Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מקסיקנה תל אביב

אמיגוס, קדימה: מקסיקנה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה, שזה בקר בבישול איטי, יחד עם פריחולס, כלומר שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים..." הביקור של קרין אביב במקסיקנה תל אביב היה הפעם יחד עם הסועדים הקטנים והפרטיים שלה. אז היה לנו שם טאקוס, פהיטות, אנצ'לדס וגם שלושה קינוחים מקסיקניים אותנטיים להתראות עד הפעם הבאה אמיגוס

תמיד כיף לחזור למקסיקנה, והפעם זה היה אפילו מפתיע - המקום עבר מתיחת פנים, תזוזה של הריהוט וכניסה מהצד גרמו למקום להרגיש פתוח ואוורירי יותר. המוזיקה ברקע, העיצוב הקליל והקרבה לים מכניסים לאווירת חופש ונופש כבר מהרגע הראשון.

בשונה מהפעמים הקודמות, הפעם הגענו בליווי פמליית מבקרי מסעדות קטנטנים, שהעניקו לנו חוויית טעימות והתנסות באוכל מקסיקני מגובה מטר וקצת. אנחנו, הגדולים, התחלנו עם מרגריטות קפואות בטעמי ליים, מנגו וקוקוס. בכל אחד היה אלכוהול מעודן שהתאים לצהרי היום. הקטנים שבחבורה קיבלו חוברת צביעה וצבעים - כבר התחלה רגועה.

ההפהיטות והטאקוס של מקסיקנה


פתחנו עם פהיטות המוגשות על פלטה רותחת עם אורז ליים, סלסות וטורטיות תירס או חיטה (מומלץ להוסיף צ'דר מעל). טעמנו את הפהיטה הצמחונית עם פלפלים צבעוניים, בצל, כרובית, גזר ופטריות שמפיניון טריות ואת הפהיטה פויו (עוף) במרינדה, פלפלים צבעוניים ובצל. שתי המנות קלילות מאוד, והליים מקפיץ את מעלה את השילובים ומוסיף רעננות קיצית.

במסע ההיכרות לילדים עם המטבח המקסיקני, לא יכולנו לוותר על הטאקוס. טאקוס הוא מאכל רחוב מקסיקני - טורטיית תירס קטנה שעליה מניחים את המילוי, מקפלים ואוכלים. במקסיקנה מוגשות שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה (בקר בבישול איטי) יחד עם פריחולס (שעועית שחורה), בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים. המשכנו עם אנצ'לדס (הסבר קצר לילדים שברקע, זה כמו פיתה מגולגלת). האנצ'לדס הן למעשה טורטיות תירס ממולאות בגבינות מוצרלה מעושנת, בולגרית ומנצ'גו, הן מגולגלות ומעליהן המון סלסה, גבינת צ'דר, שמנת חמוצה ובצל ירוק. מנה מעולה וטעימה אך בכלל לא קלה.

בחרנו להתאים את הארוחה טיפה לסועדים הקטנטנים ולכן הזמנו גם שניצל וצ'יפס, אך אני חייבת לציין שהם היו בוגרים וסקרנים לטעום מכל המנות שהוגשו ולטרוף אותן לא פחות מאשר את השניצל וצ'יפס, אם לא יותר. השניצל והצ'יפס היו טעימים ומאפשרים למשפחות לאכול במסעדה ולהיות בטוחים שתמיד תהיה רשת הצלה בתפריט לקטנים עם חוש קולינרי פחות מפותח.

כשלא מצליחים לבחור קינוח אחד...


עם הגענו למנות האחרונות, נדרשנו להתפלל לאלוהי הקינוח שיפנה לנו מקום נוסף בבטן. הכבוד שמוענק לקינוחים מתחיל בתפריט מעוצב בצורה מהממת וצילומים מרהיבים שלא מקלים על אפשרות הבחירה. וכשלא קל, מחליטים לבחור שלושה קינוחים. מתוך השישה האפשריים. טעמנו את הטרס לצ'ס, עוגה מקסיקנית ביתית קרמית רכה, ספוגה בשלושה סוגי חלב, קרם שנטילי וניל, רוטב פירות יער וטוויל שקדים. במקביל צדה את עינינו גם מנת הבראוניז קון במבה, שברי בראוניז חמים, פרוסות בננה, רוטב טופי מלוח, מוס שוקולטה וקרמבל במבה. שיהיה ברור שלא יכולנו לוותר על ה-צ'ורוס, קינוח דרום אמריקאי קלאסי של סופגניות ארוכות מצופות בסוכר וקינמון, קרם שוקולד לבן, רוטב ריבת חלב, שברי פקאן סיני ורוטב שוקולד חם למזיגה.

כל המנות היו מעולות, אני התחברתי במיוחד לטרס לצ'ס. מנה שהביאה עימה טעם לא מוכר לחך הישראלי והפתיעה ממש לטובה בעדינותה. באופן כללי, את האוכל המקסיקני ניתן, לטעמי, לתאר כאוכל טיקסי. לוקחים קצת מהטאקוס או מהפהיטה, משלבים את התוספות הטעימות מסביב, כל פעם שילוב אחר של טעמים מביא להפתעה חדשה לחך. כיף לאכול אוכל עם תבלינים ומרקמים שונים, אוכל מאוד צבעוני שמביא את הוויב המקסיקני לחוף התל אביבי.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש