מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> תרל"ח פתח תקווה

תרל"ח פתח תקווה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מיד עם הדרינק הראשון הוגשה לנו השקשוקה האגדית של תרל"ח - שקשוקה מושקעת וצבעונית, המוגשת במחבת לוהטת עם לחם טרי לצידה. מעט פיקנטית, מאוד טעימה..." דן תורן חוגג יום הולדת עם חברים בבר הכי ישראלי שיש בפתח תקווה - תרל"ח. היה שמח!

את יומולדת 33 שלי חגגתי קרוב לבית יחד עם כמה חברים טובים, אוכל טוב, מוזיקה טובה ובעיקר הרבה שמחה. אההה, כן... גם אלכוהול היה שם ואפילו לא מעט ממנו. תרל"ח הוותיק עושה את העבודה בכל פעם מחדש. וכך עשה גם הפעם.

תרל"ח - כשרוצים לחגוג באמת


למי שלא זכה לתענוג - נא להכיר - תרל"ח. בר עברי שמח וכשר, הממוקם בלב אזור ההיי-טק של פתח תקווה, בין מרכזי הקניות למגדלי המשרדים. תרל"ח הוא קודם כל בר מוצלח, אחר כך מסעדה מעולה ולבסוף בית תענוגות השומר על כשרות גבוהה כדי לאפשר לשומרי המסורת ליהנות מחיי לילה תוססים מבלי כל חשש טבל, ערלה ושביעית. תרל"ח לא רק מתהדר בשם ציוני, אלא מעוטר גם בשלל תמונות מימיה הראשונים של העיר ביחד עם ריהוט ביתי מזמין וריצוף מיוחד. ה-DJ מנגן מכל טוב הלהיטים העכשוויים, צוות המקום "רוקד" בין השולחנות ודואג שלכולם יהיה שמח, אם במרפסת הפתוחה או במזגן שבפנים - כולם נהנים וזה ברור לגמרי. בתרל"ח הכל משתלב יחדיו לאיזו קפסולת זמן מודרנית שעשויה בטוב טעם.

הערב התחיל על הבר עם כמה צ'ייסרים טובים ושיחה עם גל, מנהל המטבח, שסיפר על התפריט החדש שמושק ממש בימים אלה - "גורמה עממי" אמר גל. אמר וצדק. מעבר למנות שכבר אכלנו מחכות כאן עוד הפתעות גדולות מהמטבח הקטן של התרל"ח.

כבר בהתחלה, רומן שבא לחגוג איתי, סימן לי "בעדינות" שהוא רעב. ובכן, הוא לא נשאר רעב לזמן רב. מיד עם הדרינק הראשון הוגשה לנו השקשוקה האגדית (באמת אגדה!) של תרל"ח - שקשוקה מושקעת וצבעונית, המוגשת במחבת לוהטת עם לחם טרי לצידה. מעט פיקנטית, הרבה טעימה ובעיקר מנה חריגה לתפריטי הבר המוכרים לכולנו. לצידה זכינו לטעום את 'תרלחציל' שהוא חציל באלדי שרוף על פחמים עם הרבה טחינה גולמית - מנה מעולה שחוסלה במהירות שיא; 'יואל משה סלומון' שהיא מנה גאונית של דג כבוש ולחם טרי טרי, עם מעט צלפים ואיולי שום עדין - רק מלכתוב עליה בלוטות הטעם שוב מתחילות לעבוד; מנה קלאסית אך משודרגת של פיש-אנד-צ'יפס; גלילות חציל מוקרמות בתנור במילוי ארבע גבינות ותבליני גינה על מצע של רוטב רוזה - מנה נהדרת ומשביעה מאוד; וגם את הפוקאצ'ה של יעקובי שהיא לא פחות מיצירה קולינרית חוצה גבולות - אתם חייבים לנסות.

עם האוכל צריך לשתות


מדפי הבר של תרל"ח מלאים בבקבוקי אלכוהול משובח ויוצרים מגוון רחב של משקאות העונה על כל דרישה, לצד מיטב בירות מהחבית אשר מוגשות בטמפרטורה הנכונה ובמהירות הבזק. אך אם כל זה לא מספיק, ישנם גם כמה קוקטיילים מרשימים בהם מתהדר תרל"ח - ובצדק. הברמנים, כמעשה אומן, העמידו שורת קוקטיילים מרשימה על הבר - כדאי שתדעו שהקוקטיילים של המקום משתנים על בסיס קבוע ומותאמים לעונה, למצב הרוח ולטרנדים העדכניים ביותר בתחום.

היתה גם עוגה - כך אומרים


תרל"ח הוא מקום אחר. זה לא בר סטנדרטי, זה לא קהל רגיל וזה כמעט כמו לארח את החברים אצלך בסלון. אין ספק שהאווירה הייחודית בתרל"ח מעניקה לו צביון שונה ממרבית הברים בהם אני מבקר. זה מתחיל במטבח שנוגע בכל מנה כאילו היא מוגשת לסועד במסעדת שף יוקרתית, ממשיך עם ברמנים המפנקים את הקהל בכל דרך אפשרית, דרך מלצרים שדואגים לכל שולחן ושולחן וכמובן, איך לא, מגיע לקהל ומאפשר לו להשתחרר באווירה ביתית-מסיבתית וליהנות מכל רגע.

את הערב סיימנו עם עוגת יום הולדת ועליה 33 נרות דולקים ועוד אחד לשנה הבאה... ככה בכל אופן סיפרו לי כי אחרי כמויות האלכוהול שזרמו באותו הערב - היה שלב שממנו כבר איבדתי זיכרון.

ולסיכום חברים, תפנקו את עצמכם בערב תוסס בתרל"ח הפתח תקוואי ותשאירו את הצרות מחוץ לדלת. אם זה לערב עם חברים, עם בן או בת הזוג, לדייט ראשון או אחרון - תרל"ח הוא ללא ספק הבחירה השפויה והנעימה עליה אני ממליץ.