סטייק בר חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הטריו שלנו כלל מיני-צ'יזבורגר עם תערובת מיוחדת של המון גבינות, מיני בורגר ג'ק דניאל'ס - המבורגר אמריקאי קלאסי עם רוטב ג'ק דניאלס, בצל כבוש ואננס, והאחרון מיני-מקסיקנה עם תערובת מיוחדת של חלפיניו וצ'דר..." קרין אביב יצאה לבדוק מקרוב את סטייק בר, התוספת החדשה והמרעננת בעיר התחתית של חיפה. מכורים לבשר - אל תפספסו את המקום הזה!

סטייק בר היא מסעדה חיפאית יחסית חדשה בנוף של העיר התחתית בחיפה ליד כיכר פריז. אני טורחת להדגיש עובדה זו כי היא לא לבד שם. סטייק בר הצטרפה לג'ונגל של מסעדות, פאבים וסטריט פוד בסצנה הפורחת, הגדלה והמלבלבת של האזור.

אז קודם כל שאפו לצמד היזמים, יעקב ופליקס, שעם או בלי קשר, הם צמד עולים חדשים, המתמודדים גם עם עלייה לארץ וגם עם הקמת עסק חדש. התפריט במקום הוא בינלאומי עם שיק דרום אמריקאי שהביא איתו השף פליקס מוונצואלה, והוא מלא בתעוזה, עם מנות מקוריות, חומרי גלם מגניבים שבסופו של דבר מצליחים להפתיע בכל ביס מחדש.

חמישים גוונים של וורוד


את הערב התחלנו עם רוסטביף הבית בתיבול של חומץ בלסמי המוגש עם לחם פריך. מהרגע שראינו את חמישים הגוונים של הוורוד ברוסטביף, הבנו שיש לנו כאן עסק עם מקצועניים, שמבינים עניין או שניים בבשר. התיבול היה מדויק מאוד, כשזה שמרים את המנה מעלה, והלחם - קראנצ'י מבחוץ ומלא רוך מבפנים, בדיוק כמו שהוא צריך להיות. המשכנו לבוריטוס, גלילת טורטייה מקסיקנית עם צ'ילי קון קרנה ורוטב גבינת צ'דר. מי שמכיר אותי יודע שבכל הזדמנות שאני יכולה אני מזמינה מנה מקסיקנית, הבוריטו היה מצוין, גדול ועסיסי והוכן בגרסה הקלאסית שלו, ממש כמו אלו המוגשים בדרום אמריקה.

הרמנו את הראש מהאוכל, וראינו שעל כל שולחן סביבנו יש לפחות מישהו אחד שנועץ שיניים בהמבורגר הבית העסיסי. מבטים מהירים אחד אל השנייה, והיתה הסכמה ללא מילים, גם אנחנו רוצים כזה. התלבטנו איזה שילוב לבחור כך שהצצנו בתפריט אבל אז קרה משהו, 'איבדנו את הצפון' מהלונה פארק של הטעמים המוצעים למנה זו. אבל אל דאגה, צמד הגאונים של המקום המציאו את מנת 'מיני המבורגרים'. הטריו שלנו כלל מיני-צ'יזבורגר עם תערובת מיוחדת של המון גבינות, מיני בורגר ג'ק דניאל'ס - המבורגר אמריקאי קלאסי עם רוטב ג'ק דניאלס, בצל כבוש ואננס, והאחרון מיני-מקסיקנה עם תערובת מיוחדת של חלפיניו וצ'דר. כמובן שקיים בתפריט גם המבורגר קלאסי אך לרגע הוא נראה 'רגיל כזה' בהתייחס להפתעות האחרות ולכן ויתרנו עליו. הכל היה טעים, מפתיע ומרגש.

והקינוח המתוק הערב - המבורגר


הם היו שלושה, אנחנו שניים, ומאזן הכוחות הראה 1-0 לטובתנו. סטייק בר מציעה גם נתחי אנטרקוט רכים-רכים המבושלים בשיטת סו-וייד, שזו דרך בישול מיוחדת שבה הבשר שוהה בתנאי ואקום בשקית, המונחת במים חמימים, ובעצם אוגרת בתוכה את כל הנוזלים הניגרים מהבשר ובכך שומרת על עסיסיותו. נתח האנטרקוט עולה על הגריל לכמה דקות בכל צד, לפני הגשה. זה נשמע מדהים ונראה מעולה, אך מודה שהפעם לא הספקנו לטעום מנתח אנטרקוט זה, אבל הבטחנו לעצמנו שלכאן עוד נחזור כדי לסמן וי גם על מנה זו.

לקינוח יכולנו לבחור בין קראמבל תפוחים קלאסי לבין בורגר מתוק עם שוקולד, אננס, בוטנים וציפוי ריבת תות-שדה. מאחר שכבר היינו בשוונג של המבורגרים, בחרנו לטעום את ההמבורגר המתוק, שהיה טעים והוגש מאוד יפה.

ויש עוד הפתעות בסטייק בר


המטבח מציע מגוון מנות עונתיות המתחלפות בהתאם לזמינות חומרי הגלם ולראש היצירתי של השף, וזו הסיבה שהתפריט של סטייק בר מודפס על דף נייר שלא מתיימר להתקבע לתקופה ארוכה. בין המנות העונתיות של החורף מככב ה-cherry burger, המבורגר עם רוטב דובדבנים שהונח על הקציצה בליווי חזה אווז מעושן. תודו שכאן לא מפסיקים להפתיע.

בסטייק בר תוכלו להחליט אם לשבת בפנים ולראות את המטבח והבר בפעולה או לשבת על המדרכה ולחקור את העוברים והשבים. המסעדה פתוחה שבעה ימים בשבוע ומציעה גם תפריט עסקי בשעות הצהריים. הכי מהנה ומרגש כבר בשלב הזה של הפעילות לראות לקוחות חוזרים, ותאמינו לי אם תתנו למקום צ'אנס בפעם הראשונה, היא בטוח לא תהיה האחרונה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש