צל תמר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בין מטעי המנגו, הליצ'י והלימון נמצאת פנינה שמתאימה את עצמה לכל סוגי האירוח ולכל סוגי האורחים. קרין אביב קפצה אחרי עבודה באיזור לטעום ולספר קצת על קולינריה בעמק הירדן.

צל תמר מלווה אותי ואת משפחתי מזה כמעט עשרים שנה. בתחילת שנות האלפיים היו אלה חברנו היקרים מעמק הירדן שניסו להמתיק את הגלולה המרה של החום הבלתי נסבל של עמק הירדן ואירחו אותנו בצל תמר לא פעם ולא פעמיים, עם השנים הפכה המסעדה לחלק מחיי כעובדת בחברת ההייטק המובילה באיזור.
ולמרות השנים שהמסעדה ואני הוספנו לחיינו, הצליח המקום לשמור על גוון ייחודי באיזור, כזה שמזמין גם משפחות, גם בליינים וגם חברים לארוחות מסוגים שונים, החל מקפה ועוגה קלים ועד לארוחה של שלוש מנות.

בראשונות הלכנו על בחירות מעניינות ולא שגרתיות


האיש היקר שזכה להתלוות אלי לארוחה קיבל לא רק את ההזמנה המפנקת, אלא אף זכות בחירה כמעט אבסולוטית על הבחירות מהתפריט. זה היה הערב בו החלטתי לשחרר את הקונטרול פריקית שבי ולתת לו לעוף. בראשונות טעמנו קרפצ'ו בקר שהיה מוכן ממש לפי הספר, שמן זית איכותי הוזלף על פרוסות הבשר הדק ועלעלי פרמז'ן עיטרו את המנה. ידוע כי מנה שכזאת נעלמת תוך שניות ובאמת כך היה.
הזמנו פטריות ענקיות ממולאות במבחר גבינות , עשבי תיבול ואגוזי מלך. הפטריות היו מטוגנות בפירורי לחם והונחו על מצע של קרם שום. מתוך הפטריה נשפכה הגבינה שנמסה. חגיגה לעין ולחיך.
הבקשה שלי היתה להזמין לביבות בטטה, זכר למנה המיתולוגית מבית הקפה של אורנה ואלה. הלביבות היו מתוקות וחמימות, הירקות החתוכים ליד ורוטב היוגורט שמנת עירית הקלילו את המנה ושמרו על רעננותה.

הטאבון שברקע גרם לנו לבחור בתוצרתו


בלב המסעדה מאחורי הבר נמצא טאבון עצים אשר יובא מאיטליה. היינו חייבים לטעום את הקסם שיוצא משם. בחרנו בפיצה פפרוני עם בצק דק דק, פיצה נהדרת, עם גבינה מצויינת זיתי קלמטה ופרמז'ן. שווה לבוא למסעדה רק בגלל הפיצה, היא היתה ברמה גבוהה מאוד!
טעמנו קנלוני תרד וריקוטה שהונח על רוטב רוזה ומוצרלה מוקרם בטאבון. מנה עשירה, מומלץ לחלוק אותה מאחר והיא כבדה ועשירה. גם הפעם, הטאבון עשה את שלו, החימום וההקרמה של הגבינה וההשחמה מלמעלה הם האקסטרא שבמנה הזאת.

מן הטאבון אל העיקריות


במסגרת העיקריות חילקנו את הבחירות בין הים ליבשה. האיש היקר הזמין שרימפס ששחה ברוטב שמנת ואני פילה סלמון אפוי בתנור עם רוטב שמנת חרדל ודבש שהונח על מצע פירה . שניהם היו עשויים מצויין.
ואם כבר להתפנק בבשר, הלכנו על הטוב ביותר, טיבון טלה במרינדת דבש חרדל ושום על הגריל עם פוטטוס ושעועית ירוקה. קצת חששתי ממתיקות הדבש ומכך שתאפיל על טעם הבשר, אך היה איזון טוב בין הטעמים. הפוטיטוס היו קריספיים כמצופה והשעועית ברקה בצלחת מאחר והיתה עטופה בשמן בה הוקפצה.

קינוח מתוק לאירוח מתוק


כל כך נהנינו שלא הרגשנו ששעתיים עברו במהרה, קינחנו עם קרם ברולה עם ציפוי מקורמל, מנה ונילית טעימה שנעלמה מהר ועם עוגת שוויצריה הקטנה שהצליחה להעיר רגש נוסטלגי של קינוחי שנות השמונים.
המסעדה מציעה מגוון של יינות ישראלים בלבד. ניתן להזמין מקום לאירועים פרטיים ולהתאים את התפריט לקבוצות.

אסכם ואומר שצל תמר, על אף התחרות הגדלה באיזור, מהווה פנינה של שקט, שלווה ובטחון. אין הרבה סיכוי שתגיעו ולא תצאו מרוצים כי הכל פשוט טעים.