מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> קימל בגלבוע - כל מה שצריך לדעת על המסעדה הנפלאה בגלבוע

קימל בגלבוע


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה דניס על מצע עדשים שחורות, קרם שום וג'ינג'ר. בין העדשים לדג היו שלל ירקות ירוקים. הפילה היה צלוי קלות ופריך והשתלב באופן נהדר עם הירקות והקרם..." קרין אביב גילתה מה הופך את קימל בגלבוע לאהובה ומחוזרת: מיקום מנצח בלב אזור כפרי עם נוף מרהיב הניבט ממנה, מנות נדיבות כמותית, אוכל טעים ומדויק של השף וניחוחות של פרובנס

איך מסעדה יכולה להרגיש מחובקת, לא חיבוק וירטואלי, אלא אמיתי כזה הגורם לה להרגיש אהובה מוערכת. התשובה היא פשוטה מאוד - למדוד את הלקוחות החוזרים אליה פעם אחר פעם. כך תיאר את ההרגשה השף בן שחר, שותפו של השף שאול בן אדרת, שיחד מנצחים על קימל בגלבוע.

קימל בגלבוע שוכנת למרגלותיו של הר הגלבוע, בין עפולה לבית שאן, על כביש התענכים. הגענו בשעות הערב המוקדמות למקום, ימי החורף קצרים, כך שנותר לנו רק לדמיין את עמק יזרעאל המוריק הפרוס לכל עבר. הנוף נראה כמו תפאורה שגם אילו היו מבקשים לעצב כמוה לא ניתן היה. המבנה של קימל מרשים, חדיש, מרענן ומעוצב בקפידה אלגנטית. במסעדה חדר אירועים פרטי וגדול, מרפסות מקיפות את החלל שלה ובהן נישות רומנטיות. החלל הפנימי רחב ידיים גם הוא עם ויטרינות ענק מהן ניתן להשקיף אל עבר הנוף המרהיב, ובמרכזו בר משקאות גדול ומרשים. החלל עצמו משדר כפריות-צרפתית-פרובנסלית. גם בפנים, כמו בחוץ, התפאורה מושלמת.

הדוגמן של הסלטים


את הארוחה התחלנו עם לחם הבית - מחמצת אגוזים וצימוקים ריחני, שהגיע חמים ולווה בטחינה עם צנוברים, קרם פלפלים מתקתק, טפנד זיתים קלמטה, חמאה, שמן זית וחומץ בלסמי. התחלה טעימה ונעימה לחך. במסגרת הראשונות, הזמנו את שני הסלטים המפורסמים של המסעדה. הראשון סלט כפרי, סלט מרענן המבוסס על מבחר ירקות בשילוב קרוטונים ובוטנים קראנצ'ים, כשאת הכל מחבק רוטב ויניגרט, מיונז וגבינת פטה. הטעם של הגבינה והמיונז שולטים ומתאימים למי שאוהב לשלב את החלביות יחד עם הירקות.

מנת דגל נוספת שנחה על שולחננו היתה סלט סלק טרי והוא נראה כמו דוגמן הסלטים היפה ביותר בצבעיו, בצורת החיתוך שלו, בססגוניותו ובטעמו המרענן. מנה זו הפתיעה אותי מאוד, מאחר ואת הסלק גיליתי רק לאחרונה ועד שהגעתי למסעדה, אכלתי אותו תמיד מבושל. הטריות של הסלק היתה חדשה ומעניינת לי, סלק, מסתבר, הולך מעולה עם גבינת סנט מור שעברה צלייה קלה, לגבינה טעם עדין של חריפות ויחד עם הירקות, הפטרוזליה ורכז הרימונים נוצר שילוב מרענן ומאוד מיוחד. אחרונה, בין הראשונות, הגיע המלך, הלוא הוא פטה הכבד שהיה מעוטר בריבת גזר וזיגוג של סילאן ולצידו טוסטונים. מנה קלאסית, כפרית שמזמן לא אכלתי כמוה במסעדה. הפטה היה יציב, דחוס במידה מדויקת ומלא חמאה. המלצה שלי אליכם - עדיף לא לחשוב כמה קלוריות ושומן הובילו לתענוג הצרוף הזה. תעצמו את העיניים ותאכלו. פשוט מנה מושלמת.

דג, ברווז ומה שביניהם


טרם הגיעו העיקריות, התגנבה לא בשקט מנת ביניים חמימה ונעימה, ריזוטו פטריות עם שמנת, תרד, שבבי פרמזן מעל וטיפות שמן כמהין. הריזוטו היה מוכן בצורה נפלאה, טעמו עדין והוא השאיר רצון של עוד. את העיקריות לא הזמנו בעצמנו, ביקשנו מהשף שיפתיע אותנו. בחרנו לצאת מהקופסה ולא להיצמד למוכר ולידוע שקרוב לוודא היינו מזמינים (המבורגר או סטייק, במקרה שלנו), ואכן קיבלנו מנה אחת של פילה דניס על מצע עדשים שחורות, קרם שום וג'ינג'ר. בין העדשים לדג היו שלל ירקות ירוקים. הפילה היה צלוי קלות ופריך והשתלב באופן נהדר עם הירקות והקרם. הפתעה נוספת שיצאה אלינו מן המטבח היתה פרוסות חזה ברווז שהונחו בטור על צלחת מלבנית משגעת, ובצידי הצלחת היו ירקות אפויים, צ'אטני, פירות יבשים ובטטה קראנצ'ית. מנה מפתיעה בגודלה ובעושרה. ככלל, כל המנות של קימל בגלבוע הן מאוד נדיבות, מינימליזם, זה לא כאן.

משחקי שחור-לבן


לא חשוב כמה אוכלים, הציפייה לקינוח היא מנגנון שעובד עוד מילדות. הוא בראשיתי ואין טעם להתווכח איתו. אנחנו צריכים מתוק כדי לחגוג, או במקרה שלנו לסיים את החגיגה. הקינוחים שלנו היו משחק של שחור-לבן. תחילה נעצנו כפיות במנה השחורה: קרמבו במילוי מוס שוקולד, פאייטה נוגט פריך, כשלצדו מקרון שוקולד, ספונג' קקאו ומיני שוקולדים בשלל מילויים ומרקמים. כל ביס היה תענוג. ואז עברנו למנה הלבנה: בורלה פיסטוק ווניל קפוא למחצה, פופקורן שוקולד לבן ורוטב פטל חמצמץ. מנה מעולה, עם הפתעות ברחבי הצלחת, הרגיש קצת כמו לונה פארק עם שלל אטרקציות.

קימל בגלבוע מציעה תפריט עשיר, המותאם לכל סוגי האוכלוסיה, כולל גם לקהל הצמחונים, הטבעונים ומנועי גלוטן. המחשבה היא לתת מענה הולם לכסף בדמות של מנות גדולות, תוך מתן דגש על חומרי גלם טריים מהאזור לצד יינות בייצור מקומי.

ועוד משהו קטן...


בימי חמישי מציעה המסעדה מספר מנות ספיישל מתוך אמונה שכל הזמן צריך לחדש ולהפתיע את באי המקום. אם באווירת קלילה חשקה נפשכם, ניתן לשבת על הבר, עם איזה קוקטייל ביד ומנת נשנוש קטנה. קימל היא מסעדת פרובנס חמה ומפנקת בלב אזור כפרי, היא משלבת בין ישן לצד חדש, אותנטיות לצד חדשנות, שימור לצד פיתוח והכי חשוב היא מלאה בהמון אהבה. המקום מבוקש מאוד וממותג כאחת האטרקציות בעמק המעיינות, אז אל תשכחו להזמין מקום מראש.