אנה ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה של פרוסות דג ים נא עם שמן זית, זרעי עגבניה, קצת פלפל חריף ועשבי תבלין הייתה נהדרת אף היא. חומרי גלם מעולים וחיתוך מדויק, לא דק מידי ולא עבה מדי..." יונתן שטרנברג מגלה במוזיאון 'בית טיכו' בירושלים את אנה - בית אוכל איטלקי מעולה וכשר עם אג'נדה חברתית למען נוער בסיכון. עוד ירושלמית שכדאי לעלות אליה לרגל

כירושלמי, תמיד כיף לבקר במסעדות חדשות ולפרגן לעסקים מקומיים, במיוחד כשהם מגישים אוכל טעים ומוקפד ואפילו משלבים אג'נדה חברתית. בעלי המסעדה, קרן דואליס הינה גם הבעלים של מסעדת ליליות הכשרה בתל אביב וכמו שם, גם באנה מעסיקים ומכשירים נוער בסיכון שרוצה לרכוש מקצוע ולהשתלב בעבודות המטבח.

שמעתי מכמה חברים על מסעדת אנה שנפתחה לפני כמה חודשים בבית טיכו שבמרכז העיר וחיכיתי להזדמנות להגיע. אם לא שמעתם על בית טיכו, מדובר בבית אבן ירושלמי טיפוסי מהמאה ה-19 השוכן ממש בלב העיר. הציירת אנה טיכו ובעלה שהיה רופא עיניים, גרו במקום וניהלו שם גם מרפאה. במשך שנים פעלה במקום מסעדה חלבית כשרה והמבנה יחד עם הגלריה המציגה את ציוריה של אנה, שימשה כמרכז תרבות ולמעשה היוותה שלוחה של מוזיאון ישראל.

איטליה – פינת בית טיכו


אנה בניצוחו של השף נמרוד נורמן הינה מסעדה חלבית כשרה המציעה תפריט איטלקי-ים תיכוני. הרבה דגים, עגבניות, שמן זית טוב וירקות, אי אפשר להגיד שהאוכל פשוט אבל הוא בהחלט לא מתיימר והכי חשוב טעים וכיפי עם הקפדה יתרה על חומרי הגלם הטובים ביותר שהשף יכל להשיג. הגענו, אחותי הקטנה ואני בערב ירושלמי חורפי והתיישבנו על הבר. החלל החדש מרשים ומבליט את הייחוד של המבנים הירושלמיים הישנים, תקרות גבוהות, הרבה קימורים וקשתות, קירות מסיביים ומרפסת רחבה ואם מפליגים קצת במחוזות הדימיון, אפשר לדמיין איך נראתה שגרת יומם של משפחת טיכו לפני מאה שנה ויותר.

מקומי ומדויק


כל ארוחה באנה מתחילה בגריסיני תוצרת בית וזיתים מתובלים. ראו, הוזהרתם – מקלות הלחם הפריכים הם טעימים וממכרים ממש. למרות העומס במסעדה, המנות הראשונות הגיעו די מהר. פוקצ'ה המוגשת על קערה עם נתח גדול של גבינת צאן ממשק דותן, עגבניות קצוצות, פלפל חריף וזילוף נדיב של שמן זית. קולורבי צלוי עם פרמג׳נו ריג׳יאנו, עגבניות ורוטב רומסקו הייתה מנה מצויינת. קולורבי שעובר צלייה מקבל טעמים ומרקם שונה לגמרי מגרסתו הטרייה ובאנה הוציאו מהירק הזה את המיטב. מנה של פרוסות דג ים נא עם שמן זית, זרעי עגבניה, קצת פלפל חריף ועשבי תבלין הייתה נהדרת אף היא. חומרי גלם מעולים וחיתוך מדויק, לא דק מידי ולא עבה מדי, וידאו שהמרכיבים והרוטב עטפו את בשר הדג העדין אך הוא מצידו עדין שמר על מרקם וטעם.

הזמנתי כוס יין, בלנד לבן של יקב פלטר או יותר נכון מטר שהוא הלייבל הכשר מביתו של היינן המוכשר טל פלטר מרמת הגולן. כאן המקום לציין שתפריט היין והאלכוהול באנה נבנה בצורה טובה ואפשר למצוא יופי של בקבוקים בטווחי מחירים שבין 95-150 ש"ח. את המחיר של חלק מהאחרים הייתי מציע להוריד ב-15%-20% אבל גם את רומא לא בנו ביום.

אנה למביני עניין


אחרי התלבטות קצרה, בעיקריות טעמנו פילה בורי שהוגש על ריזוטו לימוני ומצע של קרם סלק. גם הריזוטו וגם הדג הוכנו בצורה מדויקת ובריזוטו, שילוב של אפונת שלג קצוצה דק הוסיפה מרקם וטעם מעניינים מאוד. ממנות הפסטה, בחרנו במנת ספיישל של טורטליני גבינות ביתי ברוטב חמאה עדין שהתבררה גם היא כמוצלחת. הרבה מקום לקינוח לא נשאר אך הברמנית החביבה המליצה בחום על טארט הלימון והאמת שבצדק. קלתית טובה ודקה, פריכה על בסיס חמאה עם קרם לימוני עשיר וחמצמץ, כזה שלא מזכיר חומר ניקוי אם אתה יודעים למה אני מתכוון. אספרסו קצר של Mauro והאמת לא צריך יותר מזה.

בפעם הבאה שאתם מגיעים לירושלים או אם אתה גרים בעיר, מומלץ בחום לבקר במסעדת אנה. אנה מקיימת גם אירועים בחצר או במסעדה ויכולה להיות יופי של אופציה לבר/בת מצווה, ברית או אפילו אירוע חברה.