גליאנו פירנצה בגליל

NG תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על מגש אבן שחור הוגשו חמש גלילות קרפצ'יו מבשר משובח כשבתוכן מקבץ רענן של עלי ארוגולה ירוקים מבהיקים החובקים פרמזן ארומטי. המגש עוטר בנגיעות בלסמי ושמן זית..." דן תורן נשלח להתענג מהבשרים המוצעים במסעדת NG בנווה צדק תל אביב, והוא מצידו, לא יכל היה לזוז אחרי. מי מצטרף לארוחה כזו?

בסמטאותיה הקטנות והציוריות של נווה צדק תוכלו למצוא לא מעט קסם, החל מחנויות בוטיק קטנטנות ועד לכמה אבני יסוד בהיסטוריה של תל אביב וארץ ישראל. את הסיור האחרון שלנו בשכונה העתיקה והמרתקת סיימנו, תמר ואני, במסעדת NG הוותיקה השוכנת בתוך בניין קסום המשרה ניחוח אירופאי קלאסי. כבר כמעט עשור וחצי שהמטבח של ה-NG מפליא ביכולותיו ונדמה כאילו הנתחים המתיישנים רק ממתינים לתורם על רשת הגריל הגדולה. המסעדה, שחרטה על דגלה את סמל הטי-בון בגאווה גדולה, מתמידה בעשיה המבורכת ומקפידה על איכות הבשרים המוגשים בה, על מקצועיות הצוות וכמובן על תפריט מדויק ומעורר תיאבון.

משנסים מותניים ויוצאים לדרך

בביקור הזה, אליו הצטרפה תמר חברתי, הופתעתי לטובה מכמה שינויים וחידושים שנעשו במקום, עד כדי כך שאפילו תמר, שלא אוכלת כל דבר, סיימה את הארוחה כשהיא מלאה עד אפס מקום ומדושנת עונג להפליא. אבירם, מנהל המסעדה, ליווה אותנו בארוחה הקרניבורית שכללה גם יינות מובחרים ובירות בוטיק. התוצאות היו כבדות מנשוא... אז פשוט לקחנו מונית בסוף. כבר במנות הראשונות היה ברור שנצטרך לעבוד קשה כדי לסיים הכל מהצלחת. מנת פרחי קרפצ'יו בקר היא מנה מרשימה ביופייה ועוד יותר בטעמה. על מגש אבן שחור הוגשו חמש גלילות קרפצ'יו מבשר משובח כשבתוכן מקבץ רענן של עלי ארוגולה ירוקים מבהיקים החובקים פרמזן ארומטי. המגש עוטר בנגיעות בלסמי ושמן זית והמנה כולה היא אינטרפרטציה מרשימה ומפתיעה למנה קלאסית רגילה. לצד הקרפצ'יו הוגש רוסטביף חם מנתח מיושן היטב, עם חרדל נושך ותוקפני וסלט ארטישוק א-לה רומנה. גם המנה הזו זכורה לי לטובה כיוון שהאיזון בין הבשר החם לבין הסלט הקר ניכר ומעורר פליאה. גם השילוב בין טעמי הבשר והחרדל לבין רעננות סלט הארטישוק עושה כיף בפה ובלב, כך שאפשר להכריז על פרק המנות הראשונות כהצלחה כבירה. עוד אנחנו נחים מהלעיסות של הראשונות, שרון, המלצרית החייכנית שלנו, מגיעה לשולחן ועמה בקבוק יין ושתי כוסות - טעימה קטנה ואיכותית שעושה פלאים. גם התחום זה, כמו בבשר ובשאר המנות, הושקעה מחשבה רבה והיינות המוצעים במסעדה מכסים קשת רחבה של זנים, טעמים ומחירים כך שכל סועד ימצא את מבוקשו.

בשר, בשר ועוד פעם בשר

בין כוס לכוס למעט סיפורים על המסעדה ונווה צדק, התפתח שוב הרעב והכרזנו רשמית על יציאה למערכה נוספת - המנות העיקריות. אני, הידוע כגרגרן, הרגשתי חופשי לבקש "נתח גדול". ובכן, הנתח היה גדול בהחלט - כמעט 400 גרם של אנטרקוט על העצם משופרא דשופרא, מיושן לתפארת מדינת ישראל וצלוי מדיום לדיוק מופתי. הנתח הוגש במחבת לוהטת, שעוד מרחוק נשמע רחש הטסססס... ומהביל ניחוחות גריל פחמים, נחתך לרצועות עבות והביא עמו לשולחן אושר עילאי. תמר זכתה אף היא בנתח חסר תקדים כשהזמינה את מנת הפילה, עוד אחת מההתמחויות של המסעדה - 200 גרם של פילה מיותם על צלחת שחורה וגדולה. בלי מניירות, בלי גינוני כבוד ובלי פור-פליי. כאילו הנתח בעצמו יודע שהוא הטוב שבטובים והוא לא צריך פמליה של ירקות או רטבים שיתלוו אליו. עוד יין ועוד קוקטייל, עוד סיפור ועוד שיחה - האווירה במסעדה פשוט קסומה ומרגיעה. המסעדה מעוצבת בקלילות, הכיסאות נוחים והחלל הגדול מכיל את הצלילים היטב. מארוחות רומנטיות ועד לקבוצות קרניבורים, ניתן לראות שם הכל. סיימנו את החגיגה הפרטית שלנו ונפרדנו לשלום מהצוות החביב, ומכיוון שלא יכולנו לזוז, הזמנו מונית שתיקח אותנו היישר הביתה. מסעדת NG, קסם של מסעדה, בקסם של שכונה והכל עושה טוב על הלב. תזכרו להזמין מקומות מראש וכמובן - לבוא מאוד רעבים.
במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלאירועים מרגשים בתל אביב, עד 120 איש. כשר. מסעדת ראצ'ה