Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אמורה מיו תל אביב

אמורה מיו תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סלט אמורה שידך בין שלושה סוגי חסות, תערובת עלים צעירים, קרוטונים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמזן ברוטב וינגרט בזיליקום. הקראנצ'יות בסלט משתלבת היטב עם הירקות הקלויים הרכים והתלולית הנדירה של הפרמזן..." כרמית אופק מגיעה לאמורה מיו תל אביב שהיא טרטוריה איטלקית עם אהבה ישראלית. אז מה היה לנו הפעם?

אני חושבת שאין מישהו שלא מכיר את האיטלקייה הוותיקה בעיר הגדולה, הלוא היא אמורה מיו, הפועלת כבר 18 שנה בזירה הקולינרית ומשתבחת משנה לשנה. שמחתי מאוד על ההזדמנות שנפלה בחלקי לחוות ערב איטלקי באחד המקומות היותר איכותיים בעיר. לכשהגענו, לרחוב אבן גבירול 100, "אמורה מיו" החלה להתמלא חיש מהר במיקס מעניין של סועדים מרוצים. האווירה בה היא כמו בסלון בבית איטלקי טיפוסי עם קירות מחופים תמונות קטנות כאשר רובן ככולן מארץ המגף, ריהוט עץ פשוט, כמו גם שלל חפצים אותנטיים ופריטי וינטג' מרהיבים, שהייתי מסוגלת להתעכב ארוכות על כל פריט ופריט שנראה כאילו שייך לאוסף ייחודי.

במקום חלל פנימי רחב המחולק לנישות, שבאחת מהן התמקמנו, וחלל חיצוני המאפשר הנאה מהרחוב השוקק חיים. מול שולחננו ניצב לו בר המשקאות והוא לכשלעצמו מהווה חלק מעניין באמורה מיו, מעין נקודת מפגש אינטימית. וככלל, בכל מקום שבו תבחרו לשבת, המוזיקה המתנגנת ברקע והאווירה המשפחתית כבר נותנים את הטון לערב של הנאה צרופה השזורה באוכל איטלקי מסורתי.

הגיע הזמן לאכול...


הערב התחיל אט אט עם משקאות שרוממו את ליבנו, חברתי עם יין לבן, סוביניון בלאן, וילה מריה (סובניון בלאן ממרלבורו, הטוב באזורי היין של ניו זילנד). ואני עם יין אדום, פאלאצו דלה טורה, אלגריני (יין ריפאסו, מענבי קורבינה, רונדינלה ומעט סנג'ובזה, מאזור ורונה).

היינות המשובחים היו פתיח מעולה שהמשיך בטבעיות אל עבר המנות הראשונות אשר חיש מהר הונחתו על שולחננו, אנטיפסטי קטן שכלל חצילים בפרמזן, בטטה עם טימין, שעועית ירוקה, פטריות, ארטישוק, פטה ופלפל קלוי עם חציל. אהבתי את מגוון הירקות הקלויים ששמרו על פריכותם והשתלבו היטב עם גבינת הפטה המלוחה. ראשונה נוספת מפנקת לא פחות היא סלט אמורה ששידך בין שלושה סוגי חסות, תערובת עלים צעירים, קרוטונים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמזן ברוטב וינגרט בזיליקום. הקראנצ'יות בסלט משתלבת היטב עם הירקות הקלויים הרכים והתלולית הנדירה של הפרמזן.

כשעושים אוכל באהבה אי אפשר לטעות


המשכנו את הערב עם ניחוחות איטלקיים מפתים, לא יכולנו לוותר על אבני הדרך של המטבח האיטלקי המסורתי וכוונתי איך לא לפיצה, בחרנו באחת מיוחדת במינה 'פיצה ציה דניאלה' שמיזגה בחוכמה בין מוצרלה, פטה, עגבניות טריות, בזיליקום ותרד. הפיצה דקיקה ופריכה עם שכבה מדויקת של עגבניות, בהחלט עיקרית מצוינת.

מבהיקה בתפריט היא גזרת הפסטות, ובכל המנות יש נגיעה של שום או חריף, לבחירתכם. נחה דעתנו על פסטת 'ציה אנליסה' ששידכה בין ספגטי בשמן זית לשום, קוביות בטטה עם טימין, טפנד עגבניות, פטה, זיתי קלמטה, פטרוזליה ורוקט. הפסטה ביתית, מוצקה ונגיבה עם ניחוח עז של שום, קוביות נימוחות ומתקתקות של הבטטה הקלויה משתלבות היטב עם רוטב העגבניות החמצמץ, חלום איטלקי.

חתמנו את הערב שלנו עם קינוח שהוגש באיכות ללא פשרות, 'נונו אלברטו', בסיס של גנאש שוקולד מריר ומעל מוס שוקולד לבן במילוי דובדבנים. הדובדבנים הוסיפו טוויסט פירותי לקינוח, הכפית צוללת לקערה ומוציאה לה מספר שכבות וטעמים בכל ביס.

הקסם האיטלקי בלב תל אביב


אמורה מיו אפופת קסם וכל כולה מתבססת על טהרת המטבח האיטלקי המסורתי, מלאה באותנטיות, וכל דבר נעשה בטוב טעם, תוך הקפדה יתרה על חומרי הגלם וניכר בהחלט, כי בכל מנה הושקעה מחשבה, בדומה לבית חם, יש באוכל מן הנשמה ולכן, הוא כל כך משובח. השירות האדיב באמורה מיו רק מוסיף נופך של חן וצניעות למקום, תחושת השייכות של המבקרים במקום הינה מיידית ולנו בכל אופן, הדבר גרם לרצון להישאר ולו בכדי ליהנות עוד ועוד מאותו קסם איטלקי מיוחד.