הפיצה הכי שווה בעיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אם כל הטרנדים הבריאותיים שכובשים את תל אביב לאחרונה עשו גם לכם חשק לקצת פחמימות, קבלו את ארבעת המקומות שיספקו לכם את הפיצה הכי שווה בעיר.

הרבה לפני שלצאת לאכול סלט קינואה ועדשים ולהוריד צ’ייסרים של עשב חיטה היו נחשבים לבילוי ראוי, ערב מוצלח בתל אביב היה חייב לכלול בתוכו פיצה חמה ומושחתת. היום, הטעם שלנו כבר הרבה יותר מעודן, ואם כבר אנחנו כבר יוצאים לאכול פיצה עתירת קלוריות ופחמימות מנחמות – אנחנו רוצים לאכול פיצה איכותית ומשובחת, בדיוק כמו באיטליה.

כמות הפיצריות בתל אביב היא מטורפת, אבל בין כל עשרות הפיצריות השונות, יש ארבעה מקומות שמכינים פיצה בדיוק לפי הספר ומקפידים על כל שלב ושלב, החל מלישת הבצק ועד לאפייה בתנור אבן אמיתי, בדיוק כמו שפיצה נועדה להיות.

אוליברי


עם תנור אבן מסורתי, תפריט אוכל איטלקי אמיתי ועיצוב שאופייני לביסטרו משפחתי סיציליאני, באוליברי תקבלו חוויה קולינרית איטלקית אותנטית. השף רמי אמינוב שמככב ברשימה שלנו פעמיים, בנה את התפריט של המקום בלי לפספס אף פרט, והכניס לכאן את כל המנות הכי שוות שיש למטבח האיטלקי להציע.

באוליברי תוכלו להנות ממגוון רחב של מנות חוץ מהפיצות של המקום, החל מפסטות מעולות, לריזוטו נהדר ועד ללזניות מפנקות.

לפני שנקפוץ לפיצות, חבל לוותר על הראשונות של האוליברי: פיאדינה סרדינים, בצק איטלקי דק דק המוגש עם סרדינים איכותיים, בצל סגול, צלפים, פטרוזיליה וצ׳ילי אדום טרי ובליווי איולי חרדל, ארטישוק על הפלנצ’ה, לבבות ארטישוק צלויים המוגשים על גבי יוגורט עיזים עם בצלצלי שאלוט, רוטב פסטו ביתי, קרעי גבינת פרמז’ן איכותית ופולנטה פטריות, פולנטה מקמח תירס שנצרבה בטאבון המוגשת עם רוטב של שמנת ופטריות, גבינת פרמז’ן, פטרוזיליה ושמן פטריות כמהין.

עכשיו כשהתיאבון שלנו קצת נפתח, הגיע הזמן לבחור את הפיצות שלנו, כאשר כולן עשויות מבצק איטלקי משובח ודק ונאפות בתנור אבן אמיתי. השמועה אומרת שאסור לוותר על פיצת הארטישוק, רוטב עגבניות, ארטישוק, גבינה כחולה וגבינת מוצרלה, על פיצת הבצלים, פיצה ללא רוטב עגבניות שמוגשת עם בצל שרוף שנאפה בטאבון, בצל אדום שהתבשל בחומץ בלסמי, גבינת מוצרלה טרייה, גבינת פרמז’ן איכותית ובצל ירוק לקישוט ועל פיצת הבייקון, רוטב עגבניות, בייקון, גבינת מוצרלה ובמרכזה חלמון ביצה.

אנחנו ממליצים גם על הפיצה ביאנקה 4 גבינות, פיצה ללא רוטב עגבניות עם פטריות טריות ותערובת גבינות של מוצרלה, פרמז’ן, גבינה כחולה וגבינת עיזים וגם על מנות שאינן פיצות כמו הפוזילונה עגבניות מיובשות ותרד, פסטה פוזילונה עם עגבניות חצי מיובשות, עלי תרד, גבינת עיזים איכותית, יין לבן, חמאה, שום בזיליקום ובלסמי מצומצם והריזוטו פירות ים, ריזוטו ברוטב חמאת עגבניות עם ירקות שורש, יין לבן, פטרוזיליה, פרמז’ן, מולים, קלמרי ושרימפס.

ג’מה


המסעדה של רמי אמינוב, אותו שף מעולה שחתום גם על ההצלחה של מסעדת אוליברי. המסעדה שנפתחה בשנת 2014 ביפו כבר הספיקה להפוך לאחד ממוסדות הפיצה הכי מוכרים בעיר. אחרי עשרות המסעות וההכשרות שאמינוב עבר במולדת הפיצות הוא הצליח להגיע לרמת מומחיות שמאפשרת לו להגיש בג’מה פיצות נאפוליטניות שלא נופלות גם מהפיצה הכי טובה שטעמתם בפיאזה בפירנצ'ה.

פתחו את הארוחה שלכם עם כמה מנות מתפריט האנטיפסטי, מילה שמתורגמת ל"מתאבנים" בעברית, או בשמם המוכר יותר – מנות ראשונות. בורטה מעולה המוגשת על פוקצ’ת שום עם גבינת פיקורינו, סלסה של עגבניות ובצל ירוק, טרטר דג יפואי, מוסר ים טרי קצוץ עם עגבניות שנשרפו בטאבון, בצל סגול, עלי נענע, לבנה כבשים ופטרוזיליה עם תיבול של זעתר, סומק, שמן זית ולימון וסלט פנצנלה, סלט מסורתי המורכב מעגבניות צלויות, עגבניות שרי, פלפלים קלויים, בצל סגול, פלפל ירוק חריף, עלי בזיליקום, עלי נענע, זיתי קלמטה וקרעים של פוקצ‘ה וגבינת מוצרלה עם תיבול של שמן זית וחומץ שרי.

כמובן שהגענו לכאן בשביל הפיצות - ועוד איזה פיצות. פיצה טרטופו עם קרם של פטריות כמהין וגבינת מסקרפונה, פטריות שמפיניון ופורטבלו וגבינות פרמז’ן ומוצרלה איכותיות, פיצה ירוקה עם רוטב של קרם מגבינת מסקרפונה ותרד, בייבי זוקיני, שרי צלוי, זיתי קלמטה, עלי אורוגולה, גבינת עיזים ופרמז’ן ופיצה יפואית עם רוטב עגבניות מעולה, בשר שוק טלה טחון, טחינה, צנוברים קלויים וסלט מבצל סגול ועלים של פטרוזיליה, אורגולה ונענע עם סומק - פיצה שלא תטעמו בשום מקום שהיא בגדר חובה לכל מי שלא אוכל כשר או נמנע מבשר.

עוד מנות מעולות של ג’מה הן הפפרדלה פונגי, פסטה ברוטב יין לבן עם פטריות שמפניון פורטבלו ופורצ‘יני, מחית פטריות כמהין, עלי בזיליקום, ונגיעות של שמנת ופרמז‘ן, ניוקי דלורית ומרווה המוגש ברוטב של חמאה, ערמונים, יין לבן, בזיליקום טרי וגילופים של גבינת פרמז’ן ופסטה פונגי טבעונית, פסטה ללא גלוטן מקמח תירס ברוטב על בסיס חלב קוקוס עם פטריות שמפיניון, פורטבלו ופורצ’יני, בזיליקום וכמהין.

מגזינו


השכנה של טאיזו המעולה היא כנראה הפיצה הכי מדוברת בעיר, אבל מגזינו הנהדרת סיפקה פיצה איכותית הרבה לפני שהתחילה לככב בסטורים באינסטגרם של כל הסלבס הכי חמים בארץ. מעבר לכך שהאוכל כאן הוא באמת ברמה גבוהה, האווירה תוססת ושמחה, מה שהופך את המגזינו למקום מעולה למי שמחפש בילוי שווה בנוסף לארוחת ערב משובחת.

פתחו את הארוחה שלכם עם קרפצ’יו בקר, קרפצ’יו מסינטה המוגש עם גבינת פרמז’ן, עלי אורוגולה והזלפה של שמן זית ולימון, פטריות על פולנטה המוגשות עם חמאה, שום, פתיתי צ’ילי אדום, עלי בזיליקום, פטרוזיליה וגבינת פרמז’ן או עם רביולו ברוטב של חמאת מרווה עם ריקוטה, פרמז’ן, חלמון ביצה, עלי בזיליקום טריים.

מגזינו לא מציעה המון סוגים של פיצות, אבל כל אחת ואחת מהפיצות כאן שווה את הקלוריות ללא ספק -
פיצה שרימפס, רוטב ויניגרט שום עם שרימפסים עסיסיים, גבינת מוצרלה, בצל סגול, צ’ילי טרי ופטרוזיליה, פיצה קרצ’ופי, רוטב עגבניות עם ארטישוק, זיתים, בצל סגול, כוסברה וגבינת מוצרלה ופיצה אורגולה ופקורינו, רוטב עגבניות עם עלי אורוגלה, גבינת מוצרלה וגבינת פקורינו.

מנות נוספות ששווה לנסות הן הפפרדלה ראגו בשר, פסטה פפרדלה עם ראגו בשק בקר בבישול ארוך ביין אדום עם פטריות יער, כמהין ופרמז’ן, טורטליני גבינות, טורטליני במילוי מוצרלה, ריקוטה ופרמז’ן ברוטב של חמאת מרווה וגם ניקוי וריזוטו משתנים.

אמורה מיו


אם עוד לא אכלתם באמורה מיו, אתם מפספסים את אחד מעמודי התווך המרכזיים של הקולינריה התל אביבית. המסעדה המצויינת הזו קוצרת שבחים וביקורות מפרגנות כבר 15 שנים ומגישה אוכל איטלקי איכותי במיוחד שעשוי מחומרי גלם משובחים.

התחילו את הארוחה שלכם עם הסלט אמורה, סלט המורכב מתערובת של חסות, קרוטונים איטלקיים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמז’ן המוגש עם רוטב מתקתק של ויניגרט בזיליקום או עם הציה מרוצלה, לזניה צמחונית עם ירקות וגבינות.

באמורה מיו תמצאו מגוון לא קטן של פיצות, ואנחנו ממליצים לכם לנסות את הציו דווידה, פיצה מיוחדת עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, קרם מחצילים וגבינת מסקרפונה, פירורי קרוטונים ועלי בזיליקום טריים, את הציו בוטו, רוטב עגבניות, בשר בקר טחון איכותי, בצל, גבינת מוצרלה וגבינת קשקבל ואת הציה לטיציה, פיצה ללא רוטב עגבניות עם גבינת מוצרלה, פרוסות סלמי ואננס, למי שאוהב פיצות קצת פחות שגרתיות.

אמנם באתם לאכול פיצה, אבל כשאנחנו מגיעים לאמורה מיו אנחנו לא מוותרים על הציו סבסטיאנו, פסטה מסוג "חונק כמרים" עם רוטב עגבניות, נתחי בשר פרגית, קישואים וגמבה, על הציו נילו, ריזוטו ברוקולי עם קישואים, גמבה, בטטה עם טימין, פטריות שמפיניון, זיתי קלמטה, גבינת פרמז’ן וחמאה ועל הציו פיורלה, ניוקי ברוטב של שמנת, גבינת רוקפור, אגוזי מלך, גבינת פרמז’ן ואגוז מוסקט.