Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > בית קפה כשר> קפה יפו שוק הפשפשים ביפו

קפה יפו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חלקנו פריקסה בטטה ורביולו סלק. הפריקסה התגלתה כמנה מפתיעה ונהדרת. הבטטה המתוקה והנימוחה, האפויה בתנור לבנים, הגיעה במילוי לא שגרתי של סלט טונה עם לימון כבוש, איולי טונה, פסטו וביצה רכה. וכל הכיף הזה, כמה שנשמע לנו מוזר בהתחלה, התחבר לביס מענג בפה...". ליאור פנחסי יצא לדייט קסום בקפה יפו שבשוק הפשפשים, ונהנה מחיבור בין קולינריה משובחת, אווירה משפחתית וחברה טובה. אז מתי הדייט הבא?

יותר מדי דייטים כושלים היו לי לאחרונה. מה כבר ביקשתי? בחורה חמודה שתצחק מהבדיחות שלי, תאהב אוכל טוב (ואותי) ותדע מה זה נבדל? לא בקשה מוגזמת הייתי אומר. כבר כשדיברתי עם הגר בטלפון, הייתה לי הרגשה טובה. וכשהיא ביקשה ממני בדייט הראשון שנצא לאכול כי היא מתה מרעב, היא כבשה אותי לגמרי. הגר אמרה לי שהיא אוכלת רק במקומות כשרים, אבל שהיא לא רוצה מקום פלצני וכבד, אלא מגניב ושמח. היה לי ברור לאן אני לוקח אותה. קפה יפו בלב שוק הפשפשים.

הכול נשאר במשפחה


ולמה דווקא קפה יפו? כי זו הבחירה הבטוחה. מקום שקיים כבר יותר מעשר שנים ותמיד עמוס בלקוחות, זה ממש לא מובן מאליו בנוף הקולינרי שלנו וזה כבר אומר הכול. אנשים יודעים מה טוב להם. גם העובדה שהמסעדה משפחתית באופן מובהק מוסיפה לייחודיות שלה. הזוג ניר ואורנה הם הבעלים, ורוני, הבת של אורנה, היא השפית, ביחד עם טל, בעלה. וכל האווירה החמה והמחבקת הזו מורגשת כבר ברגע שנכנסים למקום, כי אין תחליף למשפחתיות וליחס. ולזה מתלווה מוזיקת רקע עכשווית וכיפית ואווירה תוססת ברוח שוק הפשפשים. הכי שמח שיש. מזל שהבעלים החליטו ליהנות מימי מנוחה בסופי שבוע והפכו את המקום לכשר חלבי בהשגחת רבנות תל אביב-יפו. "רצית מקום כשר וכיפי? וולקאם! יותר Cool מזה לא תמצאי!" הגר חייכה את החיוך ההורס שלה, ואני טבעתי בעיניים הטובות שלה ולא רציתי שהערב ייגמר.

מזון לנפש


בעיון בתפריט, בלט לנו הסלוגן של המסעדה: "בית לאוכל ותרבות". אולגה המקסימה, המלצרית האחראית שהיא חלק בלתי נפרד מהצוות במקום כבר הרבה שנים, סיפרה לנו שהאוכל הוא כמובן במרכז, ומסביב לו תופרים את כל החוויה ומבטיחים ערך מוסף ללקוחות. כך למשל, במסעדה מתקיימות באופן קבוע הופעות מוזיקה חיה, ערבי טברנה יוונית והרצאות. ויוצאים ממנה גם סיורי תרבות ייחודיים לכל רחבי העיר. בנוסף, המסעדה מתמחה בקבוצות ובאירועים פרטיים ועסקיים, החל מ-10 אנשים ועד אפילו 120 אנשים בישיבה. יש גם חדר פרטי לאירועים, שניתן לחבר לאולם הגדול, ואת כל ציוד האודיו-ויז'ואל הדרוש. ואם כל זה לא מרשים מספיק, אולגה סיפרה לנו שהם תמיד עם הפנים לקהילה ולסביבה, תומכים מאוד ביוצרים צעירים ונותנים להם במה, דואגים לסביבה ומחפשים איך אפשר לעשות עוד טוב, גם בפרטים הכי קטנים, כמו למשל, מעבר מקשיות פלסטיק לקשיות נייר. החשיבה על טובת הכלל באה לידי ביטוי גם בתפריט המגוון והידידותי שדואג לכל בעלי הרגישויות ונותן מענה לטבעונים, לצמחוניים ולרגישים ללקטוז, לגלוטן, לאגוזים ועוד. אחרי כל ההקדמה המבטיחה הזאת וההבטחה של אולגה שהם מקפידים על חומרי גלם סופר איכותיים וטריים מדי יום, נותר לנו רק לבדוק אם גם האוכל לא רק מבטיח – אלא גם מקיים.

כתום-אדום-לבן


לראשונות חלקנו פריקסה בטטה ורביולו סלק. הפריקסה התגלתה כמנה מפתיעה ונהדרת. הבטטה המתוקה והנימוחה, האפויה בתנור לבנים, הגיעה במילוי לא שגרתי של סלט טונה עם לימון כבוש, איולי טונה, פסטו וביצה רכה. וכל הכיף הזה, כמה שנשמע לנו מוזר בהתחלה, התחבר לביס מענג בפה. בהחלט מנה מקורית שאי אפשר להישאר אדישים אליה.

גם הרביולו סלק המשיך את הקו הייחודי. שלוש יחידות סלק גמדי אפוי במילוי גבינת עזים, חמוציות ופלפל קלוי בקרמל תפוז, ארוגולה ושקדים. שילוב טעמים עדין ונהדר, בעיקר לחובבי סלק כמונו. גבינת העזים נתנה את הכבוד לסלק והתכנסה בביישנות בין חלקיו, אך בהחלט הראתה נוכחות. מנת פתיחה קלילה ומאוד טעימה. את כל התענוג הזה ליווינו ביין ברבדו שרדונה של כרמי יוסף. יין לבן יבש ומאוד מיוחד, בעל דגש פירותי, טוויסט אחורי מריר וטעם עדין של חבית אלון. תענוג.

קפה יפו - ים של חוויות


מהתפריט העשיר והמפתה חייכו אלינו מנות הלינגוויני סלמון וה"שקשוקה" ים, אז החלטנו לחלוק אותן, ושמחנו לקבל שתי מנות נדיבות ומפנקות. כמי שדוגם הרבה מנות פסטה סטנדרטיות במסעדות, מנת הלינגוויני סלמון בהחלט בלטה לטובה בייחודיות שלה. הפסטה הייתה כל כך טרייה ונהדרת והגיע בליווי רוטב פסטו ושמנת עם צנוברים וגבינת מנצ'גו שהחמיאו לה מאוד. נתחי הסלמון הטרי המוקפצים והעסיסיים השלימו את החגיגה בכל ביס וביס.

גם מנת השקשוקה הייתה מענגת והציפה לנו את החך בטעמים נפלאים. נתחי הסלמון והמושט הטעימים בושלו ברוטב עגבניות עם שתי ביצים עלומות, שהיו שיחוק של ממש במנה הזאת. כי מה יותר כיף מלבקע ביצה עלומה לתוך שקשוקה לוהטת? לחם הפרנה המרוקאי, שהגיע עם המנה, נבצע ברכות ויצר חיבור מושלם בין השקשוקה החמה לדגים הטריים, בחיבוק שכולו טעם נהדר ומנחם. לא ויתרתי על החריף והטחינה שהגיעו בצד, וכל זה לגמרי השאיר טעם לעוד.

איזו מין חלווה


תור המתוק הגיע, וגם כאן בהמלצת אולגה בחרנו שני קינוחים. הגר, שגילתה לי שהיא חובבת חלווה מושבעת, התלהבה בטירוף מהחלווה קדאיף – מוס חלווה שהוגש על מצע עשיר של קדאיף פריך עם פיסטוקים, סילאן וטחינה גולמית. טעים ומפנק כמו שזה נשמע. הכנאפה תפוזים המשיכה את השחיתות המענגת הזו, עם גבינה עטופה בשכבות של קדאיף, ספוגה בסירופ תפוזים ומעוטרת בפיסטוקים קצוצים. מנה בעלת שילוב טעמים מתוק-חמצמץ מאוד מיוחד ומאוזן.

"וואי, היה מעולה! אחלה מקום בחרת", אמרה לי הגר כשהמשכנו לטייל בשוק הפשפשים. את החיוך שלי היה אפשר לראות מהירח. אני עוד אחזור לקפה יפו, זה בטוח. מקווה שאיתה.