מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לחם בשר ירושלים

לחם בשר ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הסטייק היה מוצלח, מעט חרוך מבחוץ ואדום ועסיסי מבפנים והגיע בהגשה מינימליסטית עם בצל ועגבניה צלויים, מלח-פלפל לבזיקה וצלוחית של רוטב צ'ימיצ'ורי בצד, וזה כל מה שצריך..." יונתן שטרנברג מגלה את הקסם של לחם בשר ירושלים: מיקום המחבר בין ישן-חדש, עיצוב מוקפד ומרהיב, מנות המשדכות בין בשר ולחם וכשרות מהודרת

שיעור היסטוריה קצר לפני שנגע בקולינריה: בסוף המאה ה-19 עם היציאה מהחומות והתפתחותה של ירושלים פרנסי העיר ונדבנים מחוץ לארץ התחילו לבחון אפשרויות של הקמת קו רכבת שיחבר בין ירושלים ליפו וערים אחרות. אחרי מספר ניסיונות ויוזמות הרכבת הראשונה מיפו לירושלים יצאה לדרך בספטמבר 1892 ובמשך השנים, התחנה שבין רחובות דרך בית לחם לדרך חברון הייתה מרכז תחבורה עיקרי בעיר. עם השנים הרכבת הפכה פחות רלוונטית ולבסוף נסגרה התחנה ועמדה ריקה. מאז שופצה ונפתחה מחדש בשנת 2013, הפך מתחם התחנה הראשונה בירושלים לאחת מאופציות הבילוי הטובות בעיר. כמה מסעדות נחמדות, בית קפה, גלידריה, חנויות, אירועי תרבות וקולינריה וגם ג'ימבורי ומתקנים למי שרוצה להגיע עם הילדים. לא פחות חשוב הוא שפע החניה כחול-לבן שניתן למצוא בצמוד למתחם עובדה שהופכת את התחנה הראשונה לנגישה יותר.

מנת הדגל של לחם בשר


לחם בשר הינה מסעדה כשרה למהדרין השוכנת בלב המתחם ומשם המקום, קל להסיק מה הפוקוס של המסעדה. תפריט ממוקד הכולל מגוון נתחים של בשר בקר בצליה או בישול, מנות לחם שנאפות בטאבון הגדול, דגים, סלטים ומנות ספיישל משתנות. החלל מרשים וגדול, עם תקרות תעשייתיות גבוהות, דק עץ רחב, בר ומספר חללי ישיבה, כאשר החלל המרכזי משקיף על הטאבון והחלל השני יכול לשמש לאירועים או ארוחות פרטיות. הכשרות המהודרת מושכת מגוון רחב של סועדים מזרמים שונים ובעוד לצידנו ישבה משפחה חרדית אמריקאית שעשתה עליה, שמעתי מאחורי שיחות בצרפתית וזוג דתי-ירושלמי שהגיעו לחגוג יום הולדת.

לאחר המלצת המלצרית בחרנו להתחיל בלחמעג'ון, "זו סוג של מנת הדגל" היא אמרה. שילוב של לחם ובשר. אני מאוד אוהב לחמעג'ון ובנסיעותיי הרבות לאיסטנבול כבר למדתי למצוא את המקומות הספציפיים שמצליחים להביא את המאפה הפשוט לכדי שלמות. הגרסה של לחם בשר מאוד שונה מהמקור. מאפה בשר סגור בצורת חצי סהר במילוי בשר טלה שנאפה בטאבון ומוגש לצד טחינה חמצמצה. יותר דומה לסמבוסק או קלצונה איטלקית אבל בסך הכל מדובר במנה נדיבה וטעימה מאוד ובקלות יכולה להספיק כמנה ראשונה לזוג. תיבול טוב ולא אגרסיבי מדי ובצק חם וטרי, לא צריך יותר מזה. טבילה בשמן זית ועוד ניגוב מהטחינה, המנה חוסלה לפני שהספיקה להתקרר.

וגר סטייק עם קינואה


לצד הלחמעג'ון קיבלנו גם סלט רענן של קינואה אדומה אורגנית, סלק, חמוציות, אגוזי לוז ועשבי תיבול שהיה מוצלח מאוד. תיבול טוב, חמצמץ ושילוב מרקמים טוב שידרגו את הסלט הצבעוני. דגמנו גם סביצ'ה מוסר ים בכבישת רוטב אסייתי, לצד פלפל שאטה, סלרי וצנונית. נתחי המוסר שהרכיבו את המנה הושרו קלות ברוטב מה שיצר מנה מעניינת המתאימה לחובבי שילובים לא שגרתיים.

המומחיות של לחם בשר היא בסטייקים ולכן לא כדאי לוותר עליהם, כך שבעיקריות הזמנו סטייק אנטריקוט וסלט וגם כאן מדובר במנות נדיבות. הסטייק היה מוצלח, מעט חרוך מבחוץ ואדום ועסיסי מבפנים והגיע בהגשה מינימליסטית עם בצל ועגבניה צלויים, מלח-פלפל לבזיקה וצלוחית של רוטב צ'ימיצ'ורי בצד, וזה כל מה שצריך. גם הצ'יפס שהזמנו לצד הסטייק היה טוב ופריך.

לחם בשר מציעה גם מגוון קינוחים, פרווה כמובן. הזוג מאחורינו, אלו מהיום הולדת התענגו על הסופלה שוקולד הביתי. אנחנו ויתרנו ובחרנו לסיים בתה עם נענע ואספרסו קצר וחזק. למי שמחפש מסעדה בשרית כשרה למהדרין או מקום לחגוג אירוע משפחתי קטן, תבדקו עם לחם בשר בירושלים. חניה יש בשפע.