מו ומו רחובות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אנחנו הלכנו על טי-בון זוגי, כזה שמצידו האחד של העצם תמצאו בשר סינטה ומן הצד השני פילה. היה שקט בשולחן, היינו ממוקדים רק בטי-בון שהונח זה הרגע לפנינו, והוא היה פשוט מושלם..." השבוע ממש התחשק ליונתן שטרנברג איזה סטייק עסיסי וטוב אז הוא הגיע לאחת ממסעדות הבשר הכי מומלצות בארץ - מו ומו ברחובות

בארצות הברית של אמריקה, בכל עיר בינונית-גדולה תמצאו לפחות מסעדת סטייקים אחת "רצינית" שהאמריקאים אפילו מכנים אותה Steak Houses כדי להדגיש את הפוקוס של התפריט. נכון, תמצאו שם גם תוספות נחמדות, המבורגרים, שניים-שלושה סלטים, ומנות ראשונות קלאסיות כמו שרימפס קוקטייל, אבל הפוקוס העיקרי של Steak House הוא...נכון, סטייקים. עם עצם, בלי עצם, סטייק זוגי ואפילו נתחים ענקיים שיכולים להספיק למשפחה, במסעדות הטובות מהז'אנר לוקחים את הבשר ברצינות ולרוב התוצאה מושלמת. כקרניבור מושבע, בכל עיר בא אני מבקר אני משתדל לבקר ב-Steak House אחד לפחות: פיטר לוגר וקיינס בניו-יורק, גיבסונ'ס בשיקגו ועוד רבים וטובים.

הבשרית המהפנטת מהפרובינציה


בארצינו הקטנה יש הרבה סטייקיות ושיפודיות אבל Steak Houses אמיתיים כמו באמריקה ובטח כאלו טובים, אני יכול לספור על יד אחת או שתיים: גילי'ס ברמת הגולן, לימוזין מעמק יזרעאל, הדסון, מקום של בשר, NG בתל אביב וגם M-25 בשוק הכרמל שם תוכלו למצוא סטייקים נהדרים בחיתוכים שונים. בירושלים לצערי אין היום אחת טובה למרות שיש כמה קצבים מעולים בעיר. ברוב הערים הגדולות האחרות יש מסעדות טובות אבל לא כאלו שהייתי מגדיר כ-Steak House אמיתי. כל הקדימון הארוך הזה רק כדי לספר לכם שדווקא באחת הערים המנומנמות יותר, לפחות מבחינה קולינרית, תוכלו למצוא מסעדת בשרים שעומדת בשורה אחת עם הטובות ביותר בארץ - מו ומו ברחובות.

נכון, אם אתם לא עובדים במכון וייצמן או בפארק התעשייה, מגיעים לקניות במתחם ביל"ו או אם אין לכם משפחה בעיר, סביר להניח שלא תגיעו לעיר. אז זהו, שיש לכם דווקא סיבה מעולה להגיע. מסעדת מו ומו שוכנת במבנה מקסים בלב העיר והיא למעשה אבולוציה של קצבייה משפחתית הפועלת מזה שלושים שנה. כיאה ל-Steak House רציני במו ומו לא משחקים משחקים ורוב המנות מותקנות על טהרת הבשרים וכבעלי קצבייה סמוכה, הבעלים יכולים לוודא שאת הנתחים הטובים ביותר הם שומרים לעצמם, או יותר נכון לסועדי המסעדה.

הנה הם באים: בשר, בשר ועוד נתחי בשר


לראשונות טעמנו בייקון רול – מנה מופלאה ומושחתת של כבדי עוף עסיסיים עטופים בבייקון פריך על סלט עגבניות קטן וגילופי פרמזן. שילוב מעולה של מרקמים וטעמים כשהמליחות של הפרמזן וטעמי העישון של הבייקון מחמיאים ומדגישים את הרכיבים השונים. טעמנו גם מנת ספיישל שהורכבה משיפוד שייטל ופירה בטטה וקצת ציר בקר. השיפוד היה עשוי בצורה מושלמת, מדיום-רייר בדיוק כמו שביקשנו ומיצי הבשר ורוטב הציר נספגו היטב בפירה. בכלל, טיפול נכון בשייטל הופך אותו לעסיסי מאוד ונהדר וניתן להכין ממנו מגוון רחב של מנות. מה גם, שמחירו אטרקטיבי יותר מהסינטה, אנטריקוט והפילה הפופולאריים. להשקטת רגשות האשמה שהחלו לבצבץ הזמנו גם סלט קיסר שהיה טרי וטוב. השף עשה שימוש בעיקר בלבבות חסה עם פריכות מודגשת.

כשהתלבטנו איזה סטייק להזמין, המלצרית החביבה ניגשה למטבח וחזרה עם מספר אופציות על מגש. "אנחנו מראים לסועדים את הסטייקים לפני ההזמנה", היא אמרה, "גם כדי לתת להם לבחור את הנתח הספציפי וגם כדי שיוכלו לאמוד את הגודל ולהחליט מה מתאים להם". אנחנו הלכנו על טי-בון זוגי, כזה שמצידו האחד של העצם תמצאו בשר סינטה ומן הצד השני פילה. היה שקט בשולחן, היינו ממוקדים רק בטי-בון שהונח זה הרגע מולנו, והוא היה פשוט מושלם. אגב, לנתחים בהן נתח הפילה גדול במיוחד קוראים פורטר-האוס אך מדובר למעשה באותו הנתח. עד שהסטייק הגיע, עשינו סיבוב קצר בקצבייה ובמקררי היישון המרשימים. הצטערתי שלא הגעתי בשעות בהן הקצבייה פתוחה אחרת בטוח הייתי קונה מספר נתחים לבית. הסטייק הוגש על בוצ'ר בלוק בליווי תפוח אדמה צלוי, מלח גס ומעט חרדל. לא צריך יותר מזה ואחרי ביס אחד, קל להבחין באיכות ובטיפול בבשר.

כי היא ביקשה משהו מתוק


על השלב הבא הייתי מוכן לוותר אך הגברת בעלת הקיבה הנפרדת אותתה שהיא צריכה משהו מתוק לסיום. אספרסו קצר בשבילי ומים חמים עם נענע בשבילה, הזמנו גם נוגט בייליס עם שטרוייזל אגוזים ושקדים. מתוק אך לא מתוק מדי עם טעמים טובים של שוקולד וקפה.

אז אם גם אתם חובבי בשר, מומלץ, אפילו אם זה דורש נסיעה מיוחדת לרחובות, להגיע למו ומו - הנאה מובטחת. אל תשכחו להזמין מקום מראש!