Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לחם בשר בני ברק

לחם בשר בני ברק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"במחבת המרוחה במחית של קרם חצילים, הונחו בשר בקר וכבש שנחו בשלווה יחד עם גרגירי חומוס, צנוברים ותבלינים ארומטיים, והכל נעטף בבצק, והוכנס לטאבון לבישול איטי. זה הכישרון של המקום, בלדעת איך לטפל בכל נתח בשר, בכל דרך בישול אפשרית..." עידית כהן ברגר מגלה את הקסם של לחם בשר בני ברק: מיקום מפתיע, עיצוב ירושלמי אותנטי, אוכל המשדך ביד מדויקת בין לחם ובשר וכשרות מהודרת

ערב חמישי אחד ואישה אחת שאוכלת אוכל כשר. מכאן זה בדרך כלל מסתבך, נכון? הפעם לא! הגענו, בן זוגי ואני, למסעדת 'לחם בשר' השוכנת באזור המתפתח על גבול רמת גן-בני ברק, בין מגדלי המשרדים הגבוהים והנוצצים. העברנו במקום ערב קרניבורי כשר, עם מנות מהטובות שזכיתי לטעום, והכל באווירה נעימה ומיוחדת. על אף העובדה שהמקום היה בתפוסה מלאה, ולצידנו סעדו בהנאה עוד זוגות ומשפחות, עדין ניתן היה ליהנות משיחה טובה מבלי להרים את הקול כדי לשמוע האחד את השני.

הגענו לירושלים? קצת התבלבלנו...


לחם בשר מזכירה מסעדות ירושלמיות: תקרה גבוהה, נברשות גדולות ומיוחדות המשתלשלות מן התקרה ומפיצות אור זהוב על כל סביבתן, בריקים לבנים ירושלמיים על גבי הקירות הגבוהים עמוסי תמונות מיוחדות ושולחנות מגוונים עם נרות המפיצים אור נעים ורך. הכניסה מעט נחבאת אבל שווה את החיפוש. מעל המסעדה ישנו חלל אינטימי ויפה המיועד לאירועים ובעל כניסה נפרדת, ובשעה שסעדנו היה שם אירוע שלא גרם לרעש במסעדה עצמה.

סיפור קצר על לחם וגם... בשר


הגענו רעבים. ממש רעבים. שנינו לא הספקנו לאכול באותו יום. אך דקה לפני שנגיע לאוכל, אני חייבת להגיד מילה על השם המבריק של המסעדה: 'לחם בשר' - פשוט וקולע, סוג של תיאום ציפיות עם הסועד. ועכשיו נחזור לאוכל - החגיגה שלנו התחיל עם פוקצ'ה חמימה ופריכה, תוצרת בית, כמובן, ולצידה מסדר יפהפה של שלוש ראשונות: לחמעג'ון ראגו טלה, קרפצ'ו סינטה וסביצ'ה דגים. שלושת המנות היו תאוה לעיניים ומענגות חך אך מנת סביצ'ה הדגים הייתה פשוט ממכרת. הסביצ'ה חיבק באהבה קצת פלפל שאטה, סלרי, צנונית, סויה ועוד מגוון טעמים שיצרו את אחד מהסביצ'ה הטובים ביותר שטעמנו.

המסעדה מתמחה בבשר, כך שהיה מתבקש להמשיך ולבדוק לעומק את הנושא גם בשלב העיקריות: הראשונה, מנת הדגל של המקום - סינייה טלה, והשנייה - אנטרקוט מיושן עם צ'ימיצ'ורי וירקות שורש. הסינייה לגמרי גימיק ייחודי, במחבת המרוחה במחית של קרם חצילים, הונחו בשר בקר וכבש שנחו בשלווה יחד עם גרגירי חומוס, צנוברים ותבלינים ארומטיים, והכל נעטף בבצק, והוכנס לטאבון לבישול איטי. זה הכישרון של המקום, בלדעת איך לטפל בכל נתח בשר, בכל דרך בישול אפשרית. הצצתי לצדדים ולדעתי כל שולחן הזמין את המנה הטעימה הזאת. מודה שאני יכולתי להסתפק בשלב הזה רק בירקות השורש הנימוחים שהגיעו עם האנטרקוט אבל לא יכולתי שלא לטעום מנתח הסטייק העסיסי. בדרך כלל החשש העיקרי שלנו במסעדות כשרות הוא מידת הצלייה של הבשר, וכאן הנתח היה פשוט מושלם!. רוטב הצ'ימיצ'ורי שהגיע בצלוחית נפרדת לצד הנתח, אף הוא תוצרת בית, היה מטריף ומעקצץ בלימוניות המצוינת שלו וכמובן שביקשנו ממנו עוד.

קינוח, מישהו?


ואיך לא נסיים במשהו קטן ומתוק. אומנם הרבה מקום לא נשאר לנו אבל היינו חייבים ביס מתוק שיסגור את הערב. היצע הקינוחים משתנה ומועבר בעל פה על ידי המלצרים. אנחנו בחרנו בשניים: פאי פקאן עם גלידת וניל ופצפוצי שוקולד ו"גלקסיה"- כדור שוקולד שעליו שופכים שוקולד חם מומס. פאי הפקאן היה מדהים, כל מילה אחרת תעשה לו עוול. אנחנו פשוט הסתערנו עליו ולא השארנו שום ניצולים בצלחת. הגלקסיה כללה המון שוקולד חם וסמיך שיצר ערימת שוקולד גדושה, שפחות התחברנו אליה למרות הציפייה הרבה.

אחרית דבר או בעצם אחרית בשר...


אחרי כל המנות הטעימות הללו נותר לנו רק לנוח על הספה ולחכות שמישהו ירים אותנו לכיוון הרכב, אך זה לא קרה. לכל אורך הערב, המלצר נתן לנו הרגשה נעימה מאד, פינה מתי שצריך, הגיש מטליות לחות מתי שצריך, הציע מים מתי שצריך וגם ידע לא להפריע כשהיינו בעיצומה של שיחה קולחת, ובכלל שם לב לכל פרט קטן.

השירות היה מצוין בדיוק כמו רמת האוכל הגבוהה של המקום. אצלנו המסעדה זכתה לציון מעולה במיוחד לאור העובדה שהיא מתהדרת בכשרות של בד"צ מחפוד (כשרות מהודרת). אנחנו בוודאי נחזור לכאן, אולי אפילו נערוך יום הולדת משפחתי במקום.