לרגעים השמחים בחיים - אלנה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"טורטליני חצילים – מוכתרת ללא ספק כפסגת הארוחה: כיסונים מבצק רך מאוד על בסיס גבינת ריקוטה, ומילוי עז-טעם של חצילים שרופים עם ריקוטה ופרמזן, משכשכים ברוטב חמאה וזעתר עם פיסות אספרגוס..." מהרגע שנפתחה ההייפ סביבה מסעדת אלנה תל אביב לא נרגע. היא מלאה בסטייל יוקרתי, מנות בהשראה אירופאית עם נגיעות ים-תיכוניות ושפע של יצירתיות מתפרצת. שפרה צח והאיש שלצידה חוגגים את יום הנישואים שלהם בארוחה באלנה - המקום שלא תרצו לעזוב מהרגע שנכנסתם אליו

אחרי כך וכך שנים ביחד, ימי הנישואים שלכם הופכים לסוג של מסורת פרטית. את יודעת שהוא יבוא בצהריים עם זר ענק וחיוך ענק עוד יותר, והוא יודע שבערב את תבחרי לו מסעדה מיוחדת, כזאת שלא פוגשים כל יום. הפעם נפלה הבחירה על "אלנה", מסעדת השף של מלון דה נורמן, שהבאז שהתחולל סביבה מאז פתיחתה עורר את הציפייה להזדמנות המתאימה. ומהרגע שאתם נכנסים אל החלל המעוצב, סופגים את האווירה האלגנטית וסוקרים את התפריט הלא-שגרתי, את כבר יודעת שבחרת נכון. מכאן ואילך את יכולה להרשות לעצמך פשוט ליהנות מהערב, ולתת למסעדה עצמה להוביל. אלנה, בבקשה.

האדומים...


התפריט אינו גדול, אך מהסוג שבו כל אחד מתיאורי המנות כמו קורא לך "נסי אותי", בזכות השילובים היצירתיים של השף ברק אהרוני. בכל מנה כמעט יש אופן הכנה מקורי או שילוב רכיבים יוצא דופן. למרבה המזל רובי המלצר שלנו שולט באופן מרשים בכל מרכיבי המנות ומנווט את דרכנו בביטחון. ראשית הוא דואג להרמת כוסית לרגל האירוע: "בשבילֵך קוקטייל? לאיזה כיוון? אניסי? אז "איסטרן טאצ", על בסיס עראק, ליקר פרחים ליים ונענע. ואתה אדוני? יין ישראלי עם גוף? אתה תאהב את 'הרי יהודה' של יקב צרעה". והוא צודק בשניהם. הקוקטייל האדמדם שלי מרענן ופרחוני, היין שלו מלא ומתובלן, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

הירוקים...


מכאן לראשונות. החטיבה המסקרנת ביותר היא דווקא זו המכונה "חי וירוק", ובה ייצוג למגוון סוגי ירוקים – אספרגוס, כרישה, זוקיני, חסות ועוד, כל אחד מהם בלוויית נותני טעם שמעניקים לו טוויסט מעניין. במנת הכרוב הממולא שלקחנו, למשל, גווני הטעם מגיעים מהמנגולד והצימוקים השחורים שבמילוי, יחד עם העוקצנות של רוטב עגבניות ושום ורעננות הלַבּנֶה שנמזג מלמעלה. אבל את ההפתעה האמיתית סיפק "סטייק" כרובית – נתח כרובית עבה שניצלה בתנור גחלים, מה שהשאיר אותו פריך ו"בשרי" באופיו. הכרובית נחה על קרם עשבים, נמשחה בשמן עגבניות פיקנטי ולוותה בגבינת המאירי, כך שכל ביס שיחק על הלשון בטעמי מעושן-מריר-חריף-מלוח, שחילץ מחמאות אפילו מבעל השמחה, שעד לפני רגע היה בטוח שהוא בכלל לא אוהב כרובית.

המפתיעים...


בעיקריות אנחנו חולקים שתי מנות פסטה. ספגטיני לוקוס היא מנה כיפית של ספגטיני חלמונים גמישים ונגיסים מנוקדים בפיסות לוקוס, בטעם עשיר של ציר דגים ועשבי תיבול. במקור היא אמורה להיות חריפה מאוד, אבל אנחנו מתחכמים ומבקשים את שמן הצ'ילי בנפרד, כך שאנחנו יכולים לתבל אותה לפי טעמנו, רק עד הנקודה שבה הצ'ילי מקפיץ את המנה בלי להשתלט עליה. מנת הפסטה השנייה – טורטליני חצילים – מוכתרת ללא ספק כפסגת הארוחה: כיסונים מבצק רך מאוד על בסיס גבינת ריקוטה, ומילוי עז-טעם של חצילים שרופים עם ריקוטה ופרמזן, משכשכים ברוטב חמאה וזעתר עם פיסות אספרגוס. כל כך נהנינו מהם עד שהמלצנו עליהם גם לזוג שישב בשולחן לידינו. הם עוד יודו לנו.

והמתוקים


שלב הקינוחים מביא אלינו שתי מנות עם אופי שונה לגמרי. הברד-פודינג הוא מגיזרת מאכלי הנחמה הקלאסיים. בצק בריוש חמים ורך, ספוג בשמנת וסופח בשמחה את הקרם אינגלז שנמזג עליו, ולצידו גלידת בהרט. הפנקוטה עזים לוקחת לכיוון קליל יותר: עשויה מיוגורט עזים במקום משמנת כמקובל, במתיקות מתונה, עם קולי פירות יער שמדגיש עוד יותר את גווני החמוץ-מתוק שלה.

ואם תשאלו אותנו – חמימות ופינוק מזה, וקלילות מרעננת מזה, זה סוד השילוב האופטימלי. לא רק לקינוחים. גם לנישואים.