פרה פרה

גדרה לא ידועה כיעד קולינרי מוכר אך בשביל נתח בשר טוב, יונתן שטרנברג מוכן לנסוע רחוק. הפעם הוא מבקר בפרה פרה, מסעדת בשרים שהיא המשך טבעי של קצבייה בעלת אותו שם בצומת כנות.

בשנים האחרונות ישנה עליה משמעותית בעניין סביב בשר ובאופן ספציפי בשר בקר. ישראל תמיד הייתה צרכנית גדולה של עוף על חלקיו השונים ואין מנגליסט שמכבד את עצמו שאין לו מתכון ביתי לקבב או שיפודים. אך נראה שבזמן האחרון יש התעוררות ועניין בכל התחום ואם פעם שאלו את הקצב מאיזה "מספר" כדאי לעשות גולש, היום השיח הוא הרבה יותר מתוחכם ואנשים שואלים על סוג/גזע הבקר ומקורו, מבקשים חיתוכים ונתחים מיוחדים או דנים בהבדלים בין יישון יבש או רטוב. אז לא, אנחנו עדין לא בטקסס, קובה או ברילוצ'ה אבל כמי שמאוד מעריך סטייק טוב, אני יכול רק לברך על המגמה.

תופעה נוספת שבעיני היא מבורכת מאוד, ונראית לי מאוד טבעית היא קצביות ומעדניות שפותחות גם מסעדה סמוכה כך שאפשר גם לקנות בשר הביתה אך גם להתפנק על נתחים טובים ועשויים בדיוק במקום. מיטשוס בקצרין, מו ומו ברחובות, מיטמרקט בשוק הכרמל הן דוגמאות מצוינות ומומלץ לבקר. לאחרונה ביקרתי במסעדה נוספת שקשורה לקצביה, פרה פרה שנמצאת ברחוב ההיסטורי במושבה גדרה כשהקצביה שוכנת כמה דקות משם באזור התעשיה בכנות.

הגענו בערב קייצי של יולי והתיישבנו בפאטיו הקדמי. כיאה למקום, התפריט שם דגש משמעותי על מנות בשר לצד מבחר מצומצם של מנות פסטה, סלטים ואפילו תפריט ילדים כך שכל אחד יכול למצוא את מקומו. התחלנו בקרפאצ'יו חציל, נקניקיות ביתיות וסלט עגבניות. הסלט היה טוב, עם עגבניות מסוגים שונים, בצל, פטרוזיליה, נענע, קצת גבינה מקומית והרבה שמן זית, מיץ לימון ובלסמי. ה"קרפצ'יו" היה מוצלח גם הוא ובשר החציל שנקלה, נפרס על צלחת גדולה עם זילוף טחינה גולמית, סילאן, שמן זית, צנוברים וזרעי כוסברה שנתנו טוויסט טעים ,ופריך למנה. אני מאוד אוהב זרעי כוסברה ומוסיף אותם למגוון מנות מסביצ'ה לתבשילים הודיים. את יריית הפתיחה של מנות הבשר נתנה מנת ה"נקניקיות בעבודת יד עם בצל מדורה" – טריו נקניקיות ביתיות מסוגים שונים: צ'וריסו מתובל, עגל חלב עם טעמים בשריים עדינים ונקניקיית בקר עם כבש. קצת חרדל וצ'ימיצ'ורי ביתי. לא צריך יותר מזה.

החלק הכי קשה של הערב היה לנסות להחליט איזה סטייק להזמין. יש כמובן, סינטה, אנטריקוט ופילה כמו בכל מקום, אבל כדי לשמוע על הנתחים המיוחדים, כדאי לשאול את הצוות ולבקש שיראו לכם את הנתחים המיוחדים שיש באותו ערב. ניו יורק סטייק AKA סינטה על עצם היא תמיד בחירה טובה, T-Bone בגדלים שונים ואנחנו בחרנו בדנבר קאט, נתח משויש ועסיסי עם טעמים עזים של בשר שמגיע מהחלק התחתון של הצלעות. הרבה קצבים לא מפרידים את הדנבר קאט והוא מצטרף לאונטריב לטחינה או לבישול אבל אם הקצב שלכם מכיר את הנתח, כדאי מאוד לנסות. כדי לגוון, הגברת הזמינה המבורגר קצבים שהיה טעים ועסיסי אך די סטנדרטי. הדנבר קאט היה עשוי בצורה מושלת עם סימני חריכה מן החוץ ואדום ועסיסי מבפנים. פשוט מעולה והצטערתי שהקצבייה מרוחת בכמה קילומטרים אחרת הייתי לוקח קילו או שניים הביתה.

הרבה מקום לקינוח לא נשאר אבל כשאני רואה קראק פאי בתפריט, קשה לעמוד בפיתוי. בגרסא של פרה פרה הייתה טעימה מאוד. מתוקה במידה ודביקה בדיוק כמו שמצפים. לקצבייה ומעדנייה של פרה פרה עדין לא הספקתי להגיע אבל אני כבר מתכנן את הביקור. אם לשפוט לפי איכות הבשר במסעדה, אין ספק שזו הולכת להיות חוויה.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש