מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הרבה יותר מיין: היקב נתניה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כשמזמינים דג פותחים לכם שולחן, עם מגוון מטבלים מתוצרת בית, הכוללים בין היתר חומוס עם גרגירים גדולים ופיקנטיים, חצילים בכמה וריאציות, טחינה, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, סלט ביצים והפתעה: סלט משוויה (פלפלים קלויים) שאסור לוותר עליו..." ענבל לורן מנצלת את ימי הקיץ החמים לבילוי בים בשילוב עם ארוחה מפנקת 'ביקב' בטיילת נתניה, מקום שהוא הרבה יותר מרק יין

כשהייתי קטנה נהגנו, משפחתי ואני, ללכת לים בשבת, וכשהיינו חוזרים הביתה מורעבים ההורים היו מארגנים ארוחה זריזה: מטגנים דג, מבשלים תפוחי אדמה בתוספת שום שמיר וקוצצים ירקות לסלט גס עם רוטב שמנת חמוצה. בתור ילדים היינו טורפים את תפוחי האדמה והסלט אך בדג לא נגענו. ועד היום הים עושה לי תאבון, אלא שברבות השנים הטעם שלי השתנה וכיום דגים הם המנה הרשמית המועדפת עליי. וכך, בערב מוצאי שבת של ט״ו באב, ליל ירח מלא, טבלנו במימיה הנעימים של נתניה, ואחרי שיצאנו מהמים הייתי מורעבת, כמיטב המסורת, אז הזמנתי דג... אך אני מקדימה את המאוחר.

שמח על הטרסה


אחרי הטבילה טיפסנו במעלה הצוק אל הטיילת והגענו למסעדת ״היקב״, שיש לה טרסה נפלאה המשקיפה אל הים, עם נוף שכל הצוות השביע אותנו לחזור בשבילו באור יום. את פנינו קיבלה מלצרית מקסימה בשם אוריה, שעובדת במקום למעלה מחמש שנים, תופעה חריגה וראויה לציון בנוף המסעדנות בארץ. היא סיפרה לנו על האווירה המשפחתית ועל יום הגיבוש לצוות המסעדה שהתקיים לאחרונה בבריכה.

בעוד אוריה מספרת לנו על המקום ועוזרת לנו להרגיש בבית, אנחנו סופגים את האווירה המיוחדת במקום. במלה אחת: שמח. בשתי מלים: שמח מאוד. משפחות, צעירים, תיירים צרפתים, דתיים, חילוניים... הקהל מעורב וממלא את המסעדה רחבת הידיים בקולות צחוק, שמחה, ילדים וגם בבלונים. בלילות קיץ של חמישי ושבת, זמר מצטרף לחגיגה עם שירים ישראלים, שהתיירים הצרפתים, כך גילה לנו אסף, אחד הבעלים של המסעדה, אוהבים מאוד. עבורנו, שרגילים למסעדות תל אביביות, האווירה הייתה מרעננת. היה בה משהו קליל, סוחף ולא מחייב. וגם קיבלה את פנינו בריזה מהים, שהפתיעה בעוצמתה ובהתמדתה, ביום קיץ של תחילת אוגוסט.

שייק מול הים


אז מה מזמינים במסעדת ״היקב״ אחרי טבילה בים התיכון בליל ירח מלא? התפריט עשיר ומגוון מאד, החל מסלטים, דרך פיצות ומנות איטלקיות ועד להבורגר צמחוני ודגים וקשה לדמיין אורח או אורחת שלא ימצאו בו מנה לטעמם. אוריה סייעה לנו למצוא את דרכינו בנבכי התפריט, שהתחדש לאחרונה עם מנות נוספות.

התחלנו בשייקים של פירות להמרצת התיאבון ולהכנת החיך והקיבה: אננס, מנגו, פסיפלורה, פירות יער, מלון, תות ובננה, שהגשו בכוסות גבוהות ונדיבות ובטמפרטורה מושלמת.

פותחים שולחן


לראשונות הלכנו על פטריות: ארנצ׳יני פטריות – כדורי ריזוטו וגבינה בציפוי פריך בטיגון עמוק, על מצע של חמאת עגבניות שהיתה נהדרת וכן ״מיקס פטריות״ – פטריות צלויות מכמה סוגים, על מצע של פירה מירקות שורש. מנות נהדרות לפתיחת התאבון.

לעיקריות, כמו שכבר רמזתי, הזמנתי דג. בהמלצת המארחת שלנו, בחרתי בדג דניס שלם בתנור, בתוספת אנטיפסטי. הדגים במסעדת היקב הם ארוחה בפני עצמה: כשמזמינים דג פותחים לכם שולחן, עם מגוון מטבלים מתוצרת בית, הכוללים בין היתר חומוס עם גרגירים גדולים ופיקנטיים, חצילים בכמה וריאציות, טחינה, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, סלט ביצים והפתעה: סלט משוויה (פלפלים קלויים) שאסור לוותר עליו. כל אלה בליווי פוקצ׳ה פריכה הנאפית במקום.

הדג עצמו היה עשוי היטב: קריספי ושמנוני במידה בחוץ ורך ונימוח בפנים. בן זוגי בחר לעיקרית בלזניה חצילים ומוצרלה ברוטב רוזה, שנראתה תמימה למראה, אך התגלתה כמנה עשירה ומפנקת לחך.

פאבלובה אקסרה-לארג'


כיאה למסעדה שמתהדרת בשם כמו ״היקב״, את הארוחה ליווינו ביין לבן פינו גריי חצי יבש של יקב טפרברג, בהמלצת פטריק, אחד הבעלים של המסעדה, בחירה מצוינת שהלמה את הארוחה ואת מזג האוויר. החלק המקורה של המסעדה מזכיר בעיצובו יקב: בקבוקי יין מעטרים את החלל והוא כולל גם בר רחב ידיים.

לקינוח... למי היה מקום לקינוח, אך על קינוח, לא יודעת מה אתכם, אנחנו לא מוותרים (וגם זה הרגל מהבית), במיוחד שאת מרבית הקינוחים בתפריט מכינים כאן במקום. בהמלצת אוריה הזמנו פאבלובה. שלא הוגדרה בתפריט כקינוח זוגי, אך הייתה בהחלט כזאת. פאבלובה אגב, הנה פריט טריוויה, היא קינוח שהומצא בניו זילנד. לשולחננו הוגשה פאבלובה קלאסית של סירת מרנג (רק בגודל XL) שמעליה קרם גבינה ורוטב פירות יער בליווי קראסט שקדים וקצפת. כדי להקל על העיכול של כל החגיגה הזו (קולינרית ואנושית), הזמנתי תה צמחים.

השירות במסעדה קשוב ו״מתוקתק״ מאד: המלצרים מצוידים באוזניות ובטאבלטים, כל מבוקשנו נענה במהירות וביעילות. מסעדת ״היקב״ קיימת מזה 15 שנים, והיא פונה לקהל המקומי, לתיירים וגם לציבור שומר הכשרות (המסעדה, על כל המנות והמשקאות, היא בהכשר בד"צ). במקום נערכות חגיגות ואירועים משפחתיים קטנים ויש בו גם חדר VIP לאירועי חברה.