מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> צ'יינה ביי חיפה

צ'יינה ביי חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כשהראשונות שלנו הגיעו לשולחן - זו היתה כבר חגיגה של ממש שכללה סלט שורשים פיקנטי, עוף בשומשום, וונטון מטוגן, סלט סיני ואגרול - אחד במילוי עוף והשני צמחוני, שחלילה לא נפספס...." לא צריך לקנות כרטיס טיסה כדי ליהנות מטעמי המטבח הסיני המסורתי, פשוט צריך להיכנס לצ'יינה ביי בחיפה, ולהתענג מחוויה סינית אותנטית - ממש כמו זו שחוותה אורלי פרש-אזולאי

בעודנו מתלבטות לאן לצאת ומה מתחשק לנו לאכול אמרה חברתי עינב "בא לי אוכל סיני כמו של פעם" משפט שגרם לתפנית בעלילה ותוך חישוב מסלול מחדש החלטנו ללכת לאכול במסעדה סינית. סינית כמו של פעם, ארוחה סינית שרק בצ'יינה ביי יודעים להכין.

כל מי שאי פעם טעם מהמטעמים המופלאים של המטבח הסיני יודע שאי אפשר שלא להתגעגע לשילוב המשגע של הטעמים וחומרי הגלם הייחודיים של מטבח זה. כל המילויים המיוחדים שלוקחים את הסועד למסע קסום וסוחף אל נבכי התרבות הקולינרית הסינית המרתקת, עם החריפות העדינה שלה (או לא - תלוי עד כמה אתם אמיצים) שעוטפת כל ביס בפה והכל בפשטות מקסימה. את האמת, גם אני התגעגעתי. כך מצאנו את עצמנו בצ'יינה ביי הכשרה במלון ביי וויו במרכז הכרמל.

מתחילים בהמראה


עוד בטרם צללנו אל תוך התפריט הזמנו מרק תירס ומרק חמוץ-חריף. זכיתי להיות הראשונה לדגום מהם, החמוץ-חריף היה עז בטעמיו ועשה חשק לעוד, ומרק התירס הסיני תמיד מנצח - מתקתק במידה הנכונה. אחרי שקיבתנו קיבלה זריקת עידוד, התחלנו לסרוק את התפריט ושמחנו לגלות שלמרות שהמסעדה קיימת כבר שלושה עשורים, היא נותרה נאמנה למורשת הקולינרית הסינית, ולא התפתה לנדוד למחוזות אחרים.

כשהראשונות שלנו הגיעו לשולחן - זו היתה כבר חגיגה של ממש שכללה סלט שורשים פיקנטי, עוף בשומשום, וונטון מטוגן, סלט סיני ואגרול - אחד במילוי עוף והשני צמחוני, שחלילה לא נפספס. המנות נדיבות מאד, הכל היה טרי, פריך ועסיסי. האגרול, בשתי הגרסאות שלו, כוסה על ידנו ברוטב האדום המבריק וחוסלו במהירות.

האורז של צ'יינה ביי


במנה עיקרית הפעלנו שיקול דעת. היו כל כך הרבה מנות מפתות אבל החלטנו שכל אחת בוחרת מנה אחת ונבצע שיירינג. עינבי בחרה עוף בלימון ואני בקר עם פקאן סיני מסוכר. את העיקריות ליוו שני סוגי אורז: אורז לבן לבן, נקי נקי, ממש כמו בסין, ואורז מטוגן ומוקפץ עם ירקות ואטריות. חייבת לשבח את האורז כי כמה שלא אנסה להכין כזה כנראה שבחיים לא אצליח. אורז שרק סינים יודעים להכין - קצת סטיקי ועדיין אחד-אחד (איך ייתכן?).

העוף בלימון הגיע עם רוטב צ'ילי מתוק, וזו היתה מנה חמצמצה ומיוחדת שמאוד כדאי להזמין. מנת העוף עם הפקאן המסוכר הגיעה בתוך סלסלת בצק מטוגנת בליווי ירקות. המנות היו מצוינות ועשירות בירקות, באגוזים ובתבלינים. נראה מינימלי אבל מפוצץ בכל טוב. חלקנו את המנות תוך שיחה על המזל שנפל בחלקת החיפאים - צ'יינה ביי בהחלט הסינית הכשרה הטובה ביותר בעיר.

שמחות ומדושנות מעונג ואוכל העלנו חוויות ילדות בהקשר הסיני שלהן כמובן, כשהמלצרית הנחמדה נגשה ומזגה לנו תה קמומיל מהביל וריחני. שמחנו על התה והופתענו שאחרי כל כך הרבה אוכל אין תחושת כבדות. דבר שגרם לשמחה גדולה כשהגיעו הקינוחים: בננה לוטי ואיך אפשר בלי...גלידה מטוגנת! ואנצל במה זו לפנות לכל מי שלא טעם גלידה מטוגנת (!) בהזדמנות הראשונה פשוט תרוצו לצ'יינה ביי להתענג על הגלידה המטוגנת המופלאה הזו, פשוט מנה מושלמת. לא פחות טובה ממנה הבננה לוטי שאולי ניסתה קצת לזרוק אותנו לתאילנד, ללא הצלחה, כי היינו עמוק-עמוק בתוך החוויה הסינית שלנו.

ומשהו קטן לסיום


רגע לפני שקמנו ללכת נתנה לנו המלצרית שתי עוגיות מזל. העיניים שלנו נצצו כמו ילדות. בצענו את העוגיות וקראנו בשקיקה את המסר הכתוב - וכך היה כתוב אצלי: "העתיד תלוי במה שאנו עושים בהווה" ללא ספק אם אוכלים בצ'יינה ביי בהווה, זה ישפיע על העתיד...