעט מרירות נעימה של קפה.

דולפין ים היא מסעדה קלאסית במובן הטוב של המילה. זוהי מסעדה שמתאימה מאוד לארוחה רומנטית, פגישה משפחתית מורחבת, וסתם לחובבי אוכל טוב. המנות של המסעדה מדויקות וטובות ומנות הספיישלים מאפשרות לגוון ולטעום מנות פחות מוכרות. הארוחה שלי בדולפין ים מלמדת שהמוניטין של המסעדה הזו מוצדק בהחלט. יש דגים בירושלים.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש