Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מיתוס אירועים תל אביב

מיתוס אירועים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"את אגף הצמחונות ייצגו פטריות שלמות מטוגנות בטמפורה פריכה עם רוטב איולי-פסטו, את הדגים – פתיח אלגנטי של טרטר סלמון בוויניגרט יוזו ועשבי תיבול ולצידו מטבל אבוקדו עדין..." החגיגה עוד חודשיים אך את ההכנות מתחילים כבר עכשיו - שפרה צח יצאה לבדוק מקרוב את תפריט האירועים של מיתוס תל אביב. כעת רק נותר לה לקנות את השמלה

כל הארוחות של אוכלי-הכל דומות זו לזו, אבל הארוחות של המשפחות הנשמרות ממאכלים מסויימים – מסובכות כל אחת בדרכה. כי לכי תארגני ארוחה במסעדה למשפחה מורחבת כמו שלנו, שפלג אחד שלה שומר כשרות והאחר בכלל לא, חלק קרניבורים מובהקים ואחרים איפשהו על הסקאלה של מתנזרים מבשר – החל מאלו שכן מוכנים לאכול דגים, דרך שני צמחונים וחצי ועד טבעונית אדוקה, ויש גם כאלה שלא נוגעים בבצק או שממעיטים במלח ועוד שלל מגבלות והעדפות שונות ומשונות. וכל אלו מפוזרים להם מנהריה ועד באר שבע. כבר התחלתי לחשוב שהרעיון שאפשר לקבץ את כולם הוא רק מיתוס, עד שהתברר שזה באמת אפשרי. במיתוס.

התפריט מפתיע, המחיר קבוע.


למיתוס יש שלושה יתרונות מנצחים: היא מסעדת איכות כשרה, מה שפותר את סוגיית הכשרות בלי להתפשר על החוויה, היא ממוקמת בלב תל אביב מה שמאפשר לנו לקרב רחוקים, והעיקר – יש בה אופציה לתפריט סגור עבור קבוצות של עשרה אנשים ומעלה. התפריט כולל מנות נבחרות מתוך ההיצע של המסעדה, במחיר אחיד לארוחה לסועד. מה שמצד אחד משאיר לאורחים את יכולת הבחירה ומצד שני מונע הפתעות בחשבון בסוף הערב. תפריט הקבוצות מוצע בשלושה מסלולים – כסף (180 ש"ח), זהב (220 ש"ח) ופלטיניום (280 ש"ח) שכל אחד מהם כולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ומשקאות קלים ללא הגבלה, ובמסלולי הזהב והפלטיניום – גם שתיה חריפה.

משפחה לא בוחרים. את המנות דווקא כן.


כאמור, הרעיון הוא שכולם ביחד אבל כל אחד לחוד. במסגרת המסלול כל אחד מרכיב לו את הארוחה שמתאימה לו, מתוך מבחר של מנות ראשונות ומנות עיקריות המחולקות לבשר, עוף, דגים, פסטות וצמחוני. ההרכב הזה נותן מענה מלא לכל דרישה. שוחרי הבשר ייהנו ממנות הבשר המפורסמות של מיתוס, אוכלי הדגים יתפנקו עם פילה סלמון במיסו, ולצמחונים מוצע מבחר גדול של סלטים ומאכלי ירקות למנה הראשונה, ופסטה ברוטב עגבניות או המבורגר עדשים ופטריות לעיקרית. בסוד נגלה לכם שמי שיתלהב מהמנות הראשונות יוכל פשוט לקחת ראשונה נוספת במקום מנה עיקרית.

אנחנו כאן כדי לטעום


לפני שנזמין את כולם, באנו בעצמנו כדי לדגום את תפריט הזהב, ולנסות לכסות כמה שיותר כיוונים: את אגף הצמחונות ייצגו פטריות שלמות מטוגנות בטמפורה פריכה עם רוטב איולי-פסטו, את הדגים – פתיח אלגנטי של טרטר סלמון בוויניגרט יוזו ועשבי תיבול ולצידו מטבל אבוקדו עדין, מאגף העוף הגיעה מנת כבדים ברוטב יין ושזיף שחור עם בצל מקורמל, ומהבקר – אנטרקוט נדיב ממדים של 250 גרם, משויש ועסיסי, עשוי מדיום כבקשתנו. לפי התפריט, גם הכבד וגם הסטייק מוגשים עם קרם תפוחי אדמה, אבל מסתבר שגם זה פתוח לשינויים, ותוכלו להחליף את התוספת הרשומה באחרת המועדפת עליכם. זה יכול להיות אורז מעוטר בפיצוחים קלויים וצימוקים, "סטייק" בטטה או – התוספת שהכי מצאה חן בעיניי - ירקות צרובים בתיבול אסיאתי של סויה-ג'ינג'ר, עם שפע פלפלים אדומים וצהובים, בצל, אפונת שלג ופטריות.

כמובן שלא נשאיר את האורחים שלנו בלי משהו מתוק לסיום. הם יוכלו לבחור בין פאדג' שוקולד בלגי עם גלידת וניל, סיגר במילוי אגוזים או במילוי חלבה עם בננות וגלידה, מלבי או צנצנת של קרם פיסטוק בעיטור דובדבני אמרנה.

אז עם הארוחה אנחנו מסודרים. עכשיו אני רק צריכה למצוא שמלה.