מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אזני המן הכי הכי, אין לכם מה לחפש במקום אחר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בכל שנה זה מגיע, ואתם לא מפסיקים לרצות להשתפר? הנה מתכון מדהים של אזני המן מהפורומים שלנו

מתכון לאוזני המן הכי שאי פעם אכלתם
מפורום המתוקים בניהולה של אפרת סדן
(עפ''י מתכון של פרח)

בצק

200 גרם חמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
גרידת תפוז מתפוז אחד
2 כפות מיץ תפוזים
40 גרם עמילן-תירס (קורנפלור)
260 גרם קמח
קורט מלח

1. מעבדים את כל החומרים לבצק. (אפשר במעבד מזון) מקררים כשעה במקרר. אפשר להקפיא.
2. מרדדים על משטח מקומח או בתוך שקית ניילון.
3. קורצים עיגולים וחותכים בעזרת עיגול או כוס.
4. ממלאים במלית וסוגרים היטב למשולשים. אפשר להקפיא גם לפני האפיה.
5. אופים בחום של 180 מע''צ עד שמשחים (20-25 דקות).

מלית תמרים
½ 1 כוס תמרים קצוצים (ללא העוקץ)
½ כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז מתפוז אחד
¼ כוס אגוזים קצוצים קלויים

מלית שוקולד
משתמשים בממרח שוקולד ''השחר''
(אם משתמשים בשוקולד אמיתי, המרכז יוצא קשה)

מלית פרג – מתוך הספר ''א''ב במיקרוגל במטבח הישראלי'' של עפרה קצנק ואסנת סדן-קצנק
כמות המלית גדולה יחסית. אפשר להקפיא את מה שנשאר

¾ 1 כוס חלב
¾ 1 כוס סוכר
1 כף סוכר וניל
500 גרם פרג טחון
50 גרם חמאה
1 חלמון ביצה (צהוב)
100 גרם אגוזים קלויים

1. בקערה המתאימה למיקרוגל מערבבים חלב, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים את הפרג. מתקבלת תערובת סמיכה.
2. מכסים בצלחת המתאימה למיקרוגל ומבשלים 10 דקות בעוצמה מירבית.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את החלמון ומערבבים מהר (כדי שהחלמון לא יתבשל)
4. כשהתערובת מתקררת, מוסיפים את האגוזים. אפשר להקפיא את המלית.