Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> אתניקה הרצליה פיתוח

אוריינטלית מפנקת: אתניקה הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ההמבורגר של אתניקה, העשוי משלושה נתחים מובחרים וכולל גם פיסטוקים וחצילים, מוגש על פרנה, לחם מרוקאי מסורתי. הבשר היה עסיסי ועשוי היטב, החצילים מוסיפים נימוחות ורכות והפיסטוקים מפתיעים ונותנים איזו קראנצ'יות חביבה..." בזמן שכולם מבלים את אוגוסט עם הילדים, אורית צמח יוצאת עם אבא לדייט אוריינטלי בסגנון ים-תיכוני באתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח

יש הרבה מסעדות טובות, אבל לא הרבה מקומות שיודעים באמת לארח. ואני לא מדברת על מלצר מזמר או רקדנים על שולחנות, אלא בפשטות – קבלת פנים חמה, אווירה נעימה, מלצרים מחויכים ואדיבים, כלים נאים, צ'ייסר של עראק ומנות מפנקות ומפתיעות.

חוויית אתניקה


אני בטוחה שאני לא היחידה שבוהה במנות הראשונות בתפריט ופשוט בא לה לטעום את כולן. אז באתניקה חסכו לנו את ההתלבטות ופשוט הגיעו עם מגש כסף יפהפה, מעוטר וגדול. מה זה גדול? ענקי, בגודל של שולחן, ובו כל מה שחשקה נפשכם, וגם מה שעוד לא הספקתם לחשוק בו. וכך, בזמן שהשולחן שלנו הלך ונעשה שמח וצבעוני יותר עם כל צלחת שעברה מהמגש, טעמתי טעמו של אושר בסיסי כזה, שהחזיק כל כך הרבה משפחות סביב השולחן הגדוש כל טוב כמו בבית אימא. חוויה אתנית. טוב שבאתי עם אבא.

"חוויית אתניקה" כוללת את לחם הבית, פיתות תפוחות וטעימות להפליא, יחד עם מספר רב של מזטים וסלטים טריים וטעימים: סלט חצילים בטחינה, סלט חצילים רומני, סלט טורקי, זיתים שחורים וזיתים נוסח מרוקו, כרוב כבוש, פטריות בסילאן, במיה ברוטב אדום, פולים ובטטות ועוד ועוד. ערבו לחכי במיוחד סלט התרד והעגבניות החמצמץ וסלט הארטישוק בטעמו העדין והכובש. הזוג האמריקאי שישב בשולחן הקרוב אלינו סקר בהתפעלות את השפע ובירך אותנו בגוד לאק. כשראיתי שהמלצר שלנו מחפש מקום להניח צלחות נוספות, מיהרתי לעזור לו, שלא יתחרט בטעות... וכך מצאו להם מקום על שולחננו גם כדורי פלאפל, סיגרים מרוקאים, חציל טורקי ו...קרפצ'ו מופלטה.

הקרפצ'ו מופלטה הייתה אחת המנות שסיקרנו אותי במיוחד, מדובר בוריאציה מעניינת למנת הקרפצ'ו הקלאסית, המשלבת בין איטליה ומרוקו. מדובר בבשר פילה עגל דקיק בקרפצ'יותו, מתובל בשמן זית ומלח גס, ומגולגל בתוך מופלטה ביחד עם עלי בייבי - מנה טעימה, אסתטית וכיפית. סיגרים מרוקאים בדרך כלל לא מרגשים אותי, אבל הודות לתערובת הבשר הטעימה ולמצע הטחינה-חצילים, הפעם נהניתי מהם מאוד, ולהפתעתו של אבי, לא הסתפקתי באחד. גם פלאפל יודעים להכין שם באתניקה, קריספי כמו שצריך מבחוץ, ורך ונימוח מבפנים, וכמובן, מנוגב בטחינה טעימה ואפשר גם עם פיתה. לקינוח המנות הראשונות, חפרנו גם במנת החציל הטורקי, חציל צרוב עם תערובת בשר וסלט טורקי, ולמי שחסר טחינה ועוד איזה ניגוב – זה הזמן להשלים פערים.

המבורגר מעולה וגם אוכל לטבעונים


מסעדת אתניקה קיימת למעלה מתשע שנים ופופולרית מאוד בקרב הסועדים. היא מתמחה באוכל מרוקאי אותנטי וממזגת מטבחים מזרחיים שונים. בתפריט תמצאו לחמעג'ון, שווארמה כבש, מופלטה אסאדו, קוסקוס וכן בשרים משובחים ביישון ביתי. המסעדה כשרה ופונה גם לקהל הטבעוני בשל שפע הסלטים, הפלאפל ומנת הקוסקוס תוצרת בית שמוגש עם מרק ירקות. אי אפשר להתעלם מהעיצוב האתני המיוחד של המסעדה המרווחת, ממגשי הכסף והנחושת התלויים על הקירות, הכורסאות האדומות, הצבעוניות של כיסאות הבר, האהילים - פשוט חגיגה אחת שלמה. במהלך היום המסעדה מהווה מוקד עלייה לרגל לעובדי ההיי-טק ושלל המשרדים באזור, ומוצע בה תפריט עסקיות מיוחד ומשתלם בשעות 12:00-17:00. ובערב האורות מתעמעמים ואפשר לחגוג עם המשפחה והחברים או לצאת לדייט עם אבא. ניתן גם לחגוג אירועים עד 200 מוזמנים.

איך יודעים שמשהו טעים באמת? אם אנחנו שבעים מאוד, אפילו מתפוצצים, ובכל זאת לא מצליחים להפסיק לאכול – כנראה שזה טעים. ולתובנה הזאת הגעתי כשטעמתי את ההמבורגר של אתניקה, העשוי משלושה נתחים מובחרים וכולל גם פיסטוקים וחצילים, מוגש על פרנה, לחם מרוקאי מסורתי. הבשר היה עסיסי ועשוי היטב, החצילים מוסיפים נימוחות ורכות והפיסטוקים מפתיעים ונותנים איזו קראנצ'יות חביבה. לצד ההמבורגר תוכלו לבחור בצ'יפס, אורז, הום פרייז, שעועית או סלט. אני, בשל מחסור בפחמימות, בחרתי בהום פרייז שהיו נימוחים ומתובלים היטב. סך הכול מנה מושלמת ומומלצת מאוד. המנה העיקרית שאבי בחר, שווארמה כבש, הוגשה על לאפה לצד רוטב כאילו יוגורט, פטרוזיליה, כרוב אדום ועגבניות ונאכלה אף היא עד תום. מומלץ לגלגל ולאכול ככה, עסיסי ונוטף.

קינוח? אולי רק טעימה, אנחנו כבר מלאים...


ואז הגיע עוד מגש, אמנם קטן במושגים של אתניקה, אבל מספיק בשביל "טעימה" מגלידת הפסיפלורה, הקוקוס, הפטל וגולת הכותרת: גלידת חלבה עם שבבי חלבה ופקאנים מעל. ללא כל ספק, כמסעדה כשרה אתניקה מצאה את הדרך להציע לסועדים קינוחים שאין בהם שום רמז לפשרה.

אז זהו, אחרי שהתחברנו לצד האתני שלנו ונהנינו מאירוח מפנק, חזרתי הביתה לשבור את הראש מה עוד נשאר לבשל לילדים באוגוסט.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה