אומנות הקונדיטוריה הצרפתית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 הקונדיטור שעשה מהפיכה בסטנדרטים הישראלים וקירב את כולנו לפריס, על שלל מאפיה וניחוחותיה פורש כאן את משנתו. אסף לוי מאסף ארטיזנל פורש את משנתו ונותן מתכון לעוגת לימון ריחנית ואביבית.

הקונדיטור שעשה מהפיכה בסטנדרטים הישראלים וקירב את כולנו לפריס, על שלל מאפיה וניחוחותיה פורש כאן את משנתו. אסף לוי מאסף ארטיזנל פורש את משנתו ונותן מתכון לעוגת לימון ריחנית ואביבית.


שם- אסף לוי

מסעדה - ''אסף ארטיזנל''

לימודים- ''לה נוטרה'' פריז

סגנון- צרפתי אישי

מנת הדגל- פאי רועים במלוח, משולש לולו במתוק

לעולם לא אבשל- כבד אווז

השראה- כל מה שיש בו צבע, טקסטורה מעניינת או טעם אחר.

חומרים אהובים- חמאה, קמח ומקלות וניל

הקהל הישראלי- תובעני אבל גם יודע להעריך דברים טובים

חלום: לאפות מאפה מתוק שמעורר אהבה

עוגת לימון עם תה יסמין/ ארל גריי ופיסטוקים


2 תבניות כיכר (אינגליש קייק), משומנות

340 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 ספל פיסטוקים מקולפים
227 גרם חמאה
2 ספלות סוכר
4 ביצים
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1/2 ספל מיץ לימון
3/4 ספל שמנת חמוצה
4 כפות תה יסמין או ארל גריי בתפזורת, מושרים ב1/4 ספל מים רותחים


1. מנפים קמח עם אבקת אפיה, וסודה לשתיה ומערבבים עם הפיסטוקים.
2. מקציפים בקערת מיקסר את החמאה עד שהיא נראית תפוחה ובהירה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול ולאחריו את הביצים, בזו אחר זו עד שהן נבלעות בתערובת.
3. מוסיפים מלח ותמצית וניל.
4. מערבבים את מיץ הלימון עם השמנת החמוצה ועלי התה.
מוסיפים את הלימון והתה, והקמח, לסירוגין לתערובת החמאה. מערבבים היטב
מחלקים בין שתי התבניות, ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ-5 דקות, מנמיכים לחום של 150 מעלות ואופים עוד 35 דקות.
העוגה מוכנה לאחר שקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

אסף ארטיזנל
התומר 28, רמת השרון
טלפון 03-5498333
פקס: 03-5492884