Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לינק מבשרת ציון

לינק מבשרת ציון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפילה היה עשוי בצורה מושלמת, צריבה טובה מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. מנה פשוטה לכאורה אבל כשמדייקים ומשקיעים בחומרי הגלם, לא צריך יותר מזה...." יונתן שטרנברג תמיד נהנה לחזור ללינק מבשרת ציון, ביסטרו המציע מנות יצירתיות בהתאם לעונות השנה לצד תפריט אלכוהול עשיר. מי מצטרף לדרינק?

כשאני חושב על הקסטל, המחשבות הראשונות שעולות בראשי הם זיכרונות מטיול שעשינו בצבא כחלק מ"תרבות יום א'" באזור ירושלים למצודת הקסטל שם סיפרו לנו סיפורי גבורה על שיחרור הדרך לירושלים ועל החשיבות ההיסטורית והאסטרטגית של המקום מימי הרומאים ועד לשנת 1948. לצערי, גם את ארוחת הצהרים של אותו היום אני זוכר, אך לא לחיוב. סנדוויצ'ים עם טונה, חביתה או גבינה צהובה, רטובים מדי מעגבניה ומלפפון; ומהטעם והמרקם ניכר היה שהם חיכו לנו באוטובוס מאז שעות הבוקר המוקדמות. הרבה שנים עברו מאז וכבר עברתי מספיק "חוויות קולינריות מתקנות" אבל איכשהו אני עדין זוכר את אותו היום כאילו זה היה אתמול. עד כאן למורשת קרב.

ביסטרו שכונתי-אורבני


זו אינה הפעם הראשונה בה ביקרתי בלינק קסטל אך בביקורים הקודמים התמקדתי בעיקר בבירות ונשנושים ולא באמת יצא לי לטעום ולדגום מהאוכל. לינק קסטל למי שתוהה אם יש קשר למוסד הירושלמי הותיק, נפתחה לפני כשבע שנים כמסעדת אחות של לינק מרחוב המעלות. המסעדה עברה מספר גלגולים אך עדין ניתן למצוא בתפריט מנות מיתולוגיות כמו ה"קציצות של לאה", "שניצל עוף אגדי" או "המבורגר לינק" שנחשב כאחד הטובים בעיר. בזמן שהתלבטנו בין המנות מהתפריט לספיישלים עליהם סיפרה לנו המלצרית, טעמנו קוקטייל חמצמץ וקייצי על בסיס וודקה שהיה יופי של דרך להתחיל את הערב. לא יודע אם זה עניין של גיל או הטמפרטורות שמתחילות לעלות בשבועות האחרונים אבל בזמן האחרון, אני מוצא את עצמי שותה יותר ויותר קוקטיילים, גם בבית וגם במסעדות. על בסיס ג'ין, וודקה, אניס או טקילה – כל עוד זה לא מתוק מדי, מאוזן וקר מאוד, אני בעד. בלינק קסטל יש מבחר קוקטיילים נחמד מאוד ובכלל, מדובר במקום ורסיטלי שמשנה את פניו ככל שחולפות השעות. ממסעדת ביסטרו שכונתית בשעות הצהרים (ימים שישי ושבת) או הערב המוקדמות, דרך בר-מסעדה עם מוזיקה טובה ואוירה חמימה בשעות המאוחרות יותר. מומלץ להזמין מקום מראש.

לינק - הרבה יותר מבר


התחלנו את הארוחה עם סלט ירוק-רוקפור. סלט עשיר המכיל חסה, רוקט, תפוח, גזר וגבינה כחולה בסגנון רוקפור כמובן עם זילוף נדיב של ויניגרט מדויק וטעים. אני מאוד אוהב שילובים של פירות עם גבינה כחולה. שילוב קלאסי בו טעמי המתוק-חריף מחמיאים ומאזנים אחד את השני. בסלט של הלינק יש גם משחק נחמד של מרקמים והגזר והתפוח מוסיפים פריכות נעימה. יופי של סלט. בין לבין נשנשנו גם סלט חצילים שמוגש למרכז השולחן לצד לחם הבית.

בעיקריות החלטנו לעלות מדרגה ולהזמין מנה אחת מהים ואחת מהיבשה. פילה בקר עם אספרגוס לגברת ושרימפס ביין לבן-שום-וג'ינג'ר בשבילי. כמובן שחלקנו את המנות ושתיהן היו טובות מאוד ונדיבות. הפילה היה עשוי בצורה מושלמת, צריבה טובה מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. מנה פשוטה לכאורה אבל כשמדייקים ומשקיעים בחומרי הגלם, לא צריך יותר מזה. השרימפס גם היו טובים ושילוב של הרבה גינג'ר ושום ברוטב, הקפיצו את המנה ונתנו לה גוון אסייתי מעניין. טיפ קטן - אם לא נשאר לכם לחם על השולחן, תבקשו עוד פרוסה מהמלצרית ותנגבו את הרוטב.

קינחנו באפוגטו שהוא המצאה גאונית מהמטבח האיטלקי, שוט אספרסו עם כדור גלידה וניל. מתחילים עם הגלידה ואם לא אוכלים אותה מהר מדי, בשלב מסוים כשהיא נמסה עוברים לשתיית הקפה המתובל בוניל. טעים ומרענן.

סוף דבר


לא משנה אם מדובר במפגש במשפחתי, פגישה עם חברים סביב בירה ונשנושים, ארוחה עם הסבתא או דייט רומנטי. לינק קסטל היא בחירה נהדרת עם אוכל טעים, תפריט אלכוהול מגוון ומתומחר בצורה שפויה ולא פחות חשוב, אוירה חמימה וטובה שמייחדים את המקום.