Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מדזו הרצליה פיתוח

מדזו הרצליה פיתוח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בימים אלו עושים כאן הרצה למנה המיועדת לקרניבורים מתקדמים – סטייק טי-בון במשקל 450 גרם. הטי-בון הוא נתח על העצם שמשלב שני סוגי בשר, כל אחד ומרקמו האופייני. בצד אחד הפילה הרך יותר, ומהצד השני הסינטה, יותר מוצקה ובשרנית..." שפרה צח מצאה את המקום שמציע את הארוחה הכי ישראלית שיש - מדזו הרצליה פיתוח

יום העצמאות שחלף לא מכבר הביא איתו, כרגיל, עיסוק מוגבר בנושא "מהו ישראלי" בתחומים שונים: מה זאת ספרות ישראלית, קולנוע ישראל או אופנה ישראלית. הרשו לי להרים את תרומתי הצנועה, אם גם באיחור קל – מהי מסעדה ישראלית. ובעצם, למה לדבר הרבה אם אפשר להדגים. למשל "מדזו" שאליה הגענו השבוע.

ישראלי זה ים? מדזו יושבת ממש על המרינה של הרצליה, עם חלונות גדולים שמשקיפים אל הים ורחבת עץ חיצונית שאו-טו-טו יהיה נעים לשבת בה בלילות הקיץ החמים. ישראלי זה אווירה חברית ולא מכופתרת? במדזו פשוט גורמים לכם להרגיש בבית, בעיקר כשריצ'רד, בעל המקום, לא מפסיק להסתובב בין השולחנות ולוודא שכולם נהנים. ישראלי זה לאכול טוב בלי חכמות? התפריט מכוון בדיוק לשם: בשרים על הגריל, דגים ופירות ים, פסטות וסלטים, במנות נדיבות וטעימות. כל אחד ימצא כאן את מה שהוא אוהב. ונראה שהמיקס הזה, המקומי כל-כך, הוא גם מה שקוסם לתיירים, כי בערב הגיענו התערבבו בחלל האוויר האנגלית של קבוצת נוצרים אוהבי ישראל, הצרפתית של השולחן מימין והרוסית של השולחן משמאל. לאחרונה גם נפתחו במקום שני חדרים פרטיים אלגנטיים, המיועדים לאירועים קטנים של עשרה עד 25 אנשים.

מה שכולם אוהבים


בין תנודות הגלים והתנודות העסקיות של אזור המרינה, "מדזו" היא אי של יציבות כבר 17 שנה. מי שאכלו כאן בתור ילדים מביאים איתם עכשיו את הדור הבא. ומה הישראלים אוהבים לאכול? השניצלים הם להיט, מספר לנו ריצ'רד, וההמבורגר במשקל 270 גרם, עשוי מאנטרקוט טרי קצוץ, יכול בשקט להיכנס לעשיריה הפותחת. וגם הסטייקים כמובן, שאליהם עוד נגיע בהמשך. מבין הראשונות, המנות שהולכות הכי חזק הן הטרין כבד עוף והקרפצ'ו, אז אנחנו מחליטים לזרום עם חוכמת ההמונים ומזמינים אותן. שתי המנות מצדיקות את הפופולאריות שלהן. הקרפצ'ו קליל וכיפי, והולך מצויין עם הפוקצ'ה החמימה, המבהיקה משמן זית. הטרין, שתי פרוסות נדיבות עשויות במרקם כפרי דחוס, מקבל טוויסט מתקתק בזכות קונפי תאנים שמעטר אותו ומעשיר את טעמו.

סטייק למתקדמים ודג מפתיע


עיקר גאוותה של מדזו היא על הבשרים שלה, ובעיקר על האנטרקוט מבשר אנגוס, הידוע כזן מובחר של בקר. ומכיוון שזו אחת המנות הבשריות המבוקשות במקום, נתפרה סביבה ארוחה שלמה, הכוללת מנה ראשונה, סטייק אנגוס עם רוטב לבחירה, תוספת וקינוח ב-169 ש"ח בלבד. ואם זה לא מספיק, בימים אלו עושים כאן הרצה למנה המיועדת לקרניבורים מתקדמים – סטייק טי-בון במשקל 450 גרם. הטי-בון הוא נתח על העצם שמשלב שני סוגי בשר, כל אחד ומרקמו האופייני. בצד אחד הפילה הרך יותר, ומהצד השני הסינטה, יותר מוצקה ובשרנית. והנה הוא מגיע, שחום ומלכותי, על מגש ברזל לוהט, עם רוטב צ'ימיצ'ורי עוקצני ליד. הכללים אמנם אומרים שעדיף להתחיל עם צד הסינטה לפני שיתקרר, אבל לנו יש העדפות משלנו, ואלו אומרות – את החלק שאוהבים יותר משאירים לסוף. אנחנו מתמסרים לטעמים, ולא מוותרים כמובן על הבשר שצמוד לעצם, שהוא הכי טעים. אבל את ההפתעה האמיתית מספק הדג – מנה שלא הייתם מצפים למצוא ברמה כזאת במסעדה שעיקר ההתמחות שלה בבשרים. על ריבוע חרסינה לבן נחו להם שני פילטים של לברק, בהכנה מדוייקת ותיבול מינימליסטי, שמוציאים ממנו את המיטב. מנה כזאת לא הייתה מביישת גם את מסעדות הדגים השכנות!

טירמיסו ומוס שוקולד. הכי ישראלי שיש


הסקירה על אוכל ישראלי לא יכולה להסתיים בלי להתייחס לקינוח. נדמה לי שאם היינו עושים משאל בקרב הישראלים מהו הקינוח האהוב עליהם, טירמיסו ומוס שוקולד היו מתחרים על המקום הראשון. אמנם האחד מולדתו באיטליה והשני בצרפת, אך הם הפכו זה מכבר לחלק מהקולינריה המקומית. במדזו מגישים את הגרסאות הקלאסיות שלהם, בלי התחכמויות מיותרות, האחד לבן בטעמי וניל-קפה עדינים, והשני שוקולדי-מרוכז במתיקות מתונה, בדיוק כמו שאני אוהבת.

אז אם תשאלו אותי מה זאת ארוחה ישראלית בעיני, "מדזו" זו התשובה.