קפה גרג גבעתיים

שפרה צח מגלה שגם אם הילדים שלה כבר גדולים, אין כמו "קפה גרג" בגבעתיים כדי להרגיש את החופש הגדול, בעיקר כשאת הארוחה חותם וופל בלגי עם המון מתוק מסביב.

מאז סיימה צעירת בנותיי את התיכון, תמו קשריי עם המפלצת המכונה "החופש הגדול". לא עוד השתרכות לבריכה בימים הכי חמים של הקיץ, לא עוד אספקה שוטפת של אטרקציות, לא עוד "אמא משעמם לי" לאורך כל יולי אוגוסט. מצד שני, אבד גם הכיף של הבילויים המשותפים, כמו וינדאו-שופינג עם בחירת כל הדברים שלעולם לא נקנה בחיים האמיתיים, התפנקות על סרט קיטשי או ארוחת ילדים מפוצצת קלוריות בלי חשבון. אבל את אלו, למרבה המזל, עוד אפשר לשחזר, גם אם בגירסתם הבוגרת. אז אני שולפת את האמצעית ממגוון עיסוקיה ומציעה לה את בילוי החופש הגדול האולטימטיבי מאז ילדותה – קפיצה לקניון גבעתיים הסמוך, כולל כמובן שיטוט בין חלונות הראווה וארוחה בקפה "גרג".

משחקיה כיפית לקטנים, אוכל כיפי לגדולים


מסתבר שאנחנו ממש לא היחידות בעניין, והמקום הומה הורים וילדים, שגילו גם הם שסיבוב בקניון פלוס ארוחה סוגרים להם יופי של ערב, מה גם שבמקום פועלת משחקיה מאובזרת, שמאפשרת לקטנים לפרוק מרץ בזמן שהגדולים יותר אוכלים. יתרון נוסף של "גרג" הוא התפריט, שפונה לכולם ומציע הכל מכל: ממגוון ארוחות בוקר המוגשות לאורך כל היום, דרך סלטים עשירים, ועד מנות כבדות יותר כמו פסטות ודגים, וכמובן שלל מתוקים.

המרעננים של תפריט הקיץ


וכמו בילדותה, גם היום אני נותנת לה לבחור עבור שתינו, מזכירה לה את הפעם הראשונה שלקחתי אותה לבית קפה הרשיתי לה להזמין בעצמה, והיא בחרה בספגטי עם רוטב עגבניות בסיסי ושכבה עבה של גבינה מוקרמת למעלה, והייתה בטוחה שזה שיא הקולינריה... מזל שהטעם שלה השתפר מאז, כך שהיא מצליחה לדלג מעל המנות השגרתיות ולהרכיב עבורנו ארוחה קייצית נחמדה מהמנות היותר-מעניינות שבתפריט. כך, למשל, בסלט שאנחנו לוקחות כמנה ראשונה היא מוותרת על הפייבוריטים הרגילים של עדשים-בורגול-בטטה-חמוציות או חסה-בטטה-בולגרית, לטובת סלט ירוקים חדש שנכנס לא מזמן לתפריט,לעיקרית היא הולכת על דג חמוץ-מתוק בסגנון אסיאתי שנראה לה מסקרן, וכשחקן חיזוק מזמינה גם ניוקי פטריות, שיהיה משהו על בטוח.

אין מה לומר. השתדרגנו מאז הספגטי המוקרם של פעם. סלט הירוקים שהיא בחרה מתגלה כשיחוק אמיתי: שילוב מרענן של חסה, מלפפון, בצל ירוק, בצל סגול ועגבניות שרי ברוטב לאבנה-עשבים, מעוטר בכמות נדיבה של גבינה בולגרית מגוררת ואגוזי לוז מסוכרים, שנותנים טוויסט קריספי-מתקתק לטעמי המלוח-חמצמץ של הרוטב. התוצאה הכוללת קלילה וטעימה, ולמרות גודלה של אנחנו מחסלות אותה בלי קושי. גם מנת הדג הולכת באותו כיוון – צבעונית ועשירה אך בלי להכביד. הצלחת מושכת את העין קודם כל בצבעיה – אורז לבן, פלפלים וגמבות מוקפצים באדום-ירוק, ונתחי דג בטמפורה זהבהבה, ועל כל אלו בזוקים גרגרי קצח שחורים. "את יודעת שאני לא מתה על דגים, אבל זאת מנה באמת מוצלחת" היא אומרת, תוך שהיא לוקחת לעצמה עוד נתח דג, עוד קצת אורז מתובל, עוד קצת פלפלים ו... נגמר.

החופש לפינוקים


אחרי שתי מנות בריאות שכאלה, מגיע לנו להתפרע עם קצת שחיתות: ניוקי רכים-רכים עם ה-מון רוטב שמנת, פטריות ושום קונפי. אבל זו כמובן רק ההקדמה לשחיתות האמיתית – הקינוח. אנחנו מוותרות על שלל עוגות הגבינה וקינוחי השוקולד המוצגים בויטרינה, לטובת פינוק ילדות כמו שצריך – וופל בלגי עשוי בו-ברגע, עם תועפות רוטב בואנו ושוקולד לבן, גלידה והררי קצפת לצידו. כי אם כבר חופש גדול, אז עד הסוף!

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה