Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אתניקה הרצליה פיתוח

אתניקה הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה מיוחדת ומעניינת, שמשלבת בחן וחוכמה בין השפעות עממיות ברורות לבין יד יצירתית ודמיון. בתוך מופלטה דקיקה (שלא הייתה משוחה בדבש, למי שדאג) נחו להן חתיכות אסאדו עסיסיות, שהיו רכות ומלאות בטעם, יחד עם טחינה נהדרת..." טל יונאי שרייר מגיעה לאתניקה בהרצליה פיתוח ומגלה מסעדה כשרה ואקסקלוסיבית המשדכת בחוכמה בין אוכל איכותי, חומרי גלם בשריים הנבחרים בקפידה ונגיעות חזקות ומדויקות ממטבחים אוריינטליים-מסורתיים

אחד הדברים שיותר קשה למצוא באזור תל אביב והמרכז זו מסעדה כשרה וטעימה. יש משום מה איזו התנשאות קלה על המסעדות האלו, ואם כבר מצאתם מסעדה כשרה לרוב היא תהיה חלבית. מסעדה כשרה, טעימה ובשרית? את זה תצטרכו למצוא עם זכוכית מגדלת, וחבל. חלק ממסעדות הבשר האיכותיות ביותר שיצא לי לאכול בהן היו דווקא כשרות. אחת מהן היא מסעדת אתניקה שבאזור התעשייה השוקק חיים של הרצליה.

אל תתנו לכותרת 'אזור תעשייה' לבלבל אתכם, אין כאן מוסכים ומפעלים אפורים. אזור התעשייה בהרצליה מאכלס בעיקר חברות סטארט-אפ מצליחות, מקומות בילוי טרנדיים ושפע של מסעדות. אתניקה היא אחת מהמסעדות הכשרות היחידות באזור והיא מציעה מטבח ישראלי עכשווי שמשלב בין בשר טוב להשראות מזרחיות שונות.

אתניקה - כאן משחקים עם אוכל


כמו בתפריט, גם העיצוב של אתניקה נע בין המאופק לקליל. אם כמונו התרגלתם למסעדות בשר אפלוליות ואפופות עשן הרי שגם בתחום זה אתניקה היא שינוי מרענן. החלל שלה גדול ומואר, הקירות צבעוניים ומלאי חיים, המלצרים אומנם כולם בתלבושת אחידה ומוקפדת, אבל האווירה הכללית היא משחוררת ושמחה.

את הערב שלנו בחרנו להתחיל עם נקניקיות מקסיקניות, כרובית קריספי (שתי המנות מתפריט המיוחדים) וסלט ישראלי. הכרובית הגיעה לשולחן מלווה באיולי נהדר, חמצמץ וסמיך, והייתה נהדרת. טרייה, קריספית במידה וטעימה להפליא. גם הסלט הישראלי היה פשוט ומוצלח, עם טחינה נהדרת ושפע של ירקות צבעוניים וטעימים. אבל עם כל הכבוד לירקות הטריים ולוויטמינים, ההתמחות האמיתית של אתניקה היא בשר, והנקניקיות המקסיקניות היו דוגמה נהדרת לכך. עשויות מבשר עגל עסיסי, שומני אך לא מדי, הן היו בשרניות ומלאות בטעמים, חריפות במידה וטעימות כל כך.

עיקריות שבין הקלאסי לחדשני


בעיקריות החלטנו להיות הרפתקנים, ולצד סטייק אנגוס הזמנו גם מופלטת אסאדו שנשמעה מעניינת. הסטייק עצמו היה עשוי כהלכה, במידת צלייה מושלמת, והוגש עם רוטב צ'ימיצ'ורי נהדר שהפך כל ביס לחגיגה. הוכחה ניצחת לזה שלא צריך חמאה בכדי ליהנות מבשר טוב. ההפתעה של הערב הייתה ללא ספק מופלטת האסאדו. אם בנקניקיות המקסיקניות ובסטייק האנגוס הוכיחה אתניקה שהיא שולטת היטב במנות הסטרייטיות, והיא מצליחה להפיק מנות פשוטות לכאורה אבל מלאות בטעמים ועומק, הרי שמופלטת האסאדו הוכיחה את ההיפך. מנה מיוחדת ומעניינת, שמשלבת בחן וחוכמה בין השפעות עממיות ברורות לבין יד יצירתית ודמיון. בתוך מופלטה דקיקה (שלא הייתה משוחה בדבש, למי שדאג) נחו להן חתיכות אסאדו עסיסיות, שהיו רכות ומלאות בטעם, יחד עם טחינה נהדרת וסלט עגבניות עם לימון כבוש שהוסיפו למנה חמצמצות רעננה ומאוזנת. התענגנו על כל ביס! לצד העיקריות הזמנו גם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה בסגנון הום פרייז, שהיו טעימים מאוד, אבל ללא ספק העיקר באתניקה זה הבשר, ואותו הם עושים נהדר.

הנאה מכל ביס


אחת מנקודות התורפה של מסעדות כשרות בשריות הם הקינוחים. קינוחי פרווה הם לרוב מן ערבוב לא ברור של אילוצים, פשרה לא חיננית בין הצורך להציע משהו מתוק לבין תכתיבי הכשרות. אבל גם בתחום הזה כבר התקדמנו עשרות שנות אור מגלידות הפרווה עם טעם הלוואי וסופלה השוקולד הצמיגי, ואתניקה מציעה תפריט קינוחים עשיר ומאוד מפתה. אנחנו בחרנו בפצצת אוריאו, כי תמיד טוב לבחור קינוח עם 'אוריאו' והוא אכן לא איכזב. על קוביות בראוניז לחות ומלאות שוקולד נח קרם עוגיות אוריאו עשיר, עם נגיעות של רוטב שוקולד מריר חם ועוגיות אוריאו מפוררות. תענוג אמיתי, מתוק ומשמח שחתם ערב מפתיע וטעים.

כיף לגלות ולהכיר מקום כמו אתניקה, שמצליח לייצר מטבח כשר, שמח ועדכני ושיודע לעבוד עם המגבלות שהוא שם על עצמו, ומצליח להפתיע בכל ביס. אנחנו בטוח נחזור לשם, וגם אם אתם לא נמנים מקהל שומר הכשרות, אתניקה בהחלט שווה ביקור.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש