Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> חדשות מהמסעדות חודש פברואר 2017

חדשות מהמסעדות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גם כשבחוץ יורד גשם במסעדות תמיד חם ונעים עם שפע של אירועים: הצדעה למטבח הצרפתי באוליב ליף, מנות חדשות המתאימות לעונה הקרה במלגו ומלבר, סילו במחווה מיוחדת לרגל יום הפיצה הבינלאומי, העות'מאנית של אונזה, שוק הדגים של ים 7 ועוד. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי.

אוליב ליף ומלון שרתון מצדיעים למטבח הצרפתי


במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל, SoFrenchSoFood, השף מישל היסר יתארח במסעדת אוליב ליף הכשרה בהנהגת השף הראשי בועז דרור. שני השפים מזמינים אתכם להתענג ממנות מיוחדות מהמטבח הצרפתי, כאשר כל אחד מביא אל המטבח את הידע, הנסיון, המקצועיות והאינטרפרטציה שלנו למטבח זה. החיבור בין שני השפים יתקיים בין התאריכים ה-6-8 בפברואר ויחד הם ייקחו את אורחי המסעדה למסע קולינרי מרתק ועשיר בטעמים. בנוסף, ביום חמישי, ה-9 בפברואר תתקיים כיתת אמן במלון שרתון תל אביב. שלושה שפים צרפתיים בעלי מוניטין וכוכבים במדריך מישלין, יעבירו בזה אחר זה כיתות אומן להכנת ארוחה מלאה: ז'וליין בינז למנה ראשונה, פסקל בסטיאן למנה עיקרית, ורולאן הרצוג לקינוח - מפגשים אלו יהוו הזדמנות מושלמת לשפים להציג מתכון לבחירתם ולחשוף את סודות המטבח שלהם. כל אחת מכיתות האומן תסתיים בטעימות - יש לשריין מקום מראש בטלפון: 03-7968000.

סילו במחווה מיוחדת לפיצה מטר


לרגל יום הפיצה הבינלאומי החל בשישי בפברואר, תצא מסעדת סילו במחווה לפיצה מטר שהכתיבה בזמנו מחדש את הכללים ושינתה את פני הפיצה מעגול למלבן. הבצק הייחודי של סילו, מקמח איטלקי שתופח תחת השגחה במשך 48 שעות יתקשט במהלך שבוע המחווה (5-9.2.17) בתוספות מיוחדות מהתפריט האגדי של "פיצה מטר" עם טוויסטים עדכניים של השף רובי פורטנוי. הפיצות יהפכו מלבניות ויוגשו באורך של חצי מטר. דוגמאות לפיצות מיוחדות מהתפריט: פיצה עם סלסה קרודה, נקנקיות צ'וריסוס, מוצרלה, פרמזן, בצל סגול וירוק, ביצה שבורה ומלח אטלנטי; פיצה עם בטטות מקורמלות מהטאבון קרם פרש על רוטב נפוליטנה וארבע גבינות; פיצה שמנת רוזנה עם מיקס פירות ים, עשבי תיבול ומנצ'גו ועוד שלל טעמים.

תפריט חורף במלגו ומלבר


בין תאטרון הבימה להיכל התרבות בפינת באוהאוס קלאסית ממוקמת מלגו ומלבר המציגה קולינריה מודרנית ומדויקת בשילוב עם תפריט יין נועז, כשברקע מתנגנים צלילים מענגים של ג'אז וסול מהאוסף הפרטי של בעלי המקום. המסעדה בניצוחם של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי, השיקה תפריט חורף עם מגוון מנות חדשות ועשירות המותאמות למזג האוויר הקר ומתבססות על חומרי הגלם העונתיים. הצצה לתפריט החדש: מרק דגים ושרימפס מקומי המשלב פטריות יער; מנת סקאלופ כרוב לבן ובייקון עם בייבי לפת צרובה וקרם בטטה לבנה; סשימי דג ים וסלק שרוף, אנדיב סגול, קרם פרש וחזרת לבנה מגורדת; טרטר דג ים וקולרבי מלפפון, צנונית, ג'ינג'ר טרי, צימוקים, עשבים קצוצים ושקדים פיקנטיים ועוד טעמים שכדאי להכיר.

זוכת מאסטר שף, נוף עתמאנה, מגיעה לאלמרסא


באחד המקומות הימרהיבים בארץ, מקום בו משאבי הטבע והעושר ההיסטורי ניבטים ממנו בכל פינה, בנמל הדייגים של העיר העתיקה בעכו, שוכנת לה מסעדת השף וביסטרו מקומי "אלמרסא". השף עלאא מוסא יארח ביום חמישי, ה-9 בפברואר את זוכת מאסטר שף האהובה, נוף עתמאנה אסמעיל, לערב שכולו אוכל ערבי מקומי אותנטי המבוסס על עשבי בר. התפריט המיוחד שירקחו השניים יכלול פלטת מאזטים שתכול מקדוס, מנזלה חצילים, סלט עולש בר, מחמרה עם שקדים, קובה נייה צמחוני. מנות ראשונות כמו מיקס פירות ים עם עשבי בר, ולעיקריות תבחרו בין ריזוטו פריקי ופטרית בלאדי; קובה דג; סיאדייה לוקוס ועקוב; מפתול בלאדי עם תרד בר ופילה דג ים ועוד. את הארוחה יחתום מגש קינוחים אותנטי שיכלול בסבוסה; עטאייף; כנאפה ומלבי. מחיר לסועד: 250 ש"ח.

טייגר לילי עם ספיישל חורפי


כשבחוץ קר וגשום, בטייגר לילי רמת החייל מציעים לכם להתחמם עם מנות חדשות ומיוחדות המתאימות בדיוק למזג האויר: מרק 'גאנג פאט' - מרק חריף חמוץ תאילנדי עם וונטון עוף, המורכב, בין היתר: מפרגית, פפאיה ירוקה, רוטב דגים, חלב קוקוס, במבו שוט, צ'או צ'או, כפיר ליים, למון גראס, גלנגל, בצל ירוק. בנוסף, מוצע גם תבשיל קארי צהוב עם נתחי פרגית צלויים על הגריל, חציל, בוטנים, אפונה, במבו שוט, אטריות, אורז וכוסברה. להשלמת הארוחה והאווירה אתם מוזמנים ליהנות מתפריט יין חדש, בו הושם דגש על יינות אדומים המתאימים באופיים לחורף. אלו יצטרפו ליינות הלבנים החצי יבשים, המשתלבים בצורה מושלמת עם מנות תאילנדיות חריפות, ליינות הלבנים היבשים ולמבעבעים.

העות'מאנית של אונזה


אונזה, המפגישה את הסצנה התל-אביבית הצעירה והתזזיתית עם הקסם והמיסתורין של שוק הפשפשים ביפו, השיקה לאחרונה עסקית ערב מוקדמת במחיר אטרקטיבי ונגיש לכל אחד. השפים, אריק דרחני ומולי מגריסו, מציעים את הארוחה בימים שני-חמישי בין השעות 18:00-19:30, כאשר הטעמים בה מבוססים ברובם על מסורת המטבח העות'מאני, הכוללת "מהיינה" - מנות פתיחה קלאסיות ומנה עיקרית לבחירה. הארוחה החדשה כוללת שש מנות לבחירה, בסגנון מזה טורקי שמוגשות למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה בשתי דרגות מחיר שונות. מומלץ מאוד!

רביעי החדש של ים 7


השפים אסף זילברשטיין ויורי סנצ'וק יוצאים מדי יום רביעי אל שוק הדגים ביפו, ומלקטים בין השלל הרב שהעלו הדייגים מן הים את הסחורה המובחרת ביותר. את האוקטופוסים, האוייסטרים, הסרדינים והלובסטרים שנבחרו בקפידה מביאים השפים למסעדה ומציגים אותם לראווה על משטחי קרח, כאשר המנות ביום זה מצדיעות לנפלאות הים. בין המנות החדשות של יום רביעי תמצאו אויסטר ג'לארדו המוגש עם רוטב סום טאם, ליים ומלח ים; קלמרי ממולא ברוטב עגבניות מעולה ופרנו, בבשר דגים עם קוביות חזה אווז מעושן, נענע ופטרוזיליה. את התפריט ילוו סנגריות חמות ומתובלות כמו סנגרייה לבנה יין לבן, תפוזים, אגסים, פסיפלורה ולמון גראס ויינות מובחרים שימזגו בכוסות. רביעי שמח בים 7!