מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

רימיני נתניה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סלט הפטריות והחלומי היה גם הוא צבעוני ושמח, עם גזר וצנון, פלפלים בשלושה צבעים, עגבניות שרי קטנות ומתוקות, מלפפון, חסות וכמובן פטריות מוקפצות וגבינת חלומי נהדרת. הכל השתלב יחד למנה שהייתה גם נימוחה וגם קראנצ'ית שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה..." טל יונאי שרייר פותחת את הסוף שבוע ברימיני נתניה שהיא שילוב של מסעדה חלבית כשרה בית קפה, פיצרייה וגלידרייה. תטעמו, תתמכרו!

אין ספק שהדרך הטובה ביותר לפתוח את סוף השבוע היא בארוחת בוקר מפנקת במסעדה, יחד עם כוס מיץ שנסחט במקום וטעם של חופש על קצה הלשון. אנחנו משתדלים לפחות פעם בחודש לשים את כל הסידורים, הקניות, הניקיונות והבישולים של יום שישי בצד ולצאת בבוקר לארוחה טעימה ושוברת שגרה.

הפעם החלטנו לנסות את רימני שבלב מדרחוב קראוזה האהוב והשוקק חיים בנתניה. גם מסעדה חדשה שעוד לא יצא לנו לבקר בה, גם קרובה לבית וגם במקום שנותן קצת טעם של חוץ לארץ. כי אם נתניה היא הריביירה של ישראל, המדרחוב שבלב רחוב קראוזה יכול ללא ספק להתאים להצהרה הזאת, עם בתי קפה קטנים המגישים קרואסונים ומאפים צרפתיים, חנויות תכשיטים יוקרתיות ודוכנים שמוכרים כלי נחושת יד שנייה. מסעדת רימני החדשה (והכשרה למהדרין) שוכנת בלב המדרחוב הזה, וכמוהו גם היא משלבת ניחוחות של אירופה, רומא אם נדייק, עם נגיעות ישראליות שאי אפשר לפספס. פנים המסעדה מעוצב בקווים נקיים, עם חפצי אומנות הפזורים בתוך גומחות בקיר.

בוקר סופר צבעוני


הגענו אל המסעדה בשעת בוקר מוקדמת, ממש מוקדמת, והתקבלנו ישר בחיוך גדול ובאדיבות. העדפנו לשבת בפנים, במזגן, ומיד הסתערנו על התפריט. התפריט עצמו, כאמור, משלב טעמים מארץ המגף עם פרשנות מקומית.

בלי להסס בכלל בחרנו להתחיל עם ארוחת הבוקר של המקום בתוספת סלט פטריות מוקפצות וחלומי, יחד עם שני מיצים טבעיים הנסחטים במקום - מיץ תפוזים ומיץ סלק לאמיץ שבינינו. המיצים הגיעו בתוך כוסות צנצנת גדולות ומרשימות והיו לא רק טעימים מאוד אלא גם יפהפיים. בכלל, מוטיב האסתטיקה והצבעוניות של המנות רץ כאן לאורך כל הארוחה, החל מכלי ההגשה היפים, דרך החומרים הטריים והצבעוניים שהרכיבו כל מנה, ועד סידור הפרטים בצלחות.

נתחיל בארוחת הבוקר, לא רק שמדובר בארוחה הכי חשובה של היום אלא כנראה גם בארוחה הכי טעימה. בואו נודה שכבר התרגלנו לסטנדרט של ארוחת בוקר במסעדה כזה הכולל סלט ירקות חתוך, כמה מטבלים, חביתה מקושקשת וכוס של מוזלי. ברימיני העדיפו לעשות את הדברים קצת אחרת, ולהוסיף טוויסט לארוחה המוכרת. זה מתחיל בסלט בורגול המוגש יחד עם המאזטים, שיחד עם החמוציות ששולבו בו היווה הפתעה מרעננת וטעימה מאוד. גם המאזטים עצמם לא נפלו ממנו - קוביות גבינה בולגרית נהדרת, סלט טונה ואבוקדו טריים, זיתים וירקות קלויים נהדרים, צבעוניים וטעימים. כוכבי המגש היו ללא ספק סלט החצילים השרוף, שהיה עשיר בטעמים ומעט חריף, וגבינת השמנת הנהדרת שאי אפשר היה לעמוד בפניה. כל עושר הטעמים הזה הוגש לצד סלסלת לחמים טריים ומאפים מתוקים, שבלטה מעל כולם עוגת השמרים-שוקולד-חלווה הנהדרת.

סלט הפטריות והחלומי היה גם הוא צבעוני ושמח, עם גזר וצנון, פלפלים בשלושה צבעים, עגבניות שרי קטנות ומתוקות, מלפפון, חסות וכמובן פטריות מוקפצות וגבינת חלומי נהדרת. הכל השתלב יחד למנה שהייתה גם נימוחה וגם קראנצ'ית שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. מישהו במטבח כנראה חשב שכל האוכל הזה לא מספיק לנו, ושלח אלינו גם פוקצ'ה עם פלפלים צבעוניים וביצת עין, שהייתה פשוט מושלמת, חמה, צבעונית כמובן, פריכה ומלאה בטעמים.

לא יכולנו לסיים את הארוחה מבלי לנסות את אחת מהפיצות של המקום היוצאות היישר מתוך הטאבון שבמרכז המסעדה. הפיצה הייתה דקה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים עם גבינת מוצרלה עשירה ורוטב נהדר. פיצה טובה לא צריכה יותר מזה. התמכרנו לטעם.

ה-קינוח של רימיני


חשבנו בהתחלה לוותר על הקינוח, בכל זאת, עוגת השמרים שהוזכרה מקודם סיפקה לנו את הצורך למתוק, אבל אז נזכרנו שראינו בתפריט את מנות הוופל והחלטנו שאם כבר מתפנקים לכבוד סוף השבוע - אז כדאי לעשות את זה כמו שצריך. קיבלנו מנת וופל בלגי ענקי, עם שני כדורי גלידה, קצפת, שבביי מקופלת וכדורי שוקולד בשני צבעים. בהחלט ה-קינוח להתחיל איתו את הסוף שבוע.

אז נכון, אחרי הארוחה ברימני כבר לא היה לנו כוח להמשיך לקניות או לכל סידור אחר שחיכה לנו, אבל זה היה שווה כל ביס.