מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

דלאל תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"טורטליני פטריות יער ומסקרפונה אגוזי לוז, קציפת כמהין וגבינת עזים. מופת של ביצוע ועידון טעמים. הטורטליני החמימים והנימוחים, טעם הכמהין... בכל ביס נתגלה עוד נדבך של טעם...". תמיד יש פעם ראשונה - ליאור פנחסי הגיע לדלאל תל אביב והתמוגג מהעיצוב האותנטי, מהאווירה העדכנית ומהאוכל בעל הטעמים המיוחדים

לנווה צדק אף פעם לא נזקקתי לתירוצים כדי להגיע. אחת השכונות היפות ביותר בתל אביב, האווירה הציורית הרומנטית, הרחובות שכל כך כיף ללכת בהם לאיבוד, התיירים המסתובבים שנותנים תחושה של חוץ לארץ. אבל דווקא בכל מה שקשור לקולינריה אני מודה שפישלתי. בתור מי שעוקב באדיקות אחר רשימת המסעדות הכי טובות בעיר ומקפיד לא לפספס אותן, דווקא לדלאל לא יצא לי להגיע עד היום. על המסעדה בניצוחו של השף גולן גורפינקל, שהפכה למוסד קולינרי מוכר ואהוב המושך אליו קהל מבקרים נאמן, שמעתי רבות במהלך השנים. אבל בזמן האחרון חברתי הטובה מיכל שוב ביקרה במסעדה, ומאז לא הפסיקה לספר לי על הטעמים המופלאים שעדיין מטיילים לה במעלה החך והזיכרון. ואז גם אני נשברתי.

ברגע שנכנסנו למבנה האותנטי העתיק והיפיפה, לא היה לי מושג למה לא עשיתי את זה קודם. חלל פנימי גדול ומרווח, חצר פנימית מקסימה, מרפסת פסטורלית מוקפת צמחים מטפסים, פינות ישיבה עגולות ומחבקות, בר קלאסי ארוך ולאונג' פרטי, הכול כל כך מזמין. קירות אבן עוטפים מכל עבר, מנורות ורהיטים ייחודיים, נרות על השולחנות. ללא ספק, בין המסעדות הכי רומנטיות ומיוחדות שהייתי בהן. עכשיו רק נראה אם האוכל נותן פייט הולם. "יאללה, שנתחיל"? מיכל חייכה אלי בציפייה, וכבר הייתה לי תחושה שלא אתאכזב.

ארבע ראשונות וחוויה אחת


הלכתי על יין רוזה לה דופין 15', יין קל ומחליק בגרון, עידון צרפתי משובח. מיכל, שיום אחד עוד יקראו לקוקטייל על שמה מרוב הקוקטיילים שהיא מנסה בכל מסעדה, נהנתה מפינק הנסי נהדר, עם קוניאק הנסי VS, תות, אשכוליות ובזיליקום.

שמחנו לגלות תפריט מהודק וידידותי, בלי תיאורים פלצניים ובלי להכביר במילים. בדלאל נותנים למנות, הנעות על קו התפר שבין טעמים ים-תיכוניים מקומיים לטכניקות אירופאיות‏, לדבר בעד עצמן. מהר מאוד הבנו שבדלאל המנות לא רק מדברות, הן גם שרות. שיר הלל לקולינריה במיטבה.

מיכל החליטה שאם סופסוף הגעתי איתה לפה, אנחנו נחלוק הפעם ארבע ראשונות, לא פחות. בהמלצת המלצרית, לקחנו את אחת ממנות הדגל במקום - ארטישוקים צלויים עם ויניגרט עגבניות, צ'ימיצ'ורי, שבבי פרמזן וקרם פרמזן. הארטישוקים הבשרניים והחמצמצים השתלבו נהדר עם מתיקות הרוטב. מנה נפלאה וקלילה. קלאסיקה איטלקית שעוררה בנו געגועים לטוסקנה. עוד בהמלצתה, לקחנו אספרגוס חלוטים על פולנטה, ביצה עלומה וקרם פרמזן. האספרגוס היה נפלא בפני עצמו ונסק עוד יותר לגבהים בשילוב עם הפולנטה הנימוחה. נתנו לביצה העלומה לגלוש באהבה לעבר הפולנטה והתמכרנו לטעמים.

למנות אלו הצטרף כלאחר כבוד נתח קצבים, שהגיע בליווי תפוח אדמה מדורה, פלפל חלפיניו, קרם פרש וציר בקר, והיה לא פחות ממושלם. נתח שייטל, שהגיע במידת עשייה מדויקת בין מדיום למדיום רר. זה מסוג הנתחים שלוקח זמן ללעוס אותם, ואיזה כיף זה שכל לעיסה נמשכת ונמשכת ומותירה בפה טעמים מתארכים ומענגים. המלווים המשובחים על הצלחת רק הוסיפו להנאה.

ואז הגיעה עוד מנת דגל של המסעדה, שמיכל חפרה לי עליה מאז שאכלה אותה. הייתי חייב להבין ממה היא כל כך התפעלה. ביס אחד הספיק לי. וואו. טורטליני פטריות יער ומסקרפונה אגוזי לוז, קציפת כמהין וגבינת עזים. מופת של ביצוע ועידון טעמים. הטורטליני החמימים והנימוחים, טעם הכמהין... בכל ביס נתגלה עוד נדבך של טעם. רמת הדיוק והמורכבות יצרה מנה מבריקה שהיא הנאה צרופה לחך. הרוטב האלוהי פשוט דרש לחם, אז לחם דלאל התגלה כבן לוויה נאמן ושימש לניגוב כל טיפת רוטב. הצלחות שלנו נותרו מבריקות כאילו יצאו ממדיח כלים.

ים-יבשה


עד שהגיעו העיקריות, התרשמנו מהיופי של המקום ומהקהל המגוון שמגיע מכל הארץ. תיירים, משפחות, זוגות בדייט רומנטי במיוחד, בנות שחגגו יומולדת. הסתקרנתי מה משמעות השם "דלאל" וסיפרו לי שיש הרבה פירושים למילה בערבית, כמו שפע, פינוק, סיפוק. לגמרי שם שתפור על המסעדה הזו. ואם כבר פינוק, גיליתי שיש בדלאל עסקיות מאוד משתלמות של שתי ראשונות ב-78 ש"ח, או ראשונה ועיקרית ב-98 ש"ח, שתיהן בליווי לחם דלאל. הבטחנו לעצמנו שננסה את זה בקרוב.

דקות מעטות אחר כך כבר היינו בעיצומה של החוויה. בחרנו בעוד אחת ממנות הדגל במקום - פילה בר ים - דג ממשפחת הלברק, הנחשב לאחד הדגים האיכותיים ביותר. הדג הנפלא, הטרי והעסיסי, בטעמי ים עמוקים, נח על מצע של לינגוויני, פסטה טרייה נהדרת, עם כמהין וקציפת זעפרן שהוסיפה רובד מיוחד של טעם. השילוב של מרכיבי המנה והטיפול הנכון בדג הפך אותה למעדן של ממש.

התענגנו גם על פילה בקר מדהים, שלא נפל מנתחי הבשר הכי טובים שאכלנו במסעדות הבשר הטובות בארץ. יש מסעדות שף שנוטות לפעמים לא להבריק בנתחי הבשר שלהן. לא בדלאל. מידת עשייה מושלמת, צבע מושלם, טעם מושלם. מנה שמוכיחה שהכול מסתכם בחומר גלם משובח וטיפול נכון. בשר כזה תנו לי כל יום!

סיום בטעם של עוד


לסיום לקחנו מילפיי עם גנאש פיסטוק, קרם וניל וסורבה פירות יער מרענן. תחילה טעמנו מכל מרכיב בנפרד והתפעלנו מהטעמים הלא שגרתיים, ואז ערמנו הכול לביס אחד עשיר בטעמים. מנה נהדרת בעלת גוונים מיוחדים וטעם בלתי נשכח. ככה מסיימים ארוחה, שבהחלט תיזכר כאחת החוויות הקולינריות המופלאות ביותר שלנו. לא בכדי המסעדה חוגגת עכשיו עשר שנות פעילות. שאפו גולן גורפינקל. שאפו דלאל. מצוינות במלוא מובן המילה.