סרדינים מטוגנים ואור אלוהי בשבת בביסטרו נעה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 כדי לא להסגיר את המקום מיד, הזמנתי סרדינים מטוגנים, מנה שובת לב בפשטותה. מוסיקת ג'אז נעימה הסתננה בין הכיסאות המרופדים ואור של חסד הסתנן מתקרת הזכוכית שמעלינו, חודר את שרשראות הפילפלים המיובשים א- לה- קובה.

יש לי חברה (והיא מהממת)- פחד ללכת איתה למסעדות. הבחורה שעליה אני מדברת רואה מעבר לאוכל ולמנות, היא בכלל באנרגיות של האוכל. אתם למשל תראו אורז ומעליו תבשיל ירקות שורש, היא מריחה את השדות שבו גדל, ויודעת אפילו להגיד מאיזה שנה המשאית שהסיעה את השקים שלו מנמל חיפה לסיטונאי בשוק. בקיצור, אני מדברת אתכם על רמה אחרת לגמרי של אנינות.

אני אוהבת לקחת אותה למקומות הכי שווים, ולא להגיד כלום על העניין. לשבת ולאכול שם כאילו זה לא מזיז לי וכאילו אוכל טוב כזה אני כבר לא סופרת מרוב שאוכלת כל יום ולראות את מבטאי ההשתאות שלה שנשפכים לכל הצדדים אז, הו אז היא מתחילה עם המחמאות ואני יושבת ומחייכת, שומן נשפך לי מהאוזניים.

החברה הזאת שהיא מאוד רגישה גם לאוכל, גם לאווירה מהווה לגבי סוג של אתגר שנעים ואף מפתה לפצח אותו. קרה דבר, ונדרשנו להגיע ליפו, פנינת הים התיכון ויפת ימים באמת. למודת ניסיון גררתי אותה ואותי, ואת החבר של החברה גם כן לנעה, ביסטרו יפואי, עם חוש הומור, המון טאצ' אישי ואוכל, חבל על המילים.

שבת אחר הצהריים זה זמן מיוחד. כבר לא הקפה של הבוקר יחד עם שעת הסיפור לילדים שמתרחשת בנעה כל שבת ב11:00 עוד לא זמן חולין, מין קדושה ועצלות שנמשכות עד שכבר אי אפשר, ומבחינתי, זמן לאוכל איכותי ממש. אולי הכי בכל השבוע.

כדי לא להסגיר את המקום מיד, הזמנתי סרדינים מטוגנים, מנה שובת לב בפשטותה. מזלג אחד מהעניין הזה והיא הזדקפה בכיסא. לי כבא היה ברור שיש פה עניין אמיתי. מוסיקת ג'אז נעימה הסתננה בין הכיסאות המרופדים ואור של חסד הסתנן מתקרת הזכוכית שמעלינו, חודר את שרשראות הפילפלים המיובשים א- לה- קובה.


כמחווה לחוש ההומור המצוין של הגברת המשכתי והזמנתי חומוסונאז'- חומוס טוב בצלחת עמוקה, ועליו ראגו בשר חם ומפנק. להשלמת החוויה זימנו לשולחננו צלחת עמוקה נוספת, עם שרימפסים וארטישוק ירושלמי, מטוגנים בנעימות במחבת עם ידית ארוכה. ככה ענת הרגישה וגילתה לי. כמה מזלגות מזה, יין טוב, ומוסיקה טובה ועצלה של שבת אחרי הצהריים.

החברה, שכבר הבנתם שקוראים לה ענת, לא יכלה להפסיק להלל ולשבח את נעה,. היא נזכרה שאתמול הלכה עם המשפחה למקום אחר, בתל אביב וכמה היא הצטערה בדיעבד. כזאת היא ענת.

נזכרתי שלפני חודשיים נחתתי כאן בצהריים כדי לאכול את הרביולי בטטה הטובות בעיר: בצלחת גדולה, עמוקה ועטורת שוליים כמה רביולי ענקיים, מבצק אוהב, עגולים מלאים במחית כתומה מתקתקה, עם חמאה ומוסיקת חליל צד מנעימה ברקע. כל האיזור היה אז חסום לרגל שיפוצים בכבישים, אז הלכתי לי ברגל, דרך הסמטאות לים ומשם תפסתי מונית החוצה, שמחה וטובת לב.


מנות חדשות בנועה
משגל של ברבוניות
העוקץ - סלט מבצל ירוק, עלי בייבי'' אושינקו, רוטב וינגרט וג'ינג'ר
קרנבל אטריות ובורי - אטריות שעועית, בורי כבוש בסומק תבלינים ועשבים
מוסר ברוטב עגבניות ופרנו


ביסטרו נעה
- מתחם השף ניר צוק
-
- 5183418-03 ' טל
- פקס 5184668-03,
-
קורדליה - סמטת הזכוכית 1, יפו
ביסטרו נועה - רח' הצורפים 14, יפו
ג'אפה בר - סמטת הזכוכית 1, יפו