מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> החיים הטובים: לחם בשר ירושלים

החיים הטובים: לחם בשר ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השם בהחלט מחייב – מסעדת לחם בשר היא מסעדת בשרים כשרה שעושה חיבור קולינרי בין שני עולמות אהובים על רוב האנשים – לחם ובשר. אם תשאלו את יובל בלנקובסקי ששלחנו לטעום מכל וכל בשטח, הבשר מדהים והיין משלים את התמונה לכדי מונטאז' של ריחות וטעמים ערבים מאוד לחך. מה שבטוח, מהסניף הירושלמי יהיה לכם קשה מאוד לצאת רעבים... "המנות נדיבות ומשביעות מאוד ולכן נאלצנו, בצער רב, לדלג על הקינוחים"

הסניף הירושלמי של מסעדת לחם בשר שוכן במתחם התחנה הישנה שבירושלים. זהו מתחם מרהיב המשלב מבנים עתיקים עם מרחב מרווח ומחופה עץ שבו מתקיימים הופעות חיות, שווקים ססגוניים ופעילויות לילדים. החניונים הרבים שבאזור מאפשרים למבקרים הרבים להגיע בקלות למתחם. כיף לבוא לפה ולשלב את הבילוי הקולינרי עם חוויות נוספות, אבל אני פה קודם כל בשביל האוכל, והיין...

מיד עם כניסתנו למסעדה הבחנתי באוסף היין המרשים שהמקום מציע. מבחר גדול ומשובח של מיטב הייינות המקומיים, כולל יינות עילית כמו ירדן קצרין היוצא אך ורק בשנות בציר משובחות במיוחד. הרמה הגבוהה של היינות אינה פוסחת גם על תפריט היין בכוסות ממנו שתינו קברנה סוביניון ירדן של יקבי רמת הגולן.

המנות הראשונות הכי מפרגנות

במסעדת לחם בשר מתמקדים כידוע בבשר הנושא כשרות מהודרת בהשגחה של הרב מחפוד. כמנת פתיחה לקחנו את לחם הבית שמגיע בליווי צמוד של מבחר מטבלים נהדרים. לצידם הזמנו את אחת ממנות הדגל של המקום - לחמעג'ון. בגרסה של לחם בשר מדובר במאפה ממולא בבשר בקר וכבד טחון, עם ירקות שורש פלפל קלוי וזיתי קלאמטה. למרות שמדובר במנה ראשונה , זו מנה ענקית שבקלות יכולה להשביע סועד רעב. ניסינו גם את ה"חציל על האש", שזו גרסה נהדרת של הבאבאגנוש- החציל היה קלוי על פחמים, מעורבב בטחינה ומעט רכז רימונים שהוסיף משחק נעים של מתיקות וחמיצות. השילוב של החציל החם עם לחם הבית שנאפה במקום היה שילוב מנצח.
משום המשכנו למנה הראשונה האחרונה שהזמנו – קרפצ'יו סינטה. הסינטה הוא נתח פחות שומני מחברו האנטריקוט והוא מתאים לקרפצ'יו במידה והוא יושן – כך הוא מתרכך ומוסיף שכבות נוספות של טעמים. את הקרפצ'יו של לחם בשר כובשים בחומץ בלסמי עם מעט פיסטורים קלויים ועלי ארגולה שמוסיפים מעט רעננות וחריפות קלילה למנה. הבשר של הסינטה היה איכותי ומצויין כיאה לסינטה מיושנת והוא השתלב נהדר עם יין הקברנה סוביניון.

לכל בשר יש את הרוטב המדהים שלו

משם המשכנו למנות העיקריות וטעמנו מהמגוון המפואר של הבשרים. התחלנו בפרגית עסיסית שהושרתה במרינדה העשויה משמן שומשום סויה ושום קונפי. הפרגית נצרבה היטב ובמידה הנכונה כך שהייתה קריספית מבחוץ ועסיסית מבפנים. בתפריט של לחם בשר מתאימים לכל אחד מהנתחים רוטב ייעודי משלו: לסינטה רוטב דמי גלאס, לאנטריקוט רוטב צ'ימיצ'ורי ולפילה בקר רוטב יין אדום. הזמנו את האנטריקוט שמגיע במגוון של גדלים ומחירים על פי בקשת הלקוח. הסטייק היה עשוי במידת המדיום שהזמנו, עסיסי מאוד מבפנים ובעל טעמים עשירים כיאה לבשר מיושן. לצידו טעמנו גם צלעות כבש – גם במנה הזו האיכות של הבשר ניכרה, עם מעט מלח ופלפל, ולשם גיוון גם קצת צ'ימיצ'ורי שהשלים את הטעמים של המנה. חובבים של תבשילי בשר? תשמחו למצוא בתפריט גם מנת סנייה שבגרסה של לחם בשר כוללת תבשיל בקר וטלה עם ירקות שורש המגיע במחבת לוהטת העטופה במאפה.

לסיכום, המנות של לחם בשר נדיבות ומשביעות מאוד ולכן נאלצנו, בצער רב, לדלג על הקינוחים. היין המשובח שנמזג לכוסות ליווה את מנות הבשר באופן מושלם. אין לי צל של ספק כי לחם בשר היא מסעדה נהדרת לחובבי בשר ולמשפחות המחפשות היכן לערוך אירועים אינטימיים באווירה יוקרתית - המסעדה חולשת על פני שלושה חללים גדולים ונפרדים, בהם ניתן גם לערוך אירועים פרטיים רבי משתתפים.