לינק ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סביצ'ה דג טונה שהוגש על מצע קרם אבוקדו, קרם חצילים ופרוסות פלפל חריף. הסביצ'ה היה מרענן משהו עם עקיצות אלגנטיות של חריפות, שמחנו בלב מלא על הטוסטונים שהתלוו למנה..." עמוסה בזיכרונות טובים (וטעימים) חזרה כרמית אופק לגלות מהו סוד הצלחתה, כבר כמעט שני עשורים, של לינק בירושלים

החלטנו שהגיע הזמן לספוג קצת אוויר הרים צלול כיין ושאפילו "מר חורף" לא יעצור אותנו בדרך אל סעודת המלכים המתוכננת לנו. וכך הבסטי שלי – מעיין, מספסל הלימודים, ואנוכי שמנו פעמינו לרחוב המעלות 3, קרוב למרכז העיר אל ה"לינק". המקום הינו מוסד ירושלמי ותיק הפועל כמעט שני עשורים, כאשר המוטו המרכזי הוא למעשה לפעול למען אנשים "כמו לחזור לבית" וגם אנו הרגשנו כמי שחזרו לבית, שכן בתקופה הסטודנטיאלית שלנו פקדנו את לינק פעמים רבות.

קר בחוץ - חם מאוד בלינק


הקור הירושלמי אגב התפוגג לו ברגע שהתחלנו לחמם מנועים באמצעות המשקאות המדליקים שהוגשו לנו, חברתי בחרה סיידר חם אלכוהולי, בעיני זו הבחירה האולטימטיבית בערב חורפי. אני בחרתי במוסקו מייל, אשר הוכן במיוחד עבורי, והורכב מוודקה, מיץ ליים, מיי סוכר וג'ינג'יר ביר. ערב האיכות שלנו התחיל טוב וסימן לבאות, ובכלל אין כמו זמן איכות של חברות אמת בעיר האהובה עלינו אשר לה תמיד יהיה מקום חם בלבנו.

המנות הראשונות החלו לזרום לכיווננו, סביצ'ה דג טונה שהוגש על מצע קרם אבוקדו, קרם חצילים ופרוסות פלפל חריף. הסביצ'ה היה מרענן משהו עם עקיצות אלגנטיות של חריפות, שמחנו בלב מלא על הטוסטונים שהתלוו למנה. ראשונה נוספת אשר פינקה אותנו בנוכחותה היא הכרובית המטוגנת שהוגשה לנו בציפוי טמפורה, אכן התענגנו מהפריכות והחמימות שלה.

מנות הסלטים אשר בתפריט של הלינק נותנים מענה קולינרי טוב לחובבי הירקות שבינינו. האחד, סלט קייל - גרנולה מלוחה וחמוציות על מצע של טחינה. הקייל היה משב רוח מרומם לתיאבון שלנו. מצא חן בעיני במיוחד הטאץ' של החמוציות בסלט שבעיקרו היה מתקתק ועשיר במיוחד. השני בתכנית היה סלט הפטוש שכלל שלל ירקות חתוכים גס עם קרוטונים וטחינה גולמית. מי מאיתנו לא אוהב את סלט הפטוש, הלא הוא סלט של בית, אותנטי וישראלי המתאים לכל זמן שתחפצו.

לקבלת הנסיך - המשמר יעמוד לדום


הערב הנהדר שלנו המשיך אל כיוון גזרת העיקריות שבתפריט, והתמזל מזלנו לנסות כמה וכמה מנות מיוחדות אשר קישטו בעונג את שולחננו. ובכן, רביולי 'פרסה של פרטלי' במילוי כרישה ברוטב שמנת פרמזן - אין רביולי אשר בו אני לא חושקת, ואיך אפשר שלא, הרי הוא קרמי ונימוח, בקיצור חלומי ממש. שני הגיע כמו נסיך, הפילה דניס בחמאת שום ויין לבן בתוספת ירקות קלויים. הפילה היה בדיוק מה שהייתי צריכה, פריך, עשוי היטב ומשאיר טעם של עוד. עוד מנה אשר בה מתהדר התפריט, היא אחת המיוחדות במקום: קציצות לאה, זוהי מנה של ניחוחות מבית הקרויה על שמה של אמו של יהודה אסלן, בעל המקום. אכן, קציצות לאה, לא אכזבו והטעמים אכן מבית, הכי הכי מהלב. עיקרית אחרונה וחביבה, שהוגשה מתפריט מנות הספיישל של המקום, היתה מנת זנב עגל עם ירקות שורש, מנה מוקפדת ומושקעת במיוחד עם עושר של טעמים.

הקינוח של הלינק חתם ערב איכותי במיוחד, שמחנו לטעום את הגלידה הירושלמית שמיזגה בין סילאן, טחינה גולמית ושקדים - שילוב מנצח וממכר בטעמו. לצד הגלידה הגיע גם קרם ברולה ומבחיני הוא תמיד תענוג מפנק במיוחד כשבחוץ ממתין לנו ערב ירושלמי קריר מאוד. בלינק ממתינים לכם מידי יום מ-11:00 בבוקר ועד אחרון הלקוחות. לינק הוא מקום מפנק, מקום של בית, האווירה היא ביתית, כמו גם שלל המאכלים המצויינים. לינק הוא מקום ממכר שכיף לחזור אליו שוב ושוב ושוב...

לחם בשר הרצליה אירועים חדש