מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אל דנטה ירושלים

אל דנטה ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הספגטי היה עשוי אל-דנטה או על השן בתרגום מאיטלקית, בדיוק כמו שצריך וקציצת הדג האוורירית עם רוטב עגבניות מתובל השתדכה ועטפה את הפסטה בצורה מושלמת. מנה מאוד ים תיכונית באופי. אהבתי אותה במיוחד..." יונתן שטרנברג מגיע לאל דנטה ירושלים. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!

כל אחד שמבקר באיטליה חולם למצוא טרטוריה קטנה, משפחתית ורומנטית שם יוכל לאכול אוכל מקומי ואותנטי. בכל כפר, עיירה או עיר בה ביקרתי בארץ המגף, תמיד העדפתי לחפש את המסעדות המקומיות, הקטנות יותר ולאו דווקא את אלו המפורסמות או המעוטרות בשלל כוכבים. כמו בכל מקום, גם באיטליה אפשר "ליפול" על מסעדות בינוניות מאוד אבל כשמוצאים אחת מצוינת, זו חוייה קולינרית שלא שוכחים.

אל דנטה – מאז 1998


עברו לפחות שש או שבע שנים מאז ביקרתי במסעדת אל דנטה בירושלים ויחד עם מסעדת טופולינו שלצערי בינתיים עזבה לתל אביב, אלו היו המסעדות האיטלקיות האהובות עלי בירושלים. למי שלא מכיר או שמע מדובר במוסד קולינרי איטלקי מהוותיקים בעיר. אל דנטה הוקמה ב-1998 ועדין שוכנת באותו מקום, במבנה אבן ירושלמי טיפוסי בשכונת רחביה. לא פשוט לשרוד עשרים שנה בענף המסעדנות בארץ והאתגר אפילו גדול יותר כשמדובר במסעדה הממוקמת בירושלים, אך ההשקעה בחומרי הגלם, הכנת אוכל איטלקי טעים ואוירה אינטימית וחמימה מייחדים את המקום, ולאורך השנים אל דנטה בנתה לעצמה מוניטין וקהל לקוחות מגוון שממשיך לחזור פעם אחר פעם.

סיציליה פוגשת את רחביה


התפריט של אל דנטה מציג מגוון מנות איטלקיות קלאסיות, פיצות, פסטות, סלטים ודגים לצד מנות ספיישל מתחלפות לפי ההיצע של השוק או עונת השנה. התחלנו את הארוחה עם פלטת אנטיפסטי ופוקצ'ה פריכה וריחנית. סלק, חציל, פלפלים בשלל צבעים וזוקיני מתובלים בשמן זית, עשבי תבלין וקונפי שום – שילוב מצוין של צבעים, מרקמים וטעמים.

מנה נוספת שמשחקת יפה עם מרקמים הייתה ארנצ'יני, כדורי ריזוטו ממולאים ומטוגנים עד פריכות. הארנצ'יני באל דנטה היה עשוי בצורה מושלמת, ריזוטו זעפרן על בסיס אורז ארבוריו ומילוי של גבינה, קצת עגבניות מיובשות ופסטו. בקלות הייתי יכול לאכול חמישה או שישה כדורים כאלו. מעין קובה אורז או קובה נבלוסייה של האיטלקים. הארנצ'יני הינה מנה איטלקית קלאסית לה וריאציות רבות שמשתנות קצת מאזור לאזור. רוב האיטלקים איתם דיברתי אמרו שהארנצ'יני הומצא בסיציליה, בדרום המדינה, אבל כמובן שזה שאמא שלהם מכינה הוא הטעים ביותר.

טעמנו גם סלט מרענן של אנדיב, נקטרינות, אגוזי מלך וגבינה חריפה, שילוב קלאסי בו כל אחד מהמרכיבים מייצר ניגוד ומדגיש האחד את הטעמים של השני. תפריט היין של אל דנטה מצומצם אך ממוקד ומציע אופציות טובות ומתומחרות בצורה הוגנת. את הראשונות ליוינו עם כוס פומה בלאן של יקב דלתון וגוורץ חצי יבש של יקב לוריא.

אינטימי ומדויק


המסעדה התמלאה בינתיים ולמרות שיום ראשון ידוע כיום חלש יחסית בענף, היה יפה לראות משפחות תיירים דוברי אנגלית וצרפתית, זוגות ירושלמים שיצאו לבילוי רומנטי וקבוצת חברות שלא נפגשו תקופה ארוכה והשיקו כוסות מספר פעמים במהלך הארוחה. סך הכל יש באל דנטה 10 או 12 שולחנות בגדלים שונים אז מומלץ בחום להזמין מקום.

בעיקריות טעמנו "ספגטי וקציצות" מאגף הספיישלים בתפריט. כמסעדה חלבית כשרה, הקציצה הייתה קציצת דג ולא בשר כמובן. הספגטי היה עשוי אל-דנטה או על השן בתרגום מאיטלקית, בדיוק כמו שצריך וקציצת הדג האוורירית עם רוטב עגבניות מתובל השתדכה ועטפה את הפסטה בצורה מושלמת. מנה מאוד ים תיכונית באופי. אהבתי אותה במיוחד. הזמנו גם פיצה ביתית עם רוטב עגבניות, מוצרלה זיתים שחורים וארטישוק - פיצה טובה וטעימה מאוד לחך.

שוב עשינו את הטעות של אכילה מופרזת בתחילת הארוחה ובקושי נשאר מקום לקינוח אך כמובן שלא יכולתי לאכזב את הגברת. פונדט שוקולד חם ועשיר, אספרסו קצר ותה עם נענע היוו סיום מצוין לערב רומנטי בניחוח איטלקי. לא בכדי אל דנטה פעילה כבר עשרים שנה והאמת, עם האיכות והאווירה שחווינו, אין שום סיבה שלא תמשיך לעשרים שנה נוספות. בון אפטיטו!