מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> דרבי בר דגים רמת אביב תל אביב

דרבי בר דגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מי שהכתיבה את הטון ופירוק הדג מהעצמות הייתה חברתי הדר, שלא התבלבלה למראה הדניס השמן שהונח לפניה, נטול קישוטים בצלחת ומתובל בתערובת תבלינים סודית. הדג היה טוב ועסיסי, מלא בשר לבן נימוח ועורו קראנצ'י ומתפצפץ..." כשמתעורר חשק לדגים - הולכים לדרבי בר דגים ברמת אביב. תשאלו את יעל דור, שחזרה עם בטן מלאה בדניס, סלמון, מרק דגים עשיר בירקות, המון סלטים טריים וטעימים, וסוכריות שום מנצחות

אני חותמת לכם שלכל אחד מכם יש את הבן אדם האולטימטיבי לשבת איתו במסעדה ולפתוח שולחן. זה ממש לא חייב להיות בן או בת הזוג, וגם לא החבר הכי טוב שלך, אבל זה בהחלט חייב להיות אדם שלועס ותוך כדי חושב על הביס של המנה הבאה או על מה הוא יאכל מחר בצהריים. אחד כזה שיכול להפוך סנדוויץ' עם גבינה לבנה ומלח לפיתה מגרה עמוסה בכדורי פלאפל ונוטפת טחינה. כשתצאו לאכול יחד, המנות הכי שוות יגיעו לשולחן ורק מלהסתכל על הדרך בה האוכל מגיע אל הפה שלו ואיך הידיים זזות ומנגבות את השאריות בצלחת, יפתח לכם התיאבון, ובעיקר זאת התאווה הגדולה לאוכל שאותו אדם מביא איתו. בקיצור, לכל אחד יש את הפרטנר שלו ולי יש את הדר. מה אני אגיד לכם, קיבלתי הזמנה לדרבי בר דגים ברמת אביב, רק מהשם של המקום הסקתי שאני צריכה פרטנרית שאי אפשר להביס וכדאי שאנחנו נביס את המלצרית קודם ונשאיר אותה בפה פעור.

הפתיח שאינו נגמר


פצחנו את הערב עם סלסלת לחם שיפון, תוצרת הבית, שהגיע חם ופריך, ובצוותא איתו היו המון צלחות פתיחה נהדרות: איקרה מתפצפצת המכוסה גזיזי בצל, מטיאס ולקרדה הנעשים במקום והיו טובים וטריים, סלט ירוק של כוסברה עם שקדים, סלסה פיקנטית מעגבניות טריות. נתנו גם נגיסה בפרחים של כרובית מטוגנת שהגיעו יחד עם פרוסות חציל מטוגן העטוף בפירורי לחם, והיה גם סלט ירקות עם שקדים שהיה פשוט, קצוץ, בריא וטעים.

המשכנו עם מרק דגים שהיה נהדר וטעים, וגם אם אתם לא נמנים בקבוצת ה-'מכורים למרק דגים', אתם יכולים לנשום לרווחה, כי המרק של דרבי בר דגים משך יותר לכיוון של מרק ירקות עשיר בסלרי, עגבניות בשילוב עם סלמון ולוקוס, וזה אף פעם לא יכול להיות רע. כמובן שאם תרצו, תוכלו ליהנות מגרסה 'לא כשרה' של מרק זה הכוללת פירות ים: קלמרי ושרימפס. מדובר במנה נדיבה מאוד - עצה שלי, מנה אחת בהחלט תספיק לשני סועדים (והרי צריך לשמור מקום בבטן להמשך לבוא).

ברייק הזהב - סוכריות שום


יש כאלה שמורידים את האוכל עם איזה דרינק ויש כאלה שילכו על כל הקופה וירעננו את הנשימה בסוכריות שום צלויות בתנור, עטופות בשמן זית ורוזמרין. תשימו בצד את כל הגינונים ופשוט תתמכרו לטעם - זה כל כך פשוט וטעים, שמי בכלל הרגיש שאכלתי עשרים שיניים מתקתקות אחת אחרי השנייה. האתנחתה הנפלאה הזאת בשילוב יין לבן יבש ומרענן הייתה פשוט נפלאה ועזרה לנו לפנות מקום להמשך לבוא.

נכון שיש איזה חוק כתוב בנוגע ליין לבן ואדום אבל תעשו לי טובה ותלכו עם מה שעושה לכם טוב. אני לא נמנית עם חובבי היין האדום מסיבה פשוטה שהוא מרדים אותי אבל יין לבן מעורר אותי ואני נהנית ללגום ממנו עוד ועוד, כך שבהמלצת המלצרית הלכנו על שני סוגים: גמלא סוביניון בלאן יבש מיקב רמת הגולן, שעבר תסיסה קרה המשמרת את העסיסיות והקלילות שלו, וגמלא השמורה ויונייה שרדונה, אף הוא של יקב רמת הגולן, שהיה נפלא, והציג שילוב ארומטי של ניחוחות תבלינים, פרחים ונגיעות של תפוח ואפרסק.

דניס וסלמון - זה הזמן שלכם


כבר אמרתי שלהיות בחברת פודיז זה נהדר כשצריך לפנות מקום לעיקרית, ועוד איזה עיקרית. אני מודה שאם לא הייתי לוקחת את הדר יש מצב שהייתי שהייתי מוותרת על מנה זו, אבל מי שהכתיבה את הטון ופירוק הדג מהעצמות הייתה חברתי הדר, שלא התבלבלה למראה הדניס השמן שהונח לפניה, נטול קישוטים בצלחת ומתובל בתערובת תבלינים סודית. הדג היה טוב ועסיסי, מלא בשר לבן נימוח ועורו קראנצ'י ומתפצפץ. לעיקרית השנייה הלכנו על פילה סלמון ורדרד ששתי מילים מתארות אותו - נמס בפה. לצד המנות העיקריות הוגש תפוח אדמה אפוי ופירה חלבי, ואם אתם שואלים אותי עדיף להחליף את התוספות בסלט ירוק ומרענן כי הדגים בשרניים ולא זקוקים לחיזוק.

הגיע זמן למתוק. כיאה למקום שמתמחה בדגים תמצאו בדרבי בר קינוחים קלאסיים כמו פאדג', קרם בורלה עוגת גבינה אפויה סטייל ניו יורק ומלבי שעשוי משמנת מתוקה. לכו על המלבי רק כי הוא כמעט אף פעם לא מאכזב וזאת מנה נעימה שלא חונקת ונותנת תחושה טובה. היה נהדר!

בטח כבר הבנתם שצריך לדעת עם מי לשבת לאכול. היופי בדרבי בר דגים שהיא לא מתיימרת להיות איזו מסעדת דגים עילית עם מחירים בשחקים, היא נעה בתוך בועת הקולינריה התל אביבית ונראה לי שיש בה רצון להפוך למוסד עם מחירים הוגנים ואוכל טעים. הרי תסכימו איתי שאי אפשר לחלק את תחום המסעדות לטופ של הטופ ולאוכל רחוב, אנחנו חייבים משהו נינוח וטעים באמצע, מקום שעושה אוכל פשוט ונהדר בדיוק כמו בדרבי בר דגים ברמת אביב.