בכל שנה זה מגיע, ואתם לא מפסיקים לרצות להשתפר? הנה מתכון מדהים של אזני המן מהפורומים שלנו
מתכון לאוזני המן הכי שאי פעם אכלתם מפורום המתוקים בניהולה של אפרת סדן (עפ''י מתכון של פרח)
בצק
200 גרם חמאה קרה100 גרם אבקת סוכר2 חלמוניםגרידת תפוז מתפוז אחד2 כפות מיץ תפוזים40 גרם עמילן-תירס (קורנפלור)260 גרם קמחקורט מלח
1. מעבדים את כל החומרים לבצק. (אפשר במעבד מזון) מקררים כשעה במקרר. אפשר להקפיא.2. מרדדים על משטח מקומח או בתוך שקית ניילון.3. קורצים עיגולים וחותכים בעזרת עיגול או כוס.4. ממלאים במלית וסוגרים היטב למשולשים. אפשר להקפיא גם לפני האפיה.5. אופים בחום של 180 מע''צ עד שמשחים (20-25 דקות).
מלית תמרים½ 1 כוס תמרים קצוצים (ללא העוקץ)½ כוס מיץ תפוזיםגרידת תפוז מתפוז אחד¼ כוס אגוזים קצוצים קלויים
מלית שוקולדמשתמשים בממרח שוקולד ''השחר''(אם משתמשים בשוקולד אמיתי, המרכז יוצא קשה)
מלית פרג – מתוך הספר ''א''ב במיקרוגל במטבח הישראלי'' של עפרה קצנק ואסנת סדן-קצנקכמות המלית גדולה יחסית. אפשר להקפיא את מה שנשאר
¾ 1 כוס חלב¾ 1 כוס סוכר1 כף סוכר וניל500 גרם פרג טחון50 גרם חמאה1 חלמון ביצה (צהוב)100 גרם אגוזים קלויים
1. בקערה המתאימה למיקרוגל מערבבים חלב, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים את הפרג. מתקבלת תערובת סמיכה.2. מכסים בצלחת המתאימה למיקרוגל ומבשלים 10 דקות בעוצמה מירבית.3. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את החלמון ומערבבים מהר (כדי שהחלמון לא יתבשל)4. כשהתערובת מתקררת, מוסיפים את האגוזים. אפשר להקפיא את המלית.