Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדות מומלצות בעכו

עכו מתעוררת לחיים: מסעדות מומלצות בעיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בשקט-בשקט, מבלי שכמעט הרגשנו, עכו הפכה להיות פנינה קולינרית באזור צפון, כזו ששווה לנסוע אליה במיוחד, כי יש לה הרבה מה להציע מעבר לחומוס אותנטי. יצאנו מהמשרד, שוטטנו בין סמטאות העיר, השוק והנמל, וליקטו רשימה של ארבע מסעדות מעולות ששווה לכם להגיע אליהן. מסעדות מומלצות בעכו - הנה הרשימה

אורי בורי


כבר מעל לשני עשורים שמסעדת אורי בורי בעיר היא מוקד עלייה לרגל לכל המכורים לנפלאות הים. המסעדה שהוקמה על ידי האיש והאגדה, אורי ירמיאס, נמצאת ליד חומות העיר העתיקה, ומציעה לא רק קולינריה משובחת אלא גם גם נוף עוצר נשימה. השף יצר תפריט הנסמך על חומרי גלם טריים וכמובן דגה משובחת. אסור לפספס: סשימי סלמון טרי ברוטב סויה וסורבה ווסאבי; תמנון עם פאקוס, ערק ושמן זית; פילה בס בקדרה ברוטב חלב קוקוס, צ'ילי כבוש ותפוח עץ ועוד.

מרקטו


בין סמטאות הבאזר התורכי חבויה מסעדה קטנה ומיוחדת - מרקטו (שוק באיטלקית), כאשר על המטבח מנצח בגאון השף עומר שחר, שיצר תפריט השואב השראה מארץ המגף. אווירה השוק מוסיפה המון צבעונית, ססגוניות ושמחה לחוויה הקולינרית במרקטו, כך שלבטח תשמחו לראות את השף מלהטט בחומרי הגלם הטריים. מוזמנים להתחיל עם כוס של אלכוהול, ולהתקדם עם מנות כמו ריזוטו שרימפס; בייבי קלמארי על הפלנצ'ה; שרימפס גורגונזולה בשילוב קוביות קרח ועוד טעמים מרתקים.

אל מרסא


בנמל עכו, המרחק קצר מקו המים, בתוך מבנה של המכס העות'מני לשעבר, תמצאו את אל מרסא - ביסטרו ים-תיכוני עם מטבח פיוז'ן המשלב בצורה הרמונית בין עולמות של חדש-ישן ומזרח-מערב. המסעדה שוכנת הכי קרוב שאפשר לדייגים, כך שהיא שהיא זוכה להשיג את ראשונה את הסחורה הכי משובחת וטרייה, שזה הרגע עלתה בחכה. הצצה לתפריט: מחבת פירות ים, שרימפס מוקרם בפרמז'ן, קובה עכאויה, דגים שלמים בצליה או בתנור ועוד שפע טעמים מהים.

בילאל דייגים


בקצה השוק, באזור הכניסה לנמל הדייגים, תמצאו מסעדה נוספת המפארת את נפלאות הים - בילאל. השף, שהגיע ממשפחת ג'ארחי שלה מוניטין רב שנים בתחום הדייג, מביא לסועדי המקום את מה שספק מבית אמא. המסעדה צנועה, חפה מקישוטים ועיטורים, אך הפשוטות של המקום עומדת בניגוד גמור לעושר של הטעמים המוגשים בה. אל תפספסו את מנת הדגל, סאיידייה, אורז עם חתיכות לוקוס ופירות ים ברוטב שמנת או רוטב שום/צ'ילי. נוסף לדגה טרייה יש גם סלטים בשלל צבעים, בשרים על האש ופיתות חמות.