מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> פיאצה רוסטיקו תל אביב

פיאצה רוסטיקו תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה דניס צרוב עם ירק עונתי ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני ועירית קצוצה. נתחי הדג היו עדינים בטעמם וספגו את רוטב הלימון הרענן. זוהי מנה קלילה וקיצית עד מאוד שהוגשה לצד פסטה טרייה מופלאה..." כרמית אופק מגיעה לפיאצה רוסטיקו שבמתחם שרונה תל אביב ומתמוגגת מחוויה איטלקית צבעונית, טעימה, סוחפת ומלאת ניחוחות

חגיגות יום ההולדת של חברתי, שהיא לי כאחות, הגיעו גם הגיעו ולכן ביקשתי ממנה שתצטרף אליי לחוויה איטלקית במסעדת פיאצה רוסטיקו במתחם שרונה. חברתי שמשפחתה עבדה וגרה בארץ המגף, שמחה מאוד, שכן, ברבות השנים, מטעמים מהמטבח האיטלקי היו בהחלט נוכחים בחייה עד היום. בחרנו לשבת בחוץ והרגשתי שאני גם בתל אביב אבל גם באיטליה, העיצוב של המקום והשירות האדיב של המארחים בהחלט תורמים רבות לאווירה המיוחדת.

רומא פינת שרונה


פיאצה רוסטיקו היא האחות השלישית והצעירה לבית רוסטיקו והתפריט שלה שונה מאחיותיה מדיזנגוף ומבזל. בלב המסעדה שוכנת הפיאצה - גינה חיצונית, ירוקה ופסטורלית בה פזורים מקומות ישיבה, אדניות פרחים ותאורה נעימה. מוצאת חן בעיני העובדה, כי על השולחן כבר מונח כבדרך קבע, שמן זית ועציץ טרי של אורגנו, אלו מבחינתי היוו רמז לבאות.

התחלנו את הערב עם יין קסום מדרום אפריקה פינו-פס המורכב מ-80% פינוטאז' ו-20% ענבי שירז. היין ניחן בטעמים פירותיים של דובדבן ומוקה. ראשונה הגיעה אל שולחננו פוקצ'ת הבית - פוקצ'ה טרייה עם שמן זית ואורגנו, אין ספק כי היא היתה פוקצ'ה חמה ופריכה שנאפתה במקום. במילה אחת, תענוג והערב רק התחיל. המשכנו למנת פתיח מפנקת לא פחות מגזרת האנטיפסטי בתפריט, מנת הארטישוק "אלה רומנה" - ארטישוקים מרומא ועגבניות שרי צרובות על פולנטה רכה עם נגיעות כמהין. החמצמצות של הארטישוק השתלבה בצורה הרמונית עם הנימוחות של הפולנטה העשירה. העגבניות שרי נתנו מבחינתי טוויסט למנה.

הישיבה מתחת לכיפת השמיים היתה כיפית עד מאוד, וכדאי שתדעו כי ניתן גם לשבת במרפסת המקסימה בשולחן בר הפונה למתחם שרונה, אהבתי במיוחד את המבנה של המקום, שיש בו משהו של פעם. בחרנו להמשיך לסעוד וליהנות משני סוגי פיצות, האחת פיצה טבעונית שהתהדרה בארטישוק, זיתי קלמטה ובצל על מצע עגבניות. הפיצה היא הפתרון האולטימטיבי לטבעונים שבינינו. פיצה נוספת שהונחה על שולחננו היתה פיצת פטריות וארבע גבינות - פיצה לבנה עם פטריות שמפניון וארבע סוגי גבינות שונים. אלו היו ריבועי בצק לוהטים ופריכים, המיקס של הגבינות שחבר לפטריות היה מעולה. בפיאצה רוסטיקו הפיצה ייחודית בנוסח הפיצריות של חמאת סלייס מרובע של בצק דק ומתפצח, בקיצור שלמות זו המילה.

פיאצה רוסטיקו - שתי ציפורים במכה אחת


במקום לא נחים לרגע ולכן התפנקנו גם במנת דניס בקרם לימון, פילה דניס צרוב עם ירק עונתי ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני ועירית קצוצה. נתחי הדג היו עדינים בטעמם וספגו את רוטב הלימון הרענן. זוהי מנה קלילה וקיצית עד מאוד שהוגשה לצד פסטה טרייה מופלאה. מי מכם המעוניין לתפוס שתי ציפורים במכה אחת, הרי שזו המנה בשבילכם, מנה שהיא משובחת.

לא יכולנו לוותר על גזרת הסלטים, הטומנת בחובה כמה הפתעות לסועד האנין, כוונתי היא לסלט פיאצה שמשדך בין סלט עלים ברוטב חרדל ודבש עם סלקים, גבינת צאן ושקדים קלויים. הסלט היה סוג של אתנחתא מרעננת. קרעי החסה הטרייה והפריכה השתלבו היטב עם עלי הרוקט, יחדיו הם התמזגו עם פלחי הסלק המקורמלים ועם ויניגרט ובלסמי.

טרם שהגיע הקינוח אשר חתם את החוויה הנהדרת שלנו, הספקנו עוד להתרווח על הכיסא וללגום מקוקטייל 'אפל מוחיטו' - קוקטייל תפוחים מרענן ומבעבע קלות, על בסיס סטולי תפוחים, סאוור ונענע. ואז הגיע הפרופיטרול - פחזניה במילוי קצפת שוקולד וגלידה וניל עם גנאש שוקולד – בייליס. הקינוח המשובח הזה חתם את הערב שלנו בחן רב, ולא רק, שכן, לצד הפרופיטרול הוגש לנו גם סורבה תות, קריר וקליל, בדיוק מה שהיינו צריכות לסיום הארוחה.

פסטיבל אל פומודורו


ממש ממש בקרוב, יתקיים בפיאצה רוסטיקו פסטיבל "אל פומודורו", בין התאריכים ה-8-12.5.17 ובו יתארח השף קרלו קאסוני, ויחד איתו יצרו בפיאצה רוסטיקו תפריט מיוחד ששם במרכז את העגבניה בכל המנות – מהראשונות ועד הקינוח. בין המנות בתפריט החגיגי יהיה ניתן למצוא: מנה ראשונה של טורט ציפת עגבניות עם צלפים, זיתים ירוקים, בזיליקום וגבינת פטה; פיצה מרגריטה עם פניני בלסמי, פטריות פורצ'יני ועגבניות שרי; פפרדלה פסטו עגבניות קלופות וארוגולה, "סלמון מעוך" עם אבוקדו, זוקיני, ורוטב ולוטה עגבניות; קינוח טירמיסו עגבניות של רוטב עגבניות, מרמלדת עגבניות שרי, קורנפלקס וקרם מסקרפונה. לצד כל אלו יוצעו משקאות מיוחדים עם עגבניות וגם תפריט מיוחד של יינות מטוסקנה. לכם הסועדים, זוהי הזדמנות קולינרית ליהנות מחוויה איטלקית מיוחדת וזאת בנוסף לתפריט המפנק של המקום.

בפיאצה רוסטיקו, ממתינים לכן בימים ראשון-רביעי החל מהשעה 12:00 בצהריים ועד 23:00, ובחמישי-שבת המקום פתוח עד חצות. הערב שלנו היה מושלם, השירות המדהים, האווירה הקסומה במקום, ובראש ובראשונה, המטבח האיטלקי במקום אשר הניב מטעמים משובחים מרנינים את ליבו של הסועד. אל תחמיצו את החוויה הקולינרית האיטלקית - המופלאה יש לומר!