מרקש נתניה

ענבל לורן ביקרה במרקש, מסעדה מרוקאית אותנטית כשרה, בטיילת של נתניה ליד מפל מים מרהיב.

המטבח המרוקאי נחשב לעשיר ומתוחכם, אך ההיכרות שלי אתו עד היום היתה שטחית מאד. לכן כל כך שמחתי לבקר במסעדת מרקש, הנמצאת ליד הטיילת היפה של נתניה. היה זה ערב קיץ של תחילת השבוע, והמארחת הראשונה שקיבלה את פנינו היתה בריזה מהים. חלל הפנים של המסעדה עוצב בגוונים חמים, עם שטיחים מקיר לקיר, בדים משתפלים, כרים רקומים בבורדו עמוק, קיר מאבן טבעית גסה, אהילים מרוקאים צבעוניים, כאשר בחוץ פכפכו מים בבריכת הנוי. האווירה היתה רגועה ונעימה, וברקע התנגנו שנסונים צרפתיים.

על רקע התפאורה הזו, בן זוגי ואני פתחנו את ארוחת הערב עם שתי כוסות יין הבית, יין אדום בשבילו, יין לבן בשבילי. ידענו מראש שלעיקרית הוא יעדיף בשר ואני קרוב לוודאי שאבחר בדג, כהרגלנו בקודש (ובחול), ואת היין בחרנו בהתאם.

פסטלים נימוחים


ללפתיח הוגשו לשולחננו סלטים מגוונים, במילוי חופשי: סלק מבושל חתוך גס, חציל מטוגן, מטבוחה טובה, תפוחי אדמה מבושלים בעשבי תיבול (הפייבוריט של בן זוגי), סלט עגבניות עם פלפל ירוק חריף, גזר מגורד עם בצל ועשבי תיבול (הפייבוריט שלי), סלט כרוב לבן ועוד, כל אלה הוגשו עם לחם חמים ופריך. אליהם הצטרפה צלחת חומוס וכן סיגרים ופסטלים במילוי תפוחי אדמה ובשר. בן זוגי נהנה מהם מאד - הם היו קריספים ומפנקים והמילוי היה נימוח בדיוק כפי שציפה.

לעיקרית התלבטתי ארוכות בין דג סלמון מבושל ברוטב מרוקאי לבין לברק בתנור ״נטורל״. מצד אחד קיוויתי לטעום מנה מרוקאית מסורתית, אך מצד שני חששתי מרוטב כבד ובעל איכויות מחממות לערב קיצי. בסופו של דבר בחרתי בלברק שלם בתנור, שהיה עשוי עם עשבי תיבול. לצדו כתוספת בחרתי בסלט ירקות. בן זוגי הזמין מנת בשר פטריות עם תוספת אורז. מדובר במנה נדיבה של צלי בקר בבישול ארוך שטעמי ציר הפטריות מורגשים בה היטב. המנה היתה פשוטה וטובה, והעלתה זכרונות נעימים מארוחות שישי משפחתיות.


חזרה לשורשים


מהשולחנות לידינו עלו שיחות בצרפתית וברוסית. שמענו את מוטי המנהל מלהטט עם האורחים בצרפתית, מאוחר יותר התברר לנו כי הוא דובר גם גרמנית ושוודית. איש שיחה נעים ובעל הומור חם, מוטי הוא דמות ותיקה בתחום המסעדנות בארץ. בארבעים וחמש שנותיו בתחום הוא הספיק לנהל מסעדת יוקרה צרפתית-שוויצרית ומסעדה סינית. בגלגול הנוכחי הוא חזר לשורשים ופתח מסעדה מרוקאית. במטבח מבשלים בת דודו ובעלה, ואשתו ובתו גם הן בעסק המשפחתי. מרקש קיימת כבר שש עשרה שנים, הישג לא מבוטל למסעדה בישראל. כאשר פוגשים את מוטי, גם מבינים מדוע.

ריבות תוצרת בית


לקינוח נהנינו מאבטיח מרענן וריבות מרוקאיות תוצרת בית: ריבת ענבים וריבת קליפות אבטיח שהייתה נהדרת. עוד בתפריט - קינוחים מתוצרת קונדיטוריית ׳ביסקוטי׳ המצוינת מבני ברק. שבעים וטובי לבב, נפרדנו לשלום ממוטי והצוות ויצאנו לשוטטות לילית על הטיילת ובחוף.

מרקש היא מסעדת בשר ודגים עם אוכל טוב ולא מתיימר ואווירה מזמינה ליד הטיילת בנתניה, המתאימה לאירועים משפחתיים. המקום כשר.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש