איטלקית אבל לא כמו שאתם מכירים - ג'מה יפו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פיצה טרטופו - פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות, עם קרם כמהין ומסקרפונה, פטריות שמפיניון ופורטבלו, פרמז׳ן ומוצרלה. הטעמים של הפיצה עשירים והפטריות משתלבות נהדר עם הבצק והרוטב..." ענבל לורן מגלה את ג'מה, פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת. אל תשכחו להזמין מקום מראש!

יפו, שלישי בערב של יום סתיו שמשי, חלל שמתחשק להישען בו אחורה, עוטף, מרגיע, חמים. מלא באנשים אך מרווח, לא מתיימר אך מוקפד. יין אדום ״הרי יהודה״ של צרעה וקוקטייל אמרטו דיו. כך מתחיל הערב שלנו בג'מה. ג'מה ("אבן חן" באיטלקית), נמצאת בלב מתחם נגה, בתוך מבנה עתיק שאכלס בעבר את מסעדת פויקה הנהדרת.

כשנכנסנו למקום, הדבר הראשון שתפס אותנו הוא העיצוב הנקי והפשוט. קירות לבנים, תקרה גבוהה וחלונות זכוכית רחבי ידיים שהכניסו פנימה את האווירה היפואית, לצד שולחנות עץ ועציצי תבלינים הפזורים מכל עבר, אשר נתנו תחושה של טרטוריה איטלקית אמתית.

פלטת ציור אקספרסיבי


על השולחן מונחת צלוחית פרמז׳ן, המקדימה את המנות, כיאה למסעדה איטלקית. first thing first. מעין קמע איטלקי לארוחה טובה. המנות הראשונות מוגשות אלינו תוך זמן קצר: קרפצ׳יו סינטה בשבילי, ניוקי עם כרובית בשבילו. עוד לפני שאני מספיקה לטעום מהקרפצ׳יו, אני שומעת אנחות עונג מהצד השני של השולחן. מזמן לא שמעתי את בן זוגי נהנה כך מאוכל בחוץ (מה קורה בבית אתם שואלים? אין הנחתום מעיד על עיסתו...)

הקרפצ׳יו נראה כמו פלטת ציור אקספרסיבי, הסינטה הצרובה משובצת בעגבנייה, בצל צלוי, שמן זיתים שחורים, איולי אורוגולה וצנוברים קלויים. שילוב הטעמים עובד נהדר אצלי בפה. יצא לנו לאכול עד היום עשרות, אם לא מאות, מנות קרפצ'יו, וזו הייתה אחת הטובות בהן. איך לא חשבו קודם לשדך לקרפצ׳יו צנוברים?

נטולת יחסי ציבור


בין הראשונות לעיקריות ליאור המלצר הקשוב מפנק אותנו בצ׳ייסרים של לימונצ׳לו. אנחנו מזמינים גם מיץ תפוזים סחוט במקום. מעטות המסעדות שמחזיקות מסחטת מיצים. מישהו בג׳מה לוקח את עצמו ברצינות. גילי השותף ואחיו של השף רמי אמינוב, מספר כי למסעדה אין יחסי ציבור, הלקוחות הם שעושים את עבודת 'מהפה לאוזן' בצורה הכי טובה ומעניקים לה דירוגים גבוהים ברחבי הרשת. אני שואלת אותו איך זה להיות שותף בעסק עם אח. גילי מספר שלכל אחד הטריטוריה שלו. רמי במטבח, גילי ב״פלור״, "ולפעמים אני יכול לא לראות אותו יומיים״, הוא מודה.

התפריט של ג'מה עשיר בקלאסיקות איטלקיות, ולעיקריות חלקנו את הכוכבות האיטלקיות הבלתי מעורערות, פיצה ופסטה. התחלנו עם פיצה טרטופו - פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות, עם קרם כמהין ומסקרפונה, פטריות שמפיניון ופורטבלו, פרמז׳ן ומוצרלה. הטעמים של הפיצה עשירים והפטריות משתלבות נהדר עם הבצק והרוטב. נעצנו מזלגות גם בפסטה עם שוק טלה. כשהצצנו בתפריט על מנה זו היה רשום ״שוק טלה בבישול ארוך מפורק מהעצם ברוטב ציר טלה״. ואכן, טעמי הטלה עמוקים ומספרים על הבישול הארוך שהוא עבר, כמות הבשר נדיבה מאוד (מה שניתן לומר על כל המנות במסעדה), והטעם - להתענג מכל ביס.

הקינוחים המושחתים של ג'מה


אסור לוותר על קינוח בייחוד עם אתם נמצאים בתוך מסעדה איטלקית. אז התפנקנו לנו עם שתי מנות מתוקות: כנאפה וקנולו. כאן ציפתה לנו הפתעה של ממש. הכנאפה מוגשת במחבת לוהטת והיא ספוגה בסירופ ורדים והל עם שברי פיסטוק מלמעלה - הומאז׳ מקומי כמובן, אך לא נעדרת קריצה לאיטליה בזכות גבינת הריקוטה שבה. היא מתוקה מאד ומפנקת. אם אתם אוהבים מתוק-מתוק, המנה הזו היא בדיוק בשבילכם.

לקינוח השני, הלוא הוא הקנולו יש לי מלה אחת - בראבו. הקנולו (יחיד של ״קנולי״) - פירושו באיטלקית צינור קטן. זהו קינוח שמקורו בסיציליה. מדובר בגליל העשוי מבצק מטוגן, בדרך כלל במילוי גבינת ריקוטה, שלעתים משובצת בתוספות שונות. כאן זהו גליל מבצק יין, ממולא במסקרפונה, שקדים ורוזטה, בליווי סירופ ודובדבני אמרנה. סירופ האמרנה החמצמץ מאזן את מתיקות המסקרפונה והבצק והשקדים במלית קריספיים להפליא. קינוח נהדר באמת. את כל המתוק הזה אני מורידה עם חליטת תה עשבים בדואית.

בג׳מה שבמתחם נוגה ביפו יש אוכל איטלקי בולט שהוקדשה לו מחשבה רבה, היא ממוקמת בתוך חלל נעים ומעוצב בקפידה והשירות שלה הוא ללא דופי. מה עוד אפשר לבקש.